Jak vybrat svatební prstýnky?

Asi tady bude takových diskuzí víc, ale mám několik otázek. Teď jsme se spontánně rozhodli, že se zhruba za 2-3 měsíce vezmeme v zahraničí. No a teď řeším prstýnky... Zajímalo by mě, jak dlouho trvá výroba (jestli je to vůbec do té doby reálné), kolik cca stojí (měla jsem představu oba do 10.tis, ale po přečtení několika diskuzí se obávám že to moc reálné není) a pak jestli máte nějaký tip na klenotnictví v Plzni nebo okolí. Dočetla jsem se, že je lepší nějaké místní menší klenotnictví, ale my tady máme jen jedno a moc dobrý dojem na mě nedělá. Případně jestli Vás napadá ještě něco, co je v této souvislosti třeba řešit. Nevím ani jestli se vybírají prstýnky z nějakých katalogů a pak třeba jen upraví velikost nebo jestli se vyrábí přímo na míru... Taky přemýšlíme jestli si tam nechat něco vyrýt (jméno a datum?) nebo už se to nedělá. Předem všem děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
@denessa časově není problém, nejdýl nám říkali šest týdnů. Cenově, i když jsme nechtěli nic speciálního byla průměrná cena kolem 15000 a více. Jsem ze západních Čech, kde zlatníci moc nejsou a zlatnictví obvykle prstýnky od někoho objednávají. V Plzni jsem byla jen ve zlatnictvich v okolí náměstí a tam to tak bylo všude. Nakonec jsme byli pro prstynky v Brně u pana Kouřila, s cenou jsme se vešli do 15000 i s cestou a ubytováním (a to mám tlustý prst), muzskymu udělal prstýnek širší dle přání, opravdu spokojenost
Odpovědět
Profilova fotka
@denessa My z Plzně vyrazili k Příbrami do Ateliéru Kočí a byli jsme nadšení. Probrali jsme s paní naši představu, ona nám ukázala co je možné vyrobit, ukázala nám dílnu kde prsteny vyrábí..a myslím že do měsíce jsme měli vyrobeno :) Mají i katalog prstýnků, i je možné přijít s vlastním návrhem :) A cena za dva prstýnky z damašské oceli byla 8000.
Odpovědět
no, tak my jsme ze severní moravy, takže místo bohužel neporadím. nicméně já jsem si našla nějaký, co se mi líbí u profláklých značek a jimi jsem se nechala inspirovat a pak jsem dostala tip na zlatníka soukromníka a ten mi psal, že bílý zlato + pár briliantů pro mě a obyčejnej kroužek bílý zlato pro chlapa přide cca kolem těch 10 k a když budeme mít vlastní zlato, tak to bude kolem 5.
Odpovědět
Děkuj za odpověď. Ta cena mně moc nepotěšila :-( Taky bychom rádi jen nějaké jednoduché. Navíc přítel snubák určitě nosit po chvíli nebude (nesnese prsteny, hodinky, noc podobného). No tak jsem zvědavá kde a co pořídíme :-D A nechávali jste si na ně něco rýt?
Odpovědět
@anysek01 Děkuji, tahle cena už vypadá lépe :-D Zkusíme tam zajet a uvidíme :-)
Odpovědět
Myslím, že obyčejné zlaté kroužky se do 10 tisíc sehnat asi dají, ale určitě projděte pár zlatnictví a vyzkoušejte, jak co vypadá na ruce (placeté, půlkulaté profily, atd.). Na internetu se mi líbily prstýnky, po kterých bych v reálu vůbec nesáhla a naopak. Stihnout se to dá, mi zlatník říkal, že obvykle jsou hotové za 6-8 týdnů max.
Odpovědět
Profilova fotka
@denessa Taky máme odtamtud, byli jsme si je tam sami kovat a bylo to super. A manželé Kočí jsou moc ochotní. Takže jestli netrváte na zlatu, tak ta damašková ocel je nádherná a vyjde to i levněji. My je tedy máme ještě se zlatým proužkem uprostřed, takže to vyšlo dráž (asi 11 tisíc oba včetně toho, že jsme si je tam mohli vykovat). A máme na ně doživotní záruku, takže když jsem si teď vymyslela, že bych ten vzorek chtěla vyleptaný víc, tak jsem tam zajela a zadarmo mi to upravili. ;-) Dala bych sem odkaz, ale určitě by to smazali, tak si můžeš vygooglit stránku "kovaneprsteny".
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuji plzeňskou pobočku Brilas, odkaz: https://www.brilas.cz/informace/kamen.... Byla jsem tu v několika klenotnictvích a setkala jsem se velmi neochotným chováním. Zde na to byl klid a ještě za rozumné peníze. Rytí jsem si také nechávali a doba výroby cca měsíc. Tak to můžete třeba zkusit :)
Odpovědět
My se rozhodli pro ocel, je věčná a levná :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mija_91 prosím o jakého zlatníka se jedná? tahle cena se mi moc líbí :-)
Odpovědět
@mishaneczka je to pan michal mayer z bouzova. dělá fakt kvalitní věci a dělá je s láskou. kolegyně má od něj prsten už asi 30 let. nicméně teda konečná cena prstýnků po dodání našeho zlata je cca 7, 5 k. já mám velikost 52 (teď nevím už zas přesně) a partner má nějakých 62. i tak je cena ale krásná, když si vezmu, kolik stojí prstýnky jinde.
Odpovědět
Pokud partner prstýnek nosit nebude, tak je moznost nechat pro tebe udelat zlaty a pro nej stejny/podobny z jineho materialu stribro/chirurgicka ocel
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Připojím se se svým moudrem. My si nechávali dělat hodně široké prstýnky (skoro 5 mm, fakt široké), oba z bílého zlata, žádné štíhlé prstíky nemáme (nebo teda máme, ale ne úplně kostlivce), vyšly nás nějakých 13000, žádné svoje zlato jsme neměli, jinak by se to zlevnilo, samozřejmě. taky jsem původně myslela, že muži necháme udělat třeba z chirurgické oceli, taky ho nosit nebude, ale nakonec jsme se rozhodli pro bílé zlato - jednak je to pár, měly by být podle mě stejné (respektive se mi to líbí) a druhak je to prostě investice. Teď na to vlastně máme, co ví, co se jednou stane a třeba nám tenhle kousek zlata pomůže. Je to taková post-apo myšlenka, ale prostě investice, kterou můžou zdědit naše děti :) ale zakladatelky se tohle už moc netýká. Jak jste dopadli? :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?