Lesklé vs. matné prstýnky

Profilova fotka
Ahojte, vyberáme prstýnky a nevieme sa rozhodnúť, jestli vybrat lesklý nebo matný povrch. Zkušenosti jiných lidí říkají, že matné časem třeba vybrousit, lebo matný povrch zmizí a lesklé sa zase poškriabu a treba ich vyleštit. Preto by som sa pred návštevou zlatníka rada spýtala na vaše názory a skúsenosti :-)
Odpovědět
Máme prstýnky od Rýdla, matné bílé zlato. Můj byl cca po 14 dnech lesklý a poškrábaný (a to pracuji v kanceláři - nechápu) a manželův je pořád matný... Takže těžko radit... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít matné. Zasnubní prstýnek mám lesklý a po 4 měsících nošení je dost poškrábaný. Nosím ho tedy neustále tak nevím asi je to normální. Ale u snubáku se tomu chci vyhnout tak MATNÉ. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme koupili kombinaci mat/malý proužek lesku + u mě kamínek. uvidíme, u Rýdla je v ceně doživotní servis, tak snad to bude ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji především vyzkoušet na ruce. Taky se mi matné líbily, ale jakmile jsme začali prstýnky zkoušet, tak jsme je zavrhli, protože nám prostě ani jednomu neslušely, lesklé vypadaly na ruce nesrovnatelně líp. Není problém dát kdekoliv prstýnky "do servisu" (Rýdl, Bisaku a možná i jinde tuto službu poskytují doživotně zdarma) a obnovit jak lesk, tak i mat prstýnků, dokonce to prý jde i změnit - vyberete si matné a za pár let budete chtít lesklé a naopak, prý to není problém. Takže bych se nerozhodovala podle toho, co se míň poškodí, ale podle toho, jaké prstýnky se vám budou líbit na ruce. Já svůj zásnubní nosím půl roku, vůbec ho nesundávám a nezdá se mi, že by byl nějak zvlášť poškrábaný, připadá mi pořád jako nový.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?