Kopie snubního prstenu

Mám velmi drahý snubní prsten a moc se mi nechce ho brát, když jdeme večer pařit, nebo s dítětem na písek atd. Na druhou stranu bez něj jsem jak bez ruky a chci ho nosit. Zvažuji nechat si udělat kopii. Máte někdo zkušenost? A jaký materiál, nějaký obyčejný kov a nechat pozlatit, a co kameny? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že je to rozumný nápad... místo diamantů dát zirkony :-)
Odpovědět
Třeba stříbrný pozlacený a místo briliantů - než zirkony spíš nějaké bižu? Chci ho fakt jen na to paření, hřiště a tak. Jinak budu nosit originál. Poradím se samozřejmě se zlatníkem, co prsten vyráběl. Ale nemá někdo svoji zkušenost?
Odpovědět
@rynglicka Myslím, že sis více méně sama odpověděla :) Osobně bych taky volila variantu pozlaceného prstenu se zirkony. Můj prsten stál asi jenom nějakých 20 tis. (má pro mě spíše emoční hodnotu) a nosím ho i na paření. Zatím jsem s ním vynechala akorát vodu. Ale teď jsem se (3 měsíce po svatbě :) ) rozhodla, že si do něj nechám zasadit dalších zhruba 6 diamantů a možná si pak tu kopii taky už udělám.
Odpovědět
My když paříme, tak je to fakt do mrtva a do rána, občas to stojí za to :-D ;-) Mám prsten za desetitisíce, statisíce to zase nejsou. Manžel ten problém nemá, jeho prsten se z prstu sundává fakt blbě, takže ten kopii nepotřebuje :-)
Odpovědět
stříbro úplně stačí...nevim, na co pozlacovat. pokud teda nemáš žlutý zlato. ale jinak moc nechápu, na co sis pořizovala prsten, kterej se bojíš teď nosit... zirkony určitě stačej, zirkony vlastně jsou levný, jeden stojí asi 20 kč, takže tam to na ceně moc nenabyde těma kamínkama (spíš max. tou technologií zasazení atd)
Odpovědět
Mám žluté zlato. A prsten se nebojím nosit - kromě toho, když se jde kalit :-D Přece si nebudu kvůli tomu pořizovat hned levný prsten. To radši tu kopii :-D
Odpovědět
@rynglicka taky jsme to s manželem řešili :) já mám prstýnek za 30 tis. a občas dostanu paniku, hlavně v moři:) tak tam si ho nasadil on na malíček a byla jsem zase na nervy :D ale na druhou stranu mi to příjde divné, nosit kopii... já nevím... asi si ho nechám ještě zmenšit :D aby tam držela nehnul se... doma ho sundavám na vaření a mytí nádobí :) Manžel ne:) ale on nemá brilianty :D No hele zkusila bych levnější variantu okopírovat ten tvůj a nosit ho jen v případě možné ztráty :D
Odpovědět
@delayces a máš tu kopii udělanou? Kolik stála? Do moře bych ho asi nevzala asi vůbec :-)
Odpovědět
@rynglicka zatím ne, jen jsme o tom uvažovali :) tak možná časem, ale nedala bych za kopii víc jak 5 tis. přeci jen je to kopie a nebudu chtít z ničeho drahého
Odpovědět
Za kopii bych dala minimum, kolik může stát stříbro? Myslím, že dost málo a zirkony taky prd. 5 tisíc je moc, za prsten "na ztracení" :-D Tak do tisícovky.
Odpovědět
@rynglicka No vidíte, holky, nad tím jsem vůbec nepřemýšlela. My máme teda taky dost drahé prsteny, já teda dražší, protože v tom mám brilianty a zatím to dělám tak, že do práce jej normálně nosím a večer před koupáním si ho sundavám. Stejně tak na líbánkách jsem ho nosila jen večer, k moři vůbec, ale vlastně jsem nepřemýšlela o tom, až budeme mít jednou děti a já budu pořád na pískovišti. Já se teda nebojím, že mi spadne (velikost je v pohodě a ještě mi ho "jist" zásnubní prsten nad ním), ale spíš si ho nechci poškrábat pískem a tak. Ale přijde mi divné si pak dělat kopii - mám vztah jen k tomu jednomu prstenu, kopii bych vnímala jako zbytečnou. Až budou děti, tak ho asi budu sundavat a holt nosit třeba jen na večeře s manželem apod. Však ony ty děti nebudou chodit na píseček donekonečna, že :-)
Odpovědět
@simone5 Jo, tak až budu starší a nebudu chodit pařit jak za mlada, a jak budu mít starší děti, tak kopii taky potřebovat nebudu. Ale už teď se bez prstenu cítím jak bez ruky, když ho nemám. Už jsem vznesla dotaz mailem na zlatníka, tak dám vědět, co mi odpoví :-)
Odpovědět
Článek se načítá
A jak se pojede k moři, nechám originál nejspíš úplně doma, na hotelích jsou sice trezory, ale jaksi tomu nevěřím, no. A nosit ho někde v Asii po venku, to bych taky nedělala.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, pokud budete chtít skutečně kopii, úplně stejný prsten, bude opravdu nejlepší obrátit se na zlatníka, který Vám jej vyráběl. Nejspíše bude schopen vyrobit stejný ve stříbře, se zirkony. Ale počítejte s tím, že stříbrný prsten se Vám zničí dříve než zlatý, stříbro je měkčí. Cena práce může být také dost vysoká, takže náklady mohou být i několik tisíc. Na Vašem místě bych možná volila nákup podobného prstenu, třeba z oceli - sériově vyráběné ocelové prsteny jsou nejlevnější. A jsou odolnější než stříbrné. Eva Fričová
Odpovědět
@purry Ano, chci kopii, a již čekám na odpověď od svého zlatníka. To, že se stříbro zničí, mi nevadí, k těmto účelům si kopii pořizuji. Takže jsem se již rozhodla, ale i tak děkuji za Vaši reakci. Třeba ještě napíše někdo, kdo kopii prstenu má.
Odpovědět
Profilova fotka
@rynglicka Stříbrné prsteny ve stejném designu jako modely zlatých snubních prstenů děláme běžně. Ale nejvíce jsou používané u párů, kde muž nebude snubní prsten třeba kvůli práci nosit - pár si objedná pánský model ve stříbře a dámský zlatý. Takže věřím, že budete s poptávkou úspěšná! Hezký den přeji!
Odpovědět
Ahoj, proč se bojíš ztráty? Mě osobně by ani nenapadlo, že bych snubák ztratila, protože prostě drží. Nebude teda řešení ho upravit tak, aby ses nebála, že ho můžeš ztratit?
Odpovědět
To zase ne, po ránu mi natékají prsty a to bych ho nenasadila.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Tady se nabízí varianta klenotníka, který jej vyrobí podle toho vašeho, z levnějšího kovu a se zirkony. My máme prsteny podle vlastního návrhu od Lukáše Rýdla. Jsme moc spokojení. Určitě by vyrobili prsten i podle vašeho, akorát mám pocit, že nemají stříbro. Zkuste mrknout na webovky.
Odpovědět
Profilova fotka
@kitykiki Některé diskuze jsou poněkud staršího data, myslím, že zakladatelka už problém vyřešila :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?