Jaký materiál prstenů, aby byly levné a šly sundat?

Profilova fotka
Ahoj všem, potřebovala bych poradit, z jakého materiálu vybrat snubní prsteny. Na šperky obecně vůbec nejsem, takže je mi jedno, jak budou vypadat, jestli budou mít světlejší nebo tmavší nádech, budou lesklé nebo matné, s kamínky nebo bez.... Beru ten prstýnek čistě jako symbol, takže mi postačí, když budeme mít jakékoli dva stejné na důkaz toho, že k sobě patříme. Nechci za ně tedy logicky dávat ani přemrštěné částky, 25 tisíc za dva malé kroužky mi přijde trochu dost. Ale chci ten prstýnek nosit, takže by měl být alespoň trošinku odolný (ne jako takové ty bižuterní, co po týdnu zčernají a zbarví do černa i celý prst). A hlavně chci, aby se dal sundavat (jestli jsem to správně pochopila, např. u chirurgické oceli tohle nejde, jakmile prst ztloustne, sundají prstýnek už jen hasiči). Jaký materiál byste mi tedy doporučili? Jinak příteli je to ještě více jedno než mně, aby mě někdo nenařkl, že nedám na jeho názor:-)
Odpovědět
1
2
Tak to jedine stribro..ale to casem zcerna a nebo zezloutne,jestle se ted dela povrchova uprava rhodiem..vypada to jako bile zlato,ale taky se to casem osoupe,tudiz je treba to nechat znova potahnout...jinak ocel,wolfram a titan jsou levne,ale tvrde materialy..prstynek ti nikdo uz neupravi na tvou velikost atd...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme například na poslední chvíli pořizovali obyčejné, ocelové, půlkulaté (firma Kredum, typ prstenu Klasik) fotka z alba - http://www.beremese.cz/fotoblog/cutes... .. a spokojenost :-) Je to sice jen půl roku, ale nosím ho denně a nevidím žádné změny...
Odpovědět
Take jsem zastance ocelovych, titanovych a wolframovych prstynku. Jsou nevsedni, odolne (oproti zlatu, ktere stoji i nekolikanasobne vic vydrzi stale pekne) a stoji velice prijatelne penize.Nejdou sice upravovat, ale napr. ocel jde aspon z vnitrku vybrousit,takze v pripade kil navic se to poresit da. Sice se o neco ztenci prstynek, ale ocel.prsteny byvaji stejne pomerne silne, takze by to nemelo vadit. My mame damasteel prsteny a dohromady nas vysly na 6300,-
Odpovědět
@mysicka_lb U malého zlatníka ( ve velkém zlatnictví se moc dohodnout nedá), když se dohodneš, že použije Vaše staré zlato , můžeš se za práci vejít cca do 4 tis.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja No jo, ale my jaksi nemáme žádné naše přebytečné zlato:-). My to fakt nenosíme, nemám zlatého vůbec nic..... Leda tak stříbro, ale u toho se to asi takhle přetavit nedá? @womanka Něco takového si asi tak představuju... Máš je někde v albu?
Odpovědět
@mysicka_lb Třeba babičky nemají staré prsteny?
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Žije už jen jedna a je mi fakt blbé se jí ptát.... Šlo by to myslíš i ze stříbra? Stříbra mám totiž celkem dost - a nenosím ho.....
Odpovědět
Dobrý materiál je taky paladium...
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb taky doporucuju ocel... mame prekrasne za 2600. koukni na ok snubni prsteny - ocelnictvi Kladno. maji pekne, levne a kvalitni. kolegyne od nich ma a vypada furt krasne. zlato i stribro jsou mekke a muj zasnubak z bileho zlata je po pul roce totalne poskrabany. jsem typ jako ty - naprosto sperky neresim - jsem fakt rada, ze nejsem sama:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rozzaarka Ty by byly úplně super, ale mám právě strach z toho, že by pak jednou třeba nešly sundat a museli se na to volat hasiči:-). Netuším, jak dalece člověku během života tloustnou prsty, ale nedělám si iluze, že bych je měla pořád tak krásně štíhlé jako teď....
Odpovědět
@mysicka_lb My s největší pravděpodobností taky budeme mít prstýnky z chirurgické oceli. A jak už výše psala womanka, dají se zevnitř vybrousit, čímž se ti o něco málo zvětší. A nebo je také potom možnost objednat si prsteny od pana Kalaše, který svoje prsteny z chir. oceli jako jediný v čr dokáže o číslo zvětšit nebo zmenšit. Já osobně bych do stříbra asi nešla, protože je to hodně měkký kov a bude se ti dle prstu "deformovat". Navíc černá a je na něm každý škrábaneček vidět... Pak je ještě možnost koupit si zlaté ale jen úzké kroužky, které podle mě mohou být cenově od 5 tis. výše..
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb ja si proste rikam, ze se nic takoveho nestane:-D
Odpovědět
Článek se načítá
my jsme si kupovali v akci se slevou a za 5000 jsme meli celozlate, klasicky krouzek. jiny material bych spis nechtela kvuli alergii, kovy mi vadi a cernaj na prstech.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb my máme titan, jsou nádherné a stály jen 2000 a dají se prý rozštípnout snáz než ocel i přesto, že je to tvdší a odolnější kov :-) já si třeba prstýnek sundávám na sobotní úklid a až to bude vypadat, že je malý, koupíme stejný, ale větší. Bez rytí a se zirkonem stojí jen 620 korun :-D
Odpovědět
Ahoj, taky nejsem typ na šperky, jediný co mám je zásnubák a ten je z bílého zlata. A taky nechci dávat moc peněz za snubní prstýnky. Je tu zmiňovaný materiál palladium, máte s ním některá zkušenosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 My mame koupene prsteny z palladia, ja jsem z toho kovu nadsena, neni sede jako titan, vypada jako bile zlato, je hypoalergenni (to je hlavni duvod proc jsme tento kov zvolili), jde upravovat velikost prstenu, je to tvrdy kov takze je odolny proti skrabancum, nezloutne ani nijak nemeni barvu. Ale nerekla bych ze je to levny kov, oproti titanu a oceli je vyrazne drazsi, oproti zlatu o dost (cca 30-40%) levnejsi.
Odpovědět
@martaveg Já jsem je zatím viděla jen na internetu, ale právě tím jak jsou krásně bílé, tak mě zaujali. Nenašla jsem teda moc obchodů co je prodávájí. Nejvíc se mě teda líbili v Bisaku. Můžu se zeptat kde jste je koupili? Je pravda, že zas tak levné nejsou :( , ale mě se tak líbí :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mak07 Mame je z Bisaku :-) viz. muj fotoblog Bisaku jezdi na svatebni veletrhy po cele republice, tak si zkuste na nejaky zajed a podivat se na ne v realu :-) a navic davaji veletrzni slevu ;-)
Odpovědět
@mysicka_lb Když to beru tak, že i stříbro se normálně vykupuje, neměl by být problém dát stříbro jako protihodnotu... ale jinak stříbrné prstýnky jsou taky krásné a cenově vycházejí asi nejlíp... takže i když byste kupovali nové, tak za ně dáte tak maximálně 2 - 3 tisíce (podle šířky, tloušťky atd.).
Odpovědět
@mysicka_lb Mam, ale to mam skryte. Podivej se na stranky ocelnictvi v Kladne (je tam jen jedno), maji toho spoustu, tam jsme je koupili. Vyberem i cenami jsme byli nadseni :)
Odpovědět
Profilova fotka
I zlaté prstýnky se dají sehnat hezké a levné. Pokud nechceš kamínek, tak podle mě, hezké seženeš do 10ti tisíc určitě a tipla bych, že jsou i levněji ;-)
Odpovědět
@martaveg Prstýnky máte nádherné, jedny ze tří co se mě nejvíc líbí. S těma veletrhama je to super tip, moc díky :)
Odpovědět
Ahojky, vůbec se chirurgické oceli neboj. Prst ti přece neztloustne přes noc :-) Vezmi si o číslo větší a prostě si ho občas sundej, ať víš, že to jde :-) my už máme vybrány za 3000,- i s rytím a jsem maximálně spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
V otázce píšete, že prstýnek berete jako symbol: tak se pojďte zamyslet nad symbolikou kovů, z kterých se zhotovují snubní prsteny. Zlatým prstenem můžete vyjádřit kvalitu, nadčasovou hodnotu.. cena zlata má sice výkyvy, ale svou hodnotu mají prsteny pořád. Titanové či ocelové prsteny jsou velmi odolné, časem sice utrpí drobné oděrky, ale nehroutí se kvůli maličkostem a jsou stálé. Stříbro je naproti tomu měkký kov - už po pár týdnech nošení objevíte škrábanečky, časem se bude deformovat i tvar, zvlášť při každodenním nošení. Zkuste tedy vybírat snubní prsteny třeba podle vlastností kovů ;-) Jinak co se týče obav z natékání prstů: i snubní prsteny je vhodné sejmout před sportovním výkonem či fyzicky namáhavou prací. Prsty mění svůj objem v závislosti na teplotě a činnosti - většinou však stačí opláchnout ruce studenou vodou, případně prst namydlit - a prsten lze i při nateklém prstu sejmout docela snadno ;-) Mrkněte k nám, ráda případně odpovím na jakékoli další otázky! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme se rozhodli pro prsteny z chirurgické oceli, je to levná variace a některé jsou i zlaté! Zkuste....mě už přišly, krásné...hezčí než na netu na obrázcích.. http://www.zlatnictvitrimama.cz/utrim... www.sperky-eshop.cz http://www.sperk-in.cz/cz_snubni-prst... http://www.snubniprsteny4u.eu/snubni-... ...třeba si některá vyberete....přeji hodně úspěchů ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ocel bych neriskovala, prst ti sice přes noc neztloustne, ale zlomit si ho můžeš během několika vteřin. Představa, že mi ze zlomeného prstu někdo sundává prsten rozbrušovačkou, se mi teda vůbec nelíbí. Zlato ti přestřihnou během pár vteřin. Pokud jde o finance, můžeš mít klidně i zlato, stačí si nevybírat široké, masivní prsteny z barevného zlata nebo s diamanty. Tenké a úzké prstýnky ani ze zlata na 20 tisíc nevycházejí. Pokud jde o stříbro, mám stříbrný prstýnek z kartáčovaného matu, nosím ho docela často, sice ne každý den, ale už skoro 18 let. A ani se neošoupal, ani nezčernal nebo nezežloutl, je pořád krásný. Takže jestli je stříbro opravdu nevhodné, jak se říká, si nejsem jista.
Odpovědět
my mame titanove, jsou krasne, lehke.. a oba dohromady staly neco kolem tri tisic..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ráda bych vás oslovila ohledně diskutovaného tématu. Na stránkách vznikla možnost založení vlastní skupiny. Obnáší to přehlednější komunikaci, možnost vkládání fotek a jejich třídění apod. Taková skupina nese více zajímavých výhod jako je vlastní pojmenování a určení cílů a specifik skupiny např. lidé se stejnými názory, zájmy nebo společnými zážitky, životními situacemi. V tomto případě může vzniknout skupina např. Snubní prsteny. Zakládající člen a dva další se stávají moderátory skupiny, kteří se starají o dobrou atmosféru a dohlíží na pořádek veškerých aktivit i interních pravidel skupiny (např. příspěvky, které jsou v nesouladu s cíli a pravidly skupiny mohou zablokovat). Skupina může být založena v minimálním počtu tří uživatelů, má vlastní komunikaci a sdílení. Ovšem pro ostatní je tu možnost se kdykoliv do skupiny přidat. Můžete se podívat na přiložený odkaz, kde je více popsáno, jak si založit vlastní skupinu. http://www.beremese.cz/fotoblog/jenny...
Odpovědět
@isoldaeva a zas, asi ses naučila kopírovat
Odpovědět
@rebe: Možná to bude tím, že dříve bylo stříbro mnohem kvalitnější :) . Mám doma snubní prsten po prababičce (takže takových 100 let mu může být :D ) a nosila jsem ho denně několik let, vůbec se nezdeformoval, jen nějaké škrábance jsou vidět, ale to už musela být rána. Je pravda, že časem trochu zčernal, ale stačí ho vyleštit a je jako nový. Dnešní stříbro už není pravé stříbro, podle mě to jsou nějaké slitiny (jako vše i toto se šidí). Bohužel už ho nemohu nosit, zhubly mi prsty.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?