Jak vypadají vaše snubní prstýnky rok po svatbě?

Profilova fotka
Chtěla sem se zeptat my máme prstýnky tak že ja ho nosím pořád a manžel jen vyjimečně. Jeho vypadá pořád stejně takže jako nový ale můj už vypada oproti jeho uplně jinak,je to kombinace bíleho a žlutého zlata ovšem ja už ho mám jakoby celý žluty jako by se to bílé zlato vyšoupalo je to možné? Uvažuji jít ho reklamovat nebo stalo se to taky někomu z Vás? Je na to vůbec důvod k reklamaci?
Odpovědět
1
2
5
Ahoj, já myslím, že to záleží na tom, jestli jsi opravdu měla prstýnek z bílého a žlutého a nebo jestli ta bílá část nebyla žluté zlato potažené rhodiem. Ale myslím, že pokud se zkusíš zeptat tam kde jste to kupovali, mohli by to třeba znovu pokovit. Bílé zlato je bílé díky příměsím (paladium, nikl, zinek), které jsou jiné než ve zlatě žlutém (měď)... snad to trošku pomůže????
Odpovědět
Profilova fotka
hO79: a neměli nás s tím seznámit? že to po čase třeba už nebude bílé ale že se to tzv. vyšoupe? protože ja si nepamatuji že by něco říkali...a když by to bylo potažené tím rhodiem tak už s tím nejde nic dělat?
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka má taky kombinaci bílé a žluté zlato a vypadá jako celý žlutý. Stejně jako když máš kombinaci matného a lesklého zlata, tak se to pak ošoupe celé do lesklého. My máme jen bílé lesklé zlato a vypadají pořád skvěle. Nějaké menší šrámy už mají, ale pořád vypadají skvěle x-)
Odpovědět
Řeknu ti to asi takhle: mám dva prstýnky z bílýho zlata: 1) nosím asi 5 let, přes rok se trošku ošoupe do žluta, tak si ho nechám znovu porhodiovat a je jako novej!! nemyslím, že by to byl důvod k reklamaci |-| ...ale třeba jo... 2) snubák nosím od června a je jen troškou poškrabkanej, ale ne do žluta, ale třeba to přijde.. :-p , a taky si ho necháme porhodiovat, aby ty škrábance zanikly... nevím, ale na oba mám papír, že sou z bílýho zlata...
Odpovědět
No to by asli měli!!! Zkus se mrknout třeba na dodací list, nebo objednávku, nebo tak něco... pokud ne, vyraž do zlatnictví
Odpovědět
Profilova fotka
elis: a to ta kamaradka má jak dlouho ty prstýnky?
Odpovědět
Profilova fotka
lelca: no jsou svoji už tak 4 roky, ale znám ji už 3 roky a vždycky jsem si myslela, že mají celý žlutý, až nedávno mi říkala, že je to kombinace bílé a žluté zlato, což jsem koukala teda. Ta bílá tam nejde vůbec vidět, a to byla ve většině.
Odpovědět
Profilova fotka
ho79: ja pravě koukala a máme jen paragon na kterém nejsou uvedené žádné jiné udaje ohledně reklamace nebo že prstynek je z toho a toho materialu ktery změní nošením barvu kdyby to tam bylo tak nic nemám proti ale mě to udělalo už po měsici nošení
Odpovědět
Profilova fotka
elis: a my měli svatbu v zaří 2006 a už to mám uplně škaredé tedy tak se mi ten prstynek vůbec nelíbí když kouknu na ten manželuv tak je to hoodně velky rozdíl kdyby nám to předtím řekli tak bych si takovej nekoupila a nechala udělat jinej
Odpovědět
Profilova fotka
ono asi záleží i na ceně. My máme prstýnky od Lukáše Rýdla, oba stály něco přes 8.000 Kč. A byli jsme se koukat i v Halladě a tam stál jeden 8.000,-Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
elis: my je máme taky za 8000Kč oba
Odpovědět
Jen to holky pěkně proberte, každým dnem chceme jít vybírat snubáky a kombinace dvou barev se nám taky líbí. ALe že by za pár měsíců měly být žlutý ??? :-( To snad radši žlutý hned :-o
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ale i prstýnek celý z bílého zlata ti trošišku zežloutne, akorát to nejde tak vidět, dkyž je takový celý...jako, když ho máš v kombinaci se žlutým....záleží i na zlatnictví. Já mám i zásnubák z bílého lesklého zlata a vypadají se snubákem úplně stejně.....Ale možná, kdybych je přirovana k nějakému novému bílému zlatu, tak je trochu nažloutlý.
Odpovědět
ach jo, to je blbý... No, každopádně to zkus tam zajít. Na prstýnky by měla platit stejná lhůta jako na cokoli jinýho ne???? (ale nechci blbě radit, doufám, že se mi nic takovýho nestane!!!)
Odpovědět
tak to bys asi měla reklamovat, a to co nejdřív, protože po měsíci by to teda nemělo udělat ani náhodou!!! =-)
Odpovědět
Profilova fotka
jenže jak to dokáže, že jí to udělalo už po měsíci, když má půl roku od svatby
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem koupila manželovi řetízek z bílého zlata a celý mu totálně zčernal, dokonce zabarvil i krk a v pohodě mi vrátili peníze (stalo se mu to asi po 4 měsících)
Odpovědět
Profilova fotka
naty: no ja si myslela že po měsici že je to normální že to trochu změnilo barvu ale pořád je to horší a horší a když vidiš to přirovnání oproti tomu manželovýmu tak je to hruza taky ho chci mít tak pěkný :-) určitě tam zajdu jak tam budem mít cestu snad do tydne a pak napišu co mi na to řekli.
Odpovědět
Profilova fotka
hO79: taky doufám že na to platí lhůta jako na jakékoliv spotřební zboží sem zvědavá jak pochodím.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zásnubní i snubní z bílého zlata, cca rok a půl roku je nosím a i když jsou už trochu poškrábané, jsou pořád bílé
Odpovědět
ahoj, máme prstýnky od Lukáše Rýdla, oba bílé zlato - kombinace lesk x mat. Nosíme je s manželem oba prakticky pořád (od listopadu 2005) a až na pár škrábanců jsou pořád stejné (jen ta matná část se trošku ošoupala, ale s tím jsme počítali) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
mam taky prstynky (jak zasnubni tak snubni) z bilyho zlata a neprijde mi, ze by nektery z nich zezloutl. =-) ..poskrabany to jsou, ale zluty ne-e. :-) ...asi bych po tak kratky dobe sla prstynek reklamovat. ...s matem, ze se oskrabe, to chapu, ..ale ze by mela bila cast prstynku zezloutnout...? :-S
Odpovědět
Ahojky holky, tak to já se domnívám, že každé bílé zlato zežloutne, záleží na slitině , kolik čeho tam je. Je to logické, zlato jako kov je jen jedno. To co se prodává jsou všechno slitiny. Más záznubní prstýnek z bílého zlata a taky trošku žloutne, ale nevadí mi to, alespon je videt, ze ho nosim :-) snubní máme kombinované. zatím leží v suplíku, tak uvidíme jaké budou (máme je také od Rýdla...) Kdyžtak je necháme porhodiovat a budou zase krásní...
Odpovědět
Profilova fotka
můj zasnubní je celý s bílého zlata a nezdálo by se mi že by mi zežloutl ten je furt stejně pěkný jen ten snubní ach jo :-(
Odpovědět
I žluté zlato (14-ti i 18-ti karátové) je slitina - možná tak zlato ryzí je žluté samo o sobě. Do toho žlutého i bílého se pak přidává stříbro (myslím že i stejný poměr, protože to stříbro tam zajistí pevnost materiálu) a další kovy které zajistí barvu.... To rhodium je oproti zlatu, ještě měkččí, tak se snáze seškrábne. Taky mám zásnubní z bílého, sice "teprve" 2 měsíce ale škrábanců je plný a i pod škrábanci bílý... No Lelco, fakt moc moc držím pěsti a určo pak napiš jak jsi dopadla!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jak to tady čtu,tak se docela bojím i jít prstýnky vybírat...Můžu se zeptat?Od toho Rýdla máte dobré zkušenosti,byla jsem na jeho stránkách a prstýnky má nádherné... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :-) myslim si, ze jde o to, jestli jsou prstynky opravdu z bileho zlata!! Ono totiz "opravdove" bile zlato je takove malinko nazloutle, nevypada jako stribro. No a protoze lidem se vic libi uplne bile, tak se jeste rhodiuje. Problem je v tom, ze neni videt, co pod rhodiem je - a protoze je zlute zlato malinko levnejsi nez bile, tak se casto jen porhodiuje zlute a prodava jako bile(zvlast u kombinaci, udelaji ho proste cely ze zluteho) ]-( To, kdyz se poskrabe, tak casem "vyleze" prava zluta barva... Takze pozor na to! Tykto mi to vysvetlila nase zlatnice. My mame prstynky delane na zakazku - jsou kombinace bile a zlute zlato, ale to bile neni rhodiovane. Mam je v albu. Brali jsme se v cervnu 2006 a jsou porad stejne - tedy ten muj uz je trochu poskrabany, ale barva stale stejna.
Odpovědět
Ahoj, zásnubák nosím od prosince 2005 a snubák od srpna 2006. Oba jsou z bílého zlata. Oba mají jen sem tam malinké škrábanečky, protože je z ruky při ničem nesundávám, ale barva je u obou stále stejná. Zásnubák je Primossa (klasika koupený v obchodě) a snubák je Solitér (dělaný na zakázku).
Odpovědět
ferinko - někde jsem v přípravách viděla diskuzi o Rýdlovi, všichni se tváří nadšeně a spokojeně :-)
Odpovědět
lelca: Ano je to možné . . . přečti si diskuzi o bílém zlatě ... mohli Vás napálit a jen žluté zlato porodhiovat, což se ošupuje a žloutne. Pokud nenína paragonu napsané snubní prsten v kombinaci bílého a žluté zlata nemáš šanci nic reklamovat! Tipnu si, že na účtence bude napsané zlato cena ...
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?