Máte někdo stříbrné snubáky? Jak jste s nimi spokojeni?

Profilova fotka
;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme už skoro rok a nejsme spokojeni vůbec..nevím jak ostatní ale kdybych mohla znova tak si radši přidám penízky na zlato. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Máme, spokojeni jsme ;-)
Odpovědět
Stribrne snubaky bych nedoporucila, pokud necekate, ze se budete za par let rozvadet :-) Stribro je dost mekke, deformuje se a lehce se poskrabe a otluce... Pred par lety jsem si s tehdejsim pritelem koupila stribrne krouzky (jakoze snubaky bez obradu :-D ) a byly dost rychle omlacene, uz bych do toho nesla. Ja stribro miluju, ale snubaky budeme mit z bileho zlata, at neco vydrzi, fakt si myslim, ze je lepsi si priplatit. Kdyz pujdete do 9 karatoveho zlata, tak to neni az takova palka, ale opravdu o dost vic vydrzi....
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chceš ušetřit oproti zlatu, tak bych brala spíš ocel nebo titan, stříbro je vážně hrozně měkké, černá, škrábe se....kdysi jako malá jsem měla stříbrný prsten a vypadal hezky hrozně krátkou dobu, pak se musel nechat čistit, asi i obrousit....pokud ty prsteny chcete fakt nosit, tak spíš ne. Leda že to máte jen jako památku do šuplíku. Ségře se dokonce stříbrný prsten zlomil.
Odpovědět
My tedy nemáme stříbro ale ocel se vsazeným briliantem - ja na vrchu a ženich z rubu. Vypadají moc pěkně a ocel dost vydrží. Osobní zkušenost
Odpovědět
Stříbrné prstýnky jsme si pořídili už před dvěma lety s datumem seznámení. Jsou stále stejně pěkné a protože k nim máme už citový vztah,použijeme je i při svatbě :-) . Jsou z lásky,materiál pro nás není podstatný.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme také stříbrné prstýnky, stříbro nosím celý život, zlato nemusím, a vůbec si nestěžujeme. Jsou krásné a nejsou tak drahé :-) Takže za mě souhlas!!!
Odpovědět
Profilova fotka
My máme taky stříbrné prsteny... jsou silné, takže se nezlomí... jsou jako zlaté, jen místo 25 000,- jsme nedali ani 5 000,- . A údržba je stejná jako u zlatých prstenů.... Až budou někdy penízky, tak možná na 20-té výročí :-D si pořídíme zlaté...
Odpovědět
Ahoj, my jsme si pořídili také stříbrné snubní prsteny, širší, rodiované, vypadají jako z bílého zlata. Jsou cenově přijatelné a v případě potřeby se dají opravit a nechat znovu potáhnout rhodiem. Cena zlata dosti stoupla a hezčí zlaté prstýnky jsou až tak od 10 tisíc a výše. Líbila se nám i ocel a titan, ale paní z klenotnictví nás upozornila, že jsou to tvrdé kovy, které nejdou tak dobře vybrousit do tenka a je to pravda - prsteny, které jsme zkoušeli byly hrubé, prsty nešly dát pořádně k sobě... Také u oceli a titanu pokud vypadne kamínek, nedá se prý již opravit. Zlaté prstýnky jsou také pěkné, ale vzhledem k tomu, že můj muž bude nosit prstýnek vyjímečně kvůli práce... Takže já jsem i pro stříbro :-)
Odpovědět
Souhlasím do posledního písmenka s tím co píšeš :-) . Jsme na tom úplně stejně. Chtěli jsme krásné prstýnky, ale ty ceny jsou pecka :-S Koupili jsme stříbrné - nechala jsem je porhodionovat dali na ně rytí a nikdo nepozná, že nejsou z bílého zlata . vypadají skvěle. Navíc jsme narazili na akci 1 + 1 zdarma, tak nás vyšli se vším na necelou tisícovku.
Odpovědět
Ahoj, my jsme udělali kompromis... Manžel nechtěl drahý snubák, jelikož prstýnky nenosí a hned druhý den po svatbě ho odložil do krabičky. Já prstýnky nosím pořád a ze zkušenosti vím, že stříbro se časem trochu ošoupe a navíc je dost měkké. Takže já mám prstýnek z bílého zlata a manžel ze stříbra. Jsou naprosto totožné a na první pohled neroznatelné.
Odpovědět
my máme ocel s briliantema nikdo nepozná že to je ocel.Stříbro mám ráda ale moc nevydrží:-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já mám zásnubní stříbrný a i když je porhodiovaný, tak jsou na něm fleky a začíná černat...tak nevím...snůbáky jsme si pořídili z titanu, prý je 100x odolnější než zlato, tak jsem zvědavá...nevadí mi, když se poškrábou (což by neměli, titan je tvrdý) ale šednutí a fleky mi docela vadí...
Odpovědět
My sice nemáme stříbrné, ale máme titanové prstýnky. Na pohled nikdo nepoznal, jestli je to bílé zlato nebo něco jiného. Jsou pevné, odolné, nepoškrábou se. A oba dva nás vyšli na 2.800 a já ho mám ještě s malým briliantíkem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme chtěli ocel nebo bílé zlato....včera jsem byla ale u zlatnice, která doporučovala porhodiované stříbro jako nejlepší volbu z hlediska odolnosti (rhodium ho prý zpevní) a údržby (pokud se ošoupe, lze znovu přerhodiovat a je jako nový, což u bílého zlata moc dobře nejde), ocel zase už nikdo neopraví, pokud se poškodí ... ještě jsme se nerozhodli, zatím sbíráme informace, ale čím víc toho vím, tím větší mám zmatek v hlavě :-.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já myslím, že stříbro je moc málo odolné, když jde o prstýnky na denní a celoživotní nošení. Máme titan, můžu vřele doporučit. Teda pokud nemáte v plánu nějak výrazně tloustnout, nebo hubnout, protože nejdou upravit... jen přetavit v nouzi nejvyšší. Nás stály 5500, a to mám ve svém 2,5mm briliant ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, stříbro je opravdu měkčí než zlato. Nemění na tom nic ani rhodium. Pokud můžu doporučit levnější kov, tak palladium nemění barvu, je hypoalergenní, tvrdší, levnější a není problém za několik let prsten zmenšit, zvětšit či obnovit povrch ... Mějte se hezky !
Odpovědět
My budeme mit stribrne, protoze zlato nenosime ani jeden a uz se na ne moc tesim...... :-)
Odpovědět
My jsme taky pořídili stříbrné. Stříbro nosím odjakživa a osobně mi poškrábání ani černání vůbec nevadí (ano, jsem divná:)), muž prstýnek nenosí vůbec. Pokud ale chce mít člověk prstýnek krásný a lesklý co nejdelší dobu, pak bych opravdu sáhla po jiném kovu.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme s přítelem také přemýšleli jaké si vybrat... Ty částky za snubáky jsou fakt šílené, ale zase chápu, že jsou na celý život. Říkali jsme si že koupíme stříbrné a pak až budou peníze koupíme jiné ale podobné... Jen že za pár let budeme mít jiné starosti než dávat tisíce za prsteny... Tak že sme se rozhodovali mezi ocelí a titanem... Nakonec jsme si vybrali ocel za 3.000,-
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
určitě stříbro
Odpovědět
Ahoj jsem zlatnice a také se budu brzy vdávat. Jen chci říct že nezáleží na to jestli jsou stříbrné nebo zlaté je to na každém a hlavně je to o ceně, a jestli jde o kvalitu materiálu stříbro je měkčí ale pokud jsou silnější tak se s nimi nemůže nic stát, a také se dají pozlatit nebo po rhodiovat a nikdo nepozná že máte stříbro.Hlavě Vás to moc nestojí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahoj nevěsty! Přemejšlíme s tim mým o stříbrných prstýnkách, zlato nechce, ale osobně se stříbrem moc zkušenosti nemám, takže mám trochu strach, jak budou vypadat za deset let. Máme někdo zkušenosti s černáním / rhodiováním stříbra s matovaným povrchem? Přemejšlíme o něčem takovým.. https://www.silver.ag/cz/prsten-strib... ale nevim, jeslti se dají rhodiovat stříbrný šperky s jakýmkoli opracováním, případně i s kamínkem, a jestli to fakt trochu chrání. Díky za zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
@pardelina My máme prstýnky z rhodiovaného stříbra a neměnila bych :-) Nosím ho denně a při všech činnostech a je pořád stejně krásný :-) Rozhodně nečerná. A při koupi nám bylo řečeno, že lze vlastně časem obnovit. Zatím ale fakt není potřeba ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?