Dřevěné snubáky - zkušenosti

Ahoj, máte někdo zkušenost s dřevěnými snubními prsteny? Já šperky vůbec nenosím (pouze naušnice), není mi to příjemné, ale přítel a okolí si bez snubáků svatbu nedokáží představit. Můj názor je takový, že na snubácích svatba a ani manželství nestojí :-). Žít se dá i bez toho :D. Ale to je na jinou diskuzi.. Objevila jsem na internetu dřevěné prsteny a myslím si, že bych ho zvládla na svatbě a občas i po svatbě nosit. Přikládám foto a i web firmy, kterou jsem našla. Přítel by chtěl klasický, tak mě pro něho napadl kov s proužkem dřeva (stejné barvy), aby nám to teda ladilo :-). Znáte? Máte? Nosíte? https://www.woodenstyle.cz/ Děkuji.
Odpovědět
Ahoj, za mě rozhodně doporučuji netypické prstýnky a konkrétně se mi strašně líbila nabídka na Woodenstyle, jako uživatelce pokládající dotaz :-) Taky nejsem zrovna šperkový typ. Představila jsem si svůj obvyklý den a bylo mi jasné, že nablýskaný snubní prsten ze zlatnictví by mi vydržel tak týden :-D Proto jsem si nakonec objednala snubák z Woodenstylu a jsem naprosto spokojená :-) . Váhala jsem mezi dřevěným, polodřevěným a titanovým, který také obchod nabízí, a nakonec jsem si vybrala titanový se zatavenými lístky a super :-). Kamarádky na něj sice nejdřív koukaly trochu vyjeveně, protože je vážně dost netypický, ale je mnohem osobnější, než nějaký tuctový z katalogu. Snad jediná nevýhoda pouze dvouletá záruka, ale myslím, že prstýnek vydrží :-). Proto se, holky, nebojte jít do nestandardních prstýnků, já jsem s ním vážně spokojená :-)
Odpovědět
@fleur_coeur Můžu se zeptat jak dlouho už prstýnek máte ? Mě se taky libí, dokonce jsme obě koukaly na ten samý :), ale přítel říká, že se určitě hned rozbije :(. Co jsem si hledala recenze tak opravdu někteří píší, že třeba po roce praskl což bych opravdu nechtěla.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně od Woodenstyle plánujeme prsteny taky :) narazila jsem na ně úplnou náhodou a hned bylo jasný, že je chceme :) popravdě, všechno to zlato a ty stejné prsteny pořád dokola, to není nic pro mě a už na to začínám snad získávat alergii :D
Odpovědět
@vivk Mám ho už skoro 2 měsíce (od svatby), takže je fakt, že to zatím není nějaká dlouhá doba, ale za mě vypadá celkem pevně, a nevypadá, že by se mu mělo v dohledné době něco stát :-) Je možné, že ty dřevěné možná praskají, to nevím, ale ten titan je dost pevný, za mě je tam jediné riziko lak na povrchu, jímž jsou chráněny ty lístky, ale zatím v pohodě. Je ale fakt, že ho nenosím pořád, třeba si ho sundavám na mytí nádobí, nebo když mě čeká nějaká manuální práce třeba na zahradě, takže si ho trochu opatruji, ale zatím super a není na něm ani škrábaneček. Tak doufám, že se mi s ním nic nestane :-) Ale asi vždycky záleží na tom, jak se k němu chováš, mně třeba ten zásnubní vydržel krásný celý rok a kolegyni, která se zasnoubila týden přede mnou, už pár měsíců před svatbou úplně zežloutl a byl kompletně poškrábaný, ale ona v něm dělala úplně všechno. Samozřejmě ta kratší záruka je nevýhoda a nemáš u toho doživotní servis jako u těch ze zlatnictví, ale zase je fakt jedinečný a hlavně díky té ceně, která je opravdu tak čtvrtinová oproti klasickým prstýnkům, na něj alespoň já osobně nemám takové nároky :-) Tak uvidíme, prostě věřím, že bude v pohodě, zatím vypadá skvěle, ale zase je fakt, že tak dlouho ho nemám. Je to něco za něco a záleží fakt na tobě, čemu dáš přednost :-)
Odpovědět
@armvdd Měla jsem to stejně, opravdu poctivě jsme (teď už s manželem) obcházeli nejrůznější zlatnictví a salony a dívali se na nabídky, ale mně to pro ty holky přišlo všechno tak nějak stejné a trochu nudné. U řady z nich bych řekla "jo, tenhle je pěkný", ale nebylo to prostě "ono". Pak jsem našla Woodenstyle a úplně mě to nadchlo :-) . Je to úplně něco jiného a dost netypického, ale o to víc mi to přijde osobní a všichni kolem po prvotním "šoku", že nemám stejný s manželem (jo, jdeme proti proudu!) řekli, že je vlastně krásný a hlavně, že ke mně krásně pasuje. Takže držím palce při hledání toho správného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@fleur_coeur U nás to taky byla láska na první pohled. Jiné už nechceme 😊 můžu se zeptat, jak dlouho od objednání trvalo než Ti přišel?
Odpovědět
@armvdd bylo to asi 2,5 měsíce. Ten obchod provozuje strašně příjemná paní Bára a upozorňovala mě už dopředu mailem (když jsem poslala poptávku),že to bude trvat vážně dlouho,protože teď kolem léta je hodně objednávek.Takze mi přišel asi deset dnů před svatbou,ale stálo to za to :-) teď co jsem naposledy koukala,je na stránkách napsáno, že lhůta je 2-3 měsíce, ale asi záleží,jak u kterého prstýnku :-)
Odpovědět
Ahoj holky, tak už jsem se konečně dostala k odpovědi :-) . Nakonec jsem si opravdu pořídila dřevěný snubní prsten. Byl to docela oříšek, protože jsem měla jasnou představu, ale v Česku mi ho nikdo nechtěl vyrobit. Prý je výroba moc složitá a dělají spíš obyčejnější pouze třeba s vloženým jedním kamínkem. Ale já jsem chtěla takovýhle. Zkoušela jsem i Woodenstyle, kde by to asi vyrobit zvládli. Nicméně jsem to začala řešit docela pozdě a už měli plno na celý červen i červenec, takže tam to kdyžtak řešit opravdu s předstihem :-D . Zkoušela jsem i zahraniční výrobce v okolí, našla jsem jednoho v Rakousku, ale nedostala jsem žádnou odpověď a firma nejspíš už nefunguje. Nakonec jsem tedy našla výrobce v USA na www.etsy.com (něco jako český Fler) - WoodFlexDesign. Celá konverzace probíhla v AJ a domluva byla skvělá! Měla jsem na ně šibeniční termín, paní zjišťovala možnosti dopravy, aby to stihlo do svatby přijít a opravdu sehnala expres dopravu a prstýnek přišel včas. Navíc ho udělali přesně podle mých představ, takže opravdu můžu doporučit! Cena se trochu prodražila za velmi drahou expres dopravu (cca 1000 Kč), ale to je moje vina. Začala jsem to řešit 16.5. a doma jsem ho měla z USA 6.6.!! s tím, že ho museli vyrobit (nemají skladové zásoby, dělají vše na míru) a poslat přes moře. Takže opravdu expres servis a nádherný kousek :-) !!! Bez dopravy vyšel na cca 3 800 Kč. Manžel si vybral normální z bílého a žlutého zlata, což jsem respektovala a bylo mi úplně jedno, že má jiný. Vždyť přeci o tom manželství není a přijde mi, že se kolem toho dělá humbuku až moc =-) . Reakce byly také kladné. Nicméně stejnak jsem svůj snubák po svatbě dala do krabičky a nenosím žádný, protože jak jsem psala úplně na začátku, nejsem prstýnkový (šperkový) typ a nakonec mě ani dřevěný nepřesvědčil :-D . Manžel ho nosí, tak jsem ráda, že má takový, který si vybral sám a líbí se mu. Já jsem byla spokojená s dřevěným, který jsem měla ve svatební den a díky dřevu mi nebylo ani naobtíž ho mít na prstě :-D . A vím, že až přijde čas a budu si ho chtít vzít, tak na mě čeká velmi krásný designový snubák z příjemného dřevěného materiálu. Takže bych tímhle svým slohem jen chtěla říct, že pokud se najde taky nějaká nevěsta, která šperky nenosí, tak se nebojte reakcí, je to pouze vaše věc. Hlavní je, že se máte rádi a chcete spolu být do konce života ;-) .
Odpovědět
https://www.etsy.com/listing/21360187...
Odpovědět
@petsi22 Tééda, to je nádhera!!! :-) Prstýnek je moc krásný a dohromady se k sobě podle mě skvěle hodí :-) Co je to tam za kamínky, smím-li se zeptat? :) Vypadá ležérně a zároveň má takový nádech luxusu, moc se mi líbí :-) Jinak já mám svůj snubák už čtvrt roku (to to letí) a nenosím ho sice každý den, ale přesto relativně dost často (sama sebe jsem až překvapila) :-). A i když mi každý říká, že teda jako "typický snubák fakt nevypadá", tak jsem s ním nadmíru spokojená :-). Zároveň dodávají, že ke mně prostě sedí, a to si myslím, že je u těch prstýnků nejdůležitější - cítit, že je to "ono" :-) Občas se až příliš necháváme vyvést z rovnováhy názory a soudy ostatních, ale jsme to my, kdo ten prstýnek bude nosit a mít ho celý život na očích, tak ať to stojí za to :-) Během vybírání prstenu jsem oslovila docela dost výrobců a dodnes si vzpomínám na jednoho, který všechny mé návrhy smetl se stolu a trochu arogantně mi napsal "pokusím se Vám vysvětlit, k čemu slouží snubní prsten" a následovala dlouhá stať o tom, že to má být v podstatě holý kroužek ideálně z bílého, žlutého zlata nebo platiny, který má být hlavně praktický a na osobitost či eleganci zde není místo. Jak jsem ráda, že jsem se nenechala zviklat a neustoupila od svých očekávání! (a za to i @petsi22 palec nahoru a dalším odvážným nevěstám, které si stojí za svým) :-) Tím bych chtěla vzkázat všem nevěstám, které přemýšlejí nad čímkoli netradičním (a nejde jen o prstýnky): "běžte do toho". Je to Vaše svatba, Váš prsten, Váš život. :-) Ideální prstýnek by měl vystihovat Vaši podstatu a měl by k Vám jít - no a co, že je dřevěný, nebo třeba z plastu? :-) Kastelánka na místě, kde jsme se brali, říkala, že už si tam i snoubenci vyměňovali snubní kameny místo prstenů :-D takže je to vážně individuální. Přeji všem hodně vytrvalosti při hledání toho správného symbolu manželské lásky :-)
Odpovědět
Prstýnky ze dřeva vřele doporučuji, my máme tyto. Pro alergiky jako já, skvělé řešení. A hlavně je to něco jiného než pořád jenom kovové. Co se týče životnosti, perfektní zpracování, protože se dělají stejnou metodou, jako výroba lodí, což asi mluví za vše. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@bambusecek dobrý večer, můžu se zeptat jak jste spokojená s prstýnky ze dřeva už po více jak ročním používání? Uvažujeme také o takových prstynkach a zajímají mě zkušenosti po delším používání. Děkuji 😊
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ivushka_a Máme prstýnky od woodenstyle, celodřevěné s kovovým proužkem. Svatba v srpnu 2018, takže už rok a půl. Na obou prstýncích se nám za tu dobu trochu odřel lak, nepůsobí to žádné potíže a vzhledové vady, ale mohlo by tamtudy zatékat do kovové části. Nepraskl ani jeden. Jako jedinou nevýhodu vidím sundávání na mytí nádobí a sprchování, díky čemuž se mi povedlo někde prsten zapomenout a ztratit, takže mám už druhý. Jinak jsou lehoučké a stále pěkné.
Odpovědět
@niky555 dobrý den děkuji za váš komentář 😊 s tím sundáváním to u mě nebude takový problém, jsem zvyklá už teď protože v práci prstýnky mít nemůžeme. Takže akorát přítel si bude muset zvyknout. A na sprchování je tedy také potřeba sundávat? Myslela jsem že sprcha nevadí, ale to bych zkousla. Prstýnky se nám opravdu moc líbí 😊
Odpovědět
Profilova fotka
@ivushka_a Možná, že nemusely (i když v doprovodných papírech bylo, že by se mělo zabránit styku s vodou). Když si např. jen umývám ruce, nebo rychle něco oplachuju, tak nesundávám. Ale v kombinaci s poškozeným lakem a tím možnými vstupy pro vodu už by to problém být mohl, takže radši na koupání a delší mytí sundáváme.
Odpovědět
@niky555 rozumím, moc děkuji za vaši odpověď.😊
Odpovědět
Ahoj:) brácha měl snubní prsten dřevěný a ani ne za rok se mu při bežném pohybu o něco poškodil, vznikl na něm škrábanec a od té doby ho nemůže nosit, jelikož nenalakované dřevo ho škrábe do vedlejšího prstu. Rozhdoně nejde o nějakou doživotní variantu snubáku.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer :-) my máme svatbu v červnu a doma už máme taky dřevěné od woodenstyle. Moc se na ně těšíme, jsou opravdu krásné a lehoučké. :-) tak uvidíme. Snad nám vydrží :-)
Odpovědět
Profilova fotka
když už uvažujete nad dřevěnýma prstýnkama, co takhle to celé povýšit a vyrobit si je doma? Třeba z kusu dřeva, které najdete někde v lesíku, kam oba rádi chodíte? Nebo kde jste byli na prvním rande? Kde byla první pusa, kde jste vyrůstali? Prostě něco symbolického? My sice máme i ty prstýnky, co by měly vydržet, ale protože hrozí, že přítelovi do svatby nestihne dorazit, rozhodli jsme se pro jistotu i pro dřevěnou alternativu. Ať nejsme bez prstýnků. Sesbírali jsme pár klacků (to dřevo by mělo být suché, ale pevné! - za mě nejhezčí vzor má ořech nebo třešeň). Pak už jsme jen pořídili vhodný vrták na vyvrtání díry do dřeva a smirkový papír 3 různých hrubostí. S akuvrtačkou je to pak pohoda. Vyvrtá se díra do dřeva, pilkou na drevo jsme uřízli pláteček s už vyvrtaným otvorem uvnitř a pomocí smirkového papíru se pak už jen brousilo do žádané velikosti. Ještě není naleštěný. Koupila jsem si i nekolik zirkonů (cena jednoho ca. 2-4 Kč 😉) a zkusím tam ještě zasadit kamínek. Zatím prstynek vypadá takto - dřív jsme ze dřeva nic nevyráběli, ten prstynek byl asi za tři hodiny v této podobě, včetně dvou prvních nepovedených pokusů, které nám praskly.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@zuzkaviden To je sice hezké, ale vydlabání prstenu z kusu dřeva, je úplně něco jiného než známá metoda výroby dřevěných prstenů bentwood. Tudíž trvanlivost je úplně někde jinde.
Odpovědět
Profilova fotka
@woodenstyle Ano, souhlasím. Je to něco úplně jiného. Prsteny vyrobené podle ony známé metody jsou většinou "pouze" koupené. Zatímco ty prstýnky vyrobené vydlabáním z "kusu" dřeva, mají pro nás mnohem větší hodnotu. Protože jsou vyrobené s láskou. Oba na nich máme své dílo a byli jsme přítomni u celého procesu výroby. Od začátku až do konce. Je to krásná symbolika našeho vztahu . Každý do toho procesu přispěl tím, co umí. A tak jsme si ten "kus dřeva" společně našli v lesíku, kde jsme měli první rande, doma jsme si ho pak upravili, navoskovali a prstýnek pro mě ozdobili kamínkem. Trvanlivost asi bude menší, ale já ho taky nenosím každý den. A troufnu si tvrdit, že náporu chemikálií, kterým musím čelit v práci, by neodolal ani prstýnek vyrobený od Vás. Takže kdo není tak zručný, nechce, nemá čas... ať si klidně prstýnek koupí. Já jsem tu jen snažila odprezentovat nastávajícím nevěstám další, podle mě hodně romantickou možnost, jak se k dřevěnému prstýnku dostat. My jsme si z běžné nabídky nebyli schopní vybrat a překvapilo nás, jak jednoduché je, si prstýnek vyrobit doma 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzkaviden ano já jsem jenom konstatovala, protože pak si lidé pletou tyto dřevěné prstýnky a myslí si, že každý dřevěný se rozpadne po nějakém čase. Proto jsem chtěla poukázat na ten rozdíl. Ale samozřejmě s Vámi souhlasím, pokud někdo má chuť, prostor, vlohy a dává přednost něčemu co si vyrobí sám, tak je to moc hezké a souhlasím, že pro dotyčného mají jinou hodnotu a nedívají se na nějakou trvanlivost, způsob výroby atd. Naštěstí jsme každý jiný, někdo si prstýnek koupí, někdo vyrobí :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?