Kolko Vás stáli svadobné prstienky?

Profilova fotka
Setrit ci nesetrit na svadobne prstienky? Kolko ste investovali?
Odpovědět
1
2
Myslím, že záleží na tvé představě, my jsme chtěli z bílého a žlutého zlata, jednoduché bez kamínku. Dohromady nás stáli 10000. Což je dost nízká cena - jsou 5 mm široké, takže žádná hubená tintítka:) Nechávali jsme si je dělat u zlatnice soukromnice a jsme nadmíru spokojeni, stejné prstýnky jsme viděli v obchodě a 2000tisíce dražší. No a kamarádka chtějí z chirurgické oceli a tam se vejdeš do pár tisíc.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme ze žlutého zlata, obyčejné kroužky, já tři brilianty navrch a dávali jsme za ně 12500 Kč. Chtěli jsme se vejít do desíti a nakonec jsme si přidali, a to byly ještě s 30% slevou... ale máme z nich radost.
Odpovědět
my máme z chirurgické oceli a stály nás 6000,- v ceně rytina a 3 brilianty :-)
Odpovědět
My měli vlastní zlato a vyšly nás na 8880 kč (máme je z bílého zlata, já mám tři malinké brilianty a přítel má zas hrubší prsten).
Odpovědět
Bílé zlato, šířka 4 mm, cena včetně rytí 7000,- Muž ho nebude vůbec nosit, kvůli práci nemůže, a já budu nosit raději zásnubní s briliantem, už jsem si na něj zvykla, takže jsem nechtěli nic drahého.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme kombinaci bílého a červeného zlata + já 3 brilianty a stály necelých 14 000 Kč. Záleží na vás jak moc vás tlačí / netlačí rozpočet. Krásné prstýnky se dají pořídit i z chirurgické ocele. My žádnou cenovou představu neměli, ale manželovi se tyhle moc líbily, tak jsme je vzali.
Odpovědět
My máme prstýnky z bílého zlata-matné kombinované s leskem a s jedním briliantem a stály nás 18.500,- Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme prstýnky z platiny, já s 12ti brilianty a stály nás 98000,- :-)
Odpovědět
Tak my chtěli hoooodně odolný materiál a tím pádem to vyhrál wolfram, je pěkný velmi odolný a cena fantastická---2150 kč :-)
Odpovědět
Profilova fotka
TAk my jsme si objednali z větší části ocelové, okraje mají ze žlutého zlata a na tom mým je malinký diamant. Jsou nádherný, jsem maximálně spokojená :) Stály 10 000kč.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme do prstýnků příliš investovat nechtěli. Já na drahé kovy moc nejsem a přítel ani neví jistě, jestli bude prstýnek nosit... Vybírali jsme z prstýnků z wolframu, titanu, chirurgické oceli... Vyhrála to ocel, cena za oba včetně rytiny a jednoho zirkonu na mém prstýnků 2 250 Kč. Už je máme doma. Já bych ani rozdíl od bílého zlata nepoznala, moc se mi líbí.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme na nich docela ušetřili. Já mám z bílého zlata se 3malými brilianty za akční cenu něco pod 6000 a přítel prsten nosit nechce a fakt asi nebude, tak jsem mu objednala jen na obřad stříbrný rhodiovaný jednoduchý za 1000(v obou bude rytina - už v ceně). Oba mám v albu. Kdyby si ho chtěl jednou za rok vzít třeba na ples, tak ho bude mít v záloze, ale škoda mu kupovat zlato, aby leželo v šuplíku. A má velikost jen 59, tak ho třeba ještě budu nosit já na nějakém tlustším prstu:-D Na prsteníku mám 54.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my mame trojkombinaci, 6 mm 13 gramu, ja mam 3 brilianty, material jsme si prinesli vlastni a doplaceli jsme 14 000 Kc.
Odpovědět
Profilova fotka
my mame za 18tisic z bileho zlata oba jsme si je vybrali na prvni pohled
Odpovědět
Profilova fotka
kombinace ruzoveho a bileho zlata, a muj 11 diamantu - 40 000 Kc
Odpovědět
Profilova fotka
a za sebe - nesetrit, anebo lepe receno - neslevovat ze sve predstavy, hlavne at se ti libi a jsi s nima na 100% spokojena - je to neco budes mit cely zivot
Odpovědět
My máme 14kt žluté zlato a vyšly nás na 10.750kč ;-) máme silné prsty
Odpovědět
my mame 14kt 3oj kombinovane zlato za 11000 a jsou fakt hezke
Odpovědět
Profilova fotka
já sem chtěla levnější - tak do 12tis, ale přítel mě přemluvil, že to je na celý život, takže mám v prstenu 7 briliantů zasazených v bílém zlatě a stály 24tis
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my sme chceli prsienky z bieleho zlata, mne sa hrooooooozne páčia. Ale v rámci šetrenia, sme si vybrali prstienky z chirurgickej ocele za cca 2tisicky. Keď budem mať viac peniažkov, tak by som si nám chcela dodatočne kúpiť prstienky z bieleho zlata....juuuu moje vysnene ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dohodli jsme se, že peníze za drahé prstýnky investujeme jinak, navíc klasické snubáky se nám zdály moc široké, takže jsme to chtěli ještě promyslet a jednou jsme natrefili na rhodiované stříbro - docela úzké kroužky s rytým zdobným proužkem uprostřed - máme oba stejný (až na velikost), od bílého zlata k nerozeznání a vyšly na 1000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Mame od umeleckeho kovare z chirurgicke oceli. Dohromady s postou a rytim jsme platili necele 3tisice
Odpovědět
Profilova fotka
Juuu tak to som rada, že nebudeme jediny s lacnejšimi prstienkami na svadbe :D
Odpovědět
Profilova fotka
Snubní prsteny jsou symbolem vztahu, proto při výběru snubních prstenů doporučuji vnímat i symboliku jednotlivých materiálů. Zlatem či bílým zlatem vyjádříte vysokou hodnotu vztahu, která navíc s časem stoupá. Titan a wolfram jsou velmi odolné kovy, u kterých je nákladnější jejich opracování než cena kovu. Ušlechtilá ocel je také velmi pevná, vydrží toho hodně.. a je samozřejmě nejlacinější ze všech materiálů. Stříbro je hodně měkké, rhodiováním se sice zabrání jeho oxidaci a zvýší se mechanická odolnost, ale pod tenkou slupkou stejně zůstane snadno poškoditelný kov. Vnímáte podobnou symboliku materiálů snubních prstenů také? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@purry nikdy mě to nenapadlo, ale je to moc hezký - je nějaká podobná symbolika u kamínků - pokud jsou nejsou, pokud jsou cenné či méně?
Odpovědět
My máme objednané obyč z bílého zlata a stály nás 16.900,-
Odpovědět
Doplatek 12.900.- Kč, přičemž jsme dali vešekré zlato a něco málo navíc na zápočet (nechtěla jsem vrátit půlku težké náušnice, že bych to jako zlomek stejně někde ztratila. Celková cena kolem 30.000,- Kč. Na míru, bílé zlato, anglický tvar a na mém 5 briliantů v lepší kvalitě.
Odpovědět
Profilova fotka
@mimaplzen My jsme takove chteli, byla to laska na prvni pohled. A kamen mam taky- jantar :-))
Odpovědět
Profilova fotka
@neo_nka: Díky za pochvalu :-) S kamínky je to podobné: je pravda, že diamant od zirkonu rozeznáte jen v okamžiku, kdy máte vedle sebe dva prstýnky - a každý s jiným kamenem. Ale pak ten rozdíl poznáte na první pohled :-) Malé diamanty, které se do snubních prstenů používají nejčastěji, navíc nejsou ani moc drahé.. rozdíl od zirkonů je v řádu stokorun, samozřejmě podle velikosti a čistoty. A je to nejtvrdší a nejodolnější přírodní kámen.. Pamatujete? Mastek, sůl kamenná.. topaz, korund, diamant :-)
Odpovědět
Profilova fotka
cca 8tisíc, kobinace bílé + žluté zlato s výryvkou, úpravy, tvar, barvu atd. jsme si domlouvali se zlatníkem sami. :-) mohu doporučit :-) Takže šetřit, ale na správných místech... nejde o značku, ale o dílo :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?