Jaky kov prstenu pri manualni praci?

Prosim o radu,tip. Z jakeho kovu nejlepe prsteny...moc se mi libi bile zlato,ale snoubenec ma manualni praci a boji se,ze by ho znicil nebo ztratil,kdyz by ho odkladal. Premyslime i o oceli,ale ty nejsou tak pekne,pripominaji mi vetsinou nejake lozisko nebo soucastku. Netrvam na kaminkach. A mam strach,ze ocel asi nebudu nosit do konce zivota,kdyz budu mit v padesati tlustsi prsty. Poradte,jak to vyresit?
Odpovědět
Profilova fotka
Máme z damascénské oceli, vypadají krásně, dělají se i s kamínky... Zvětšovat se moc nedají, to je samozřejmě trochu problém, ale shodli jsme se, že nejsou moc drahé, a pokud z nich náhodou vytloustnem, prostě si necháme udělat nové, vizuálně stejné.
Odpovědět
Já hlasuji pro zlato. Je to měkký kov, ale tvrdší než stříbro, takže vydrží víc. Kdyby ho partner po létech zničil, může si nechat udělat kopii nebo si koupíte nový pár. Nikde není psáno, že se musí nosit stejné prsteny od svatby do konce života. Někteří manželé si kupují nové třeba každých pět let.
Odpovědět
Třeba taková platina by měla být odolnější než zlato...
Odpovědět
Máme wolfram, po dvou letech ani škrábanec. A taky máme v plánu v případě nutnosti vyměnit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme zlato-bíložluté, a přítel ho stejně nosí na krku na stříbrném řetízku protože pří té manuální práci, kdy pracuje s dalšími kovovými věcmi mu to taky vadí pocitově jak to o sebe cvaká..takže ať by měl jakýkoli má ho na krku. na prst si ho dá když jdeme někam ven :-D ...no neporadila jsem ti , ale může to tak dopadnout i u tebe :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jinak ty si dej klidně zlato a on ať si dá nějaký kov, pokud ti to nebude vadit že má materiálově jiný že..mě to teda takto přítel navrhnul, že si koupí z oceli, ale já jsem to zamítla že partneři maj být rovnocenní :-D
Odpovědět
Ahoj. My jsme to taky řešili a rozhodli jsme se pro Damasteel (damašková ocel) od výrobce Kredum.cz z Pecky. Prsteny jsou vždy originální a úžasné. Jsme moc spokojeni.
Odpovědět
Profilova fotka
máme damasteel také od Kredum z Pecky a velká spokojenost. Jinak ocelové prstýnky se dají pořídit i hezké a dokonce s kamínky v dámské verzi. Vzhledem k nízké ceně si kdykoliv můžete pořídit nové. Podobně je na tom wolfam a myslím i titan.
Odpovědět
Já mám taky prsten z damasteel od kredum, ale v kombinaci s bílým zlatem. Strašně se mi líbí jak je ocel našedlá a bílé zlato oproti ní spíš nažloutlé. Myslím, že v nabídce se jmenoval kasiopea. Nechala jsem si ho udělat bez kamínku a užší a jsem moc spokojená. Manžel má podobný, ale celý z oceli a trochu hrubší kresbou, ale pokud to člověk nezkoumá, tak si ani nevšimne, že jsou jiný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych volila damasteel, máme je, z Ateliéru Kočí, a jsme moc spokojeni :) velikost se dá v budoucnu upravit stejně jako u jiných kovů
Odpovědět
Dekuji za tipy
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?