Koňařky, nosíte zásnubák/snubák pořád? :-)

Profilova fotka
Zajímá mě, zda nosíte zásnubák a později snubák u koní po celou dobu na prstě? mám zásnubák a nesundávám ho, protože bych ho určitě ztratila jako další prstýnky v minulosti..ale začíná být trochu poškrábaný a mám strach co to udělá se snubákem :-| co vy nosíte či ne? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nošení prstenu nemohu doporučit nejen u koní, ale ani při jakékoli fyzické práci - na zahradě, při úklidu, ani při sportu.. Šperky se tím nejen ničí, ale také je vyšší riziko úrazu. Myslím, že ztráta hrozí i při pravidelném nošení.. často nám volají zákazníci, že prsteny ztratili na zahradě, při koupání nebo jen při sundání rukavice v chladném počasí. Z krabičky v šuplíku se prsten obvykle neztratí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Co člověk to názor... já zase mám snubák 24h na prstě a to i v kovárně. Ale je fakt, že mám takový aby mi nevadil. Můj názor je ten, že vše stárne a že je to v podstatě hezký proces, protože to k životu patří. Jak píše kolegyně, je ale potřeba dát pozor na úraz. Rozhodně třeba u kovaných nerezových prstenů je proces stárnutní - ošoupání projevem chtěným. Prsten tak dostane patinu, která k Vám patří. U damasteel prstenů zase nabízíme doživotní servis a jejich podoba jde obnovovat. Ale jak jsme psal na začátku.. Co člověk to názor...
Odpovědět
Profilova fotka
To je na tobě, pokud máš mohutný a vystouplý prsten, tak bych raději sundavala, není nic přijemného, když se ti otočí a obtiskneš si kamínek do vedlejšího prstu, když kůň zatáhne do ruky... zásnubní mám z bílého zlata a snubní z wolframu a opotřebení je dosti znatelné.. zlato je ošoupané matné a jsou na něm patrné zářezy a wolfram je stále lesklý a to prstýnky nikdy nesundávám, i když se hrabu na zahradě, tahám dříví, drhnu koupelnu... Takže je i důležitý výběr materiálu.
Odpovědět
Profilova fotka
@mina_ zásnubák právě bílé zlato a briliant, snubáky bílé zlato s červeným a zirkony...no tak uvidíme, zásnubák zatím nosím pořád a nesundávám ho nikdy a se snubáky uvidíme, zajímaly mě zkušenosti z reality ;-) každopádně raději ho budu mít ošooupaný a půjde vidět jak dlouho jsme spolu, než ho mít v krabičce v šuplíku =-)
Odpovědět
raději bych sundavala
Odpovědět
Zásnubní sundavám, jenom když jdu k neznámým koním nebo mě čeká nějaká opravdu pro prsten nebezpečná práce nebo hrozí úraz. Ke svojí kobyle nesundavám, do otěží se mi neopírá a na vodítku netáhne. A přítel s tím počítal, proto mi koupil masivní a bez vystouplého kamínku. Poučil se u předchozího prstýnku, který nebyl tak kvalitní a po jedné vyjížďce na táhnoucím koni se mi totálně zdeformoval. Doma ho sundavám jenom na úklid s agresivnějšími prostředky a na mytí nádobí, protože myju levou, takže jsem si ho ošoupávala hlavně při vymývání skleniček. Po dvou letech nošení na něm jsou vidět jenom drobné škrábanečky, když se dívám opravdu zblízka na světle. Snubní vybíráme už s tím vědomím, že bude hodně namáhaný a také je raději budeme mít ošoupané, ale na prstě, než krásné, ale v krabičce.
Odpovědět
Profilova fotka
@lizbeth11 já jsem taky zastáncem spíše nošení "TĚCHTO" prstýnků.. raději na ruce, než v krabičce. Ke koním sice už bohužel nechodím, ale mám velkého silného psa a když se chce přetahovat a mě se zásnubák protočí, tak pískám bolestí...
Odpovědět
Zásnubák nosím, ale na práci i sport sundavám. Dříve jsem měla vlastního oře a taky jsem prstýnky sundavala, dala si je do váčku, který jsem nechala ve skřínce a po ježdění jsem si je zase navlékla, ale bylo to hlavně pro můj pocit, že při ježdění mě na ruce nic neomezuje. Teď už nejezdím, ale trénuju děti atletiku a tam prostě prstýnky sundat musím abych nějaké dítě neškrábla. Co se týče opotřebení, tak se opotřebovává i běžným nošením, například nošení tašky s nákupem atd. takže aby byl neustále krásný, tak by musel být v krabičce, ale to se zase nelíbí mě, protože šperk má být nošen, proto je přeci vyroben a dán. :-) Takže pokud tě při ježdění neomezuje, nechala bych si ho být tebou na ruce. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@anianka @mina_ děkuji moc za rady a zkušenosti :) kobylku naší máme naštěstí hodnou, takže netahá a jen občas při omývání něčeho( to samé i doma nádobí) se mi protočí díky mýdlu kamínek do boku a to ucítím a hned ho otočím zpět..v zimě jsem nosila rukavice ale nyní s teplem už nenosím a tak začínám mít trochu strach, ale prsten je poškrábaný jen opravdu zblízka a z boku, protože není to klasický "placatý kroužek" ale spíše naopak tenoučký z pohledu z vrchu ;-) ohledně snubáku uvidíme, ale já se znám, já ho sundám a už nenajdu, mám to samé i s naušnicemi :-|
Odpovědět
@lizbeth11 Snažím se vždycky myslet na to, abych ho sundala a nechala doma, než jedu ke koním, ale tak v 90% na to stejně zapomenu, a ve stáji už ho nesundavám, abych ho neztratila. Loni jsem to až tak neřešila, ale v zimě a ted na jaře už se o rstýnek bojím. Zvíře mám od rábna do večera na pastvinách, nedekované, takže huňaté, a ona je opravdu chlupatá jak medvěd. A vzhledem k letošní velmi mírné zime je to pravidelně medvěd obalený v bahně. Takže pravidelně čistím hodinu i déle ( a to jen pokud bahno není mokré), takže mám stále v ruce něco, co mimůžýe prstýnek potenciálně odírat. Při ježdění mi subjektivně nevadí, moje klisna také netáhne, nepere se atd... ale jednou se mi loni stalo, že se klisna lekla a vzala mi ruku. Stane se to opravdu málokdy, je to velmi klidné a rozumné zvíře, ale v tu chvíli mi ten prstýnek otěží doslova zaryla do ruky, nic příjemného. Taky jsem si všimla, že i když mi prstýnek subjektivně fakt nevadí, tak si ho asi taknějak podvědomě chráním, a otěže držím trochu nepravidelně, aniž bych si to uvědomovala - a to jen tehdy, když mám prsýnek :D síla podvědomí :-) Jiank musím zaťukat, i přes ty hodiny strávené čištěním ( a tuny bahna z kobyly oškrábaného :D) je prstýnek pořád jako nový, nejsou na ěm žádná poškození... ale mám ho necelý rok. A tak bych fakt radila, pokud to jde (tzn. vzpomeneš si :D) tak subdavat.
Odpovědět
Profilova fotka
@lizbeth11 mám podobnou zkušenost, s náramkem, jednou jsem ho přetrhla v zápalu boje s hafinou, nechala opravit a pak sundava pri každé "prkotině" a jednou zmizel a už jsem ho neviděla a to jsem dodnes přesvědčená, že vím, kam jsem ho pokládala, takže raději uz nic nesundavám, pokud to není vyloženě o úraz.. Jinak tady máš foto našich prstýnků :-)
Odpovědět
@amy80 Uf, když ted vidím to množství překlepů... omlouvám se za ten psaný projev, normálně takhke nepíšu, bylo to psané ve spěchu... snad to půjde "přeložit" :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Sundávala bych spíše podle "zdraví", u koní asi hrozí nějaký i menší úraz (kde ale ne, že jo?). Nebála bych se poškrábání, to je přece na špercích to nejhezčí, že jsou nošené a tím pádem krásné. Já dělám v MŠ, s dětmi jsem půl dne, a prstýnky nesundávám, i když je na zásnubním vystouplý kamínek, ale nidky se mi nestalo, že bych někoho škrábla. Navíc mám dva psy (velkého a středního) a taky umí dobře potahat, občas se mi kamínek přetočí do jiného prstu, do dlaně a zatlačí, ale zatím nikdy žádná bolestivá věc. Dej na svoje pocity a uvidíš. :)
Odpovědět
Profilova fotka
děkuji moc holky za příspěvky :-) @curdibilka @mina_ @amy80 pořádně jsem po koních prohlédla zásnubák, mám tento na přiložené fotce :) a je poškrábany pouze zespoda a jsou tam asi 3 viditelné rýhy, které po přejetí prstem jdou cítit...dělám právě s ním okolo koní všechno, včetně čištění tuny bahna a nyní i tuny srsti :-D měla jsem strach o to aby kamínek nevypadl, ale už párkrát se mi solidně zasekl a naštěstí nic a jednou za 1/2 roku ho nechávám čistit a znovu usadit kámen-naštěstí toto dělají zdarma :) tak asi ho budu dále nosit jako doteď jen s tím snubákem nevím nevím, ale netuším kam ho jako budu schovávat až ho sundám, znám se a na 99% ho do pul roku ztratím :-D
Odpovědět
Já ho zatím nosím jak ke koním, tak do práce (dělám zootechničku) a vůbec mi nevadí. (Naštěstí nemám takový ten klasický "kroužek s šutrákem") :D Snubák plánuji taky takový podobný, aby mi nepřekážel. Když ho mám, tak ho chci nosit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?