Klenotník, který prsteny udělá z přineseného zlata, Praha

Profilova fotka
Prosím holky poraďte, neznáte šikovného zlatníka (ideálně samostatný "řemeslník", ne žádné velké a drahé zlatnictví), který vytvoří prsteny z návrhu, který mu donesu (nepředstavuji si nic složitého) + mu donesu zlato, ze kterého to chci nechat udělat (nechci zlato prodat a mít o to levnější prstýnky, chci vyloženě z toho zlata prstýnky mít). Je to reálné pod 5000,-? původně jsem si myslela, že na tom výrazně ušetřím, ale po tom co mi ve zlatnictví řekli, že to je možné ale za 1g bychom zaplatili cca 1500,- se mi to nezdá výrazně šetrnější.... Máte s někým konkrétním z Prahy zkušenost?
Odpovědět
Profilova fotka
Úžasně šikovný zlatník je pan Kalaš. Mladý člověk, který tvoří úžasnéí věci. Určitě by Ti vyšel vstříc. Nám také dělá prstýnky. Momentálně se přestěhoval do provozovny Klenoid na Hájích, má tam dílnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Také mám takovéto přání. Mám prstýnek po dědovi a moc mi záleží na tom, aby právě tenhle kousek zlata byl v našich prstýncích!!! Všude kde jsem se ptala mi řekli, že to není možné, že zlato které ode mě vezmou putuje do puncovního úřadu, nebo jak se to nazývá a oni to pak vyrobí z jiného zlata. @stepanka23 pokud najdeš někoho kdo to bude schopen vyrobit z toho zlata co doneseš dej prosím vědět. Sice jsem od Kolína, ale tady asi nikoho takového nenajdu :( a Praha není zase tak daleko. Děkujuuu
Odpovědět
Profilova fotka
Švagrová si nechala dělat prstýnky z vlastního zlata ve zlatnictví Dražánová v Bohutíně. Roztavili to její zlato prý. A bylo to pod pět tisíc. Původně jsem tam chtěla prstýnky taky, ale nakonec jsem se zamilovala do jedněch na internetu. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@stepanka23 Taky doporucuji vyzkouset p. Kalase. Mame prstynky z chirurgicke oceli od nej. Fakt sikovny clovek a urcite se s nim bude dat domluvit.
Odpovědět
Zkuste Renatu Štěrbovou na Roztylech (Pha 11). Je to zlatnice, která pracuje doma, byla jsem si u ní nechat zvážit a vyfasetovat zlato právě kvůli snubákům. Vyrábí na zakázku a přijde mi, že není ani moc drahá. Zkuste zavolat, jestli by vám prstýnky z vašeho zlata nevyrobila :)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my si ted nechali dělat u jednoho 80leteho pana prstýnky zlato sme měli svoje 7,1gr a vyjdou nám z toho dva prstýnky o šírce 5mm a budou vzorované a vevnitr i vyryté naše jména a datum svatby a cena za práci jen 1400 za obadva prstýknky...ale je fakt ze měl jen 5 preloh vzorů prstýnku svuj navrh byhc mu nemohla dát, ale vubec nám to nevadilo ty vzory byly všechny moc hezké takze se nemuzu dočkat az budou hotové ta cena uplně super prítel tomu nemohl furt uvěrit a já taky ne, jde vidět jak si všude chtějí co nejvíce vydělat na té práci.treba ve zlatnisctví karel stoch nám ríkali cenu jen za práci 9000!! hruuza jo a dělá z našeho zlata, má všechno náčiní na to dve své dílničce a sám ríkal ze to bude tavit a věrím mu neměl duvod nám lhát.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucekrestak to zní hodně přívětivě a mohla bych poprosit o kontakt na pána a je z Phy nebo okolí? já právě taky za to nechci dávat majland ještě když si člověk materiál obstará... div by člověka nestáhli z kůže a přijde mi, že když to má nálepku "svatební" je to min. jednou tak drahé.....
Odpovědět
Profilova fotka
On je bohuzel z ostravy :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, škoda... zkusím se podívat na veletrhu v Pze a kdyžtak oslovím pana kalaše, už jsem na něj slyšela více dobrých referencí.. díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucekrestak hoď sem pak fotečku a případně i kontakt na pána ;)
Odpovědět
Taky by mě zajímal kontakt na toho šikovného pána z Ostravy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky jmenuje se Vaverka a jeho číslo je 605552855...pokud mu někdo budete volat tak reknete ze jste dostali kontakt od známé, on rtotiz čísla na potkání nerozdává dělá ty svoje prácičky jenom známým i nám to právě ríkal dal nám vizitku a ze to nemáme nikde roztrubovat ze dělá jen pro známé :-D jinak fotku sem určitě dám ale az v dubnu, ríkali jsme mu ze na to nespěcháme ze je svatba az v červnu tak ríkal ze teda budou na začátku dubna. ale dělá je samozrejmě i rychleji, tetě e udělal za 3 týdny
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@lucekrestak Tak ještě že jste to nikomu neřekla.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?