Co vydrží váš svatební prsten?

Profilova fotka
Ahoj holky, máme prstýnky z bílého zlata, já se zirkony a muž úplně hladký. Vyšly nás na 23tis., což samozřejmě není moc, ale zase ani málo. Já jsem takový připosránek, prsten nosím jen někam ven - nákupy, výlet atd., prostě doma ho mám vždy schovaný v krabičce, bojím se o něj :-D Muž si na něj zvyknul tak, že s ním i spí, ale vzhledem k jeho manuální práci si ho do práce z 95% nebere. No nedávno jsem si jeho prsten vzala a málem mě trefil šlak. Na to, že ho nenosí ani 2 měsíce, vypadá prsten jak 100 let používaný - je matný, všude rýhy, škrábance, v jednom místě dokonce "odloupnutá barva". HNUS. Já nosila 10 let 10 stříbrných prstenů, úplně všude a dnes jsou pořád jak nové. Proto se ptám - je tohle možný?? Je možný aby za tak krátkou dobu vypadal prsten, který má být na celý život takto hnusně?? Přemýšlím že to půjdu do obchodu nějak reklamovat, ale chtěla jsem se poradit s váma, co si o tom myslíte :-) Jaké jsou vaše prsteny, které už nosíte déle? Vydržely něco?
Odpovědět
Profilova fotka
PARDON, SNUBNÍ, NE SVATEBNÍ, už mi taky kape na maják :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
já bohužel poslední dobou čtu, že holkám se zlato poškrabalo po chvilce nošení a vypadá hrozně a i některé sem daly fotky a teda hrůza...My jsme si nechali udělat z chirurgické oceli a naprostá spokojenost ! nosíme je každý den a přítel dělá rukama a má ho pořád na sobě a v pohodě ...a vyšli nás na 1500 . a myslím , že 23 tisíc jne až moc za prstýnky a čekala bych , že něco vydrží.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka1989 Fíha to by mě nenapadlo že ocel takto vydrží, já měla vždycky za to, že zlato bude úplně super snad až po zbytek života. No jsem z toho dosti rozčarovaná :-( A přede mnou si právě nikdo na zlato nestěžoval, jako že by měli škrábnuté prstýnky atd., tak jsem tomu, nevím proč, věřila :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 no já taky jsem je chtěla ze zlata,ale přítel ať si dáme udělat z oceli , že vydrží vše a má pravdu ! jsou jako nové a to jak říkám ho on nosí pořád já si ho doma na uklid a na noc sundávám..a vím, že holky to tady právě řešily , že byli zklamané z toho a dokonce tady měla některá i fotku a cenu psala také , že za ně dala přes 25 tisíc či kolik.
Odpovědět
Profilova fotka
@petulka1989 petulko a nejsou ty prstýnky takový moc tmavý? my právě bílý zlato nechceme a chceme zvolit buďto ocel nebo titan, ale zase se bojím, aby neměly takový ten tmavší odstín... děkuji za odpověď ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@georginek neboj, nejsou vůbec tmavé. U těch našich si každý myslí, že je to bílé zlato:) Můžeš kouknout ke mně do svatebního alba a co je nejlepší, jsou pořád jako nové, a to s nimi děláme vše:)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mám podobnou zkušenost, prsten si schovávám do krabičky a nosím pomálu, přesto zespodu už ho mám matný a odřený.Mám bílé zlato, přijde mi, že na žlutém to není až tak vidět. Manžel nosí víc a má ho matný a odřený celý, podotýkám, že jsou to také dva měsíce od svatby. Taky mě napadla reklamace, ale asi je to prostě opotřebení. Sestra ho má taky odřený a dokonce oštípaný. Naše ale nebyly tak drahé-za oba necelých 12 000 Kč-to ale na kvalitu zlata nemá vliv-rozdíl bude spíše v gramáži. Z oceli jsem nechtěla kvůli barvě a nemožnosti zvětšení, ale jistě by vydržel víc.
Odpovědět
Profilova fotka
já teda nevím,je to asi případ od případu,my máme prstýnky ze žlutého zlata a i po víc jak roce a čtvrt od svatby vypadají krásně a nic jim není.myslím,že na prstýnkách se nevyplatí šetřit,ale je to každého věc
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě dodám,že oba s manželem nosíme prsteny vlastně pořád,manžel ho sundavá jen když něco svařuje nebo podobné věci (dělá do elektriky) Švagr s manželkou mají stříbrné prsteny a už po měsíci od svatby je měli poškrábané a to mi přišla docela škoda.
Odpovědět
Profilova fotka
tak to vypadají:) jako neřekla bych , že jsou o tolik až tmavší:)
Odpovědět
Profilova fotka
@elisity No jo, opotřebení, to bych si právě řekla že tak po 2-5 letech už to určitě bude vypadat všelijak, ale tohle... Teď nevím co mám dělat. Když mu půjdeme koupit nový, už to pro mě bude takové divné (jakože ty prsteny vlastně nepatří k sobě, či jak to říct). A když bysme šli, tak právě řeším, jaký materiál zvolit, aby se to už neopakovalo... Nejhorší je, že jsme si tam mohli dát nějaký drahý kámen a prstýnky by stály asi 80tis. a když si představím že to někdo dá a za 2 měsíce má z prstenu takový hnus, to bych si asi hodila mašli...
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta Pravda je že třeba naši rodiče a celkově ta starší generace, co má prstýnky ze žlutého zlata, je má dodnes hezké. Určitě to má něco do sebe. Mně by nevadily, ale jsem bílá jak zeď a na mně žluté zlato vypadá příšerně :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petulka1989 @apacheee děkuji holky, to jste mě docela uklidnily, tak se toho nebudu bát a půjdeme do oceli. Jinak Petulko jsou to moc hezký prstýnky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ocel je vyrazne tvrdsi material, nez mekke zlato. Ackoli bych cekala, ze to bude vyrazneji opotrebovane nejdriv po cca 5ti letech to zlato pokud by to byl mat nebo nejaky ty ozdoby neleptany
Odpovědět
Holky, já si nemůžu pomoct, ale zásnubák nesundávám nikdy, rýpu se s ním na zahradě v hlíně, dělám veškeré domácí práce, prostě opravdu úplně všechno a nějak extra poškrábaný ho po 5 letech nemám (bílé zlato, celkem drahý na "obyčejný prsten" se zirkonem, teda aspoň pro mě :-) ), takže doufám, že stejné to bude i se snubákama. Naše rodinná známá - klenotnice mi říkala, že ne všechny snubáky jsou kvalitní, že záleží na těch příměsech, co se tam dají, pokud chceš "bílé zlato" a že proto jsou pak měkčí apod., my proto budeme mít přímo od ní snubáky takové, že by se nám prostě díky své kvalitě poškrábat neměly, teda aspoň ne po pár měsících. Té paní dost hodně věřím, nemám důvod jí nevěřit, tak vám pak za rok písnu, jak jsme na tom, bude nám je vyrábět ona. :-) Cena 20tis., po dodání zlata cca 15tis./dohromady. Chci tím říct, ať neberete první snubáky od kdekoho, jen proto, že stojí 15tis.= "kvalita", ale ať jdete za někým solidním a ověřeným, kdo vám řekne, jak to v této branži funguje. Osobně nemám v plánu snubák sundávat, mamka ho nosila 20 let a je dodneška jako nový. Proto uvažujeme, jestli si ty naše nenecháme udělat z těch kvalitních snubáků mých rodičů (jsou rozvedení a darovali nám je), ale jsem asi taková trubka pověrčivá, tak ať nám to nepřinese smůlu... :) (Asi jsem padlá na hlavu, co? Když můžu mít kvalitu...)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo Tak z toho co říkáš vesměs (a laicky) usuzuju, že když projdu 20 zlatnictví a udělám si 20 prstýnků, každý zkusím měsíc nosit, tak to bude kus od kusu - nějaký vydrží, většina se odře atd. Já nějak naivně věřila, že bílé zlato je bílé zlato a je jakoby jedno, kde ho koupím. Ale z toho co kde čtu se mi zdá, že je to jak s oblečením - ze stánku se rozpadne hned, z obchodu až potom :-D :-D přeháním no.... ale jsem fakt dost naštavná.. myslela jsme že kupujeme ve vyhlášeném zlatnictví a stejně nic.. A být tebou se vyprdu na pověrčivost a raději budu mít fakt kvalitní prstýnky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 tak to je dost divný. Hlavně ta odlupující se barva - co to jako je? My máme snubní prsteny oba s manželem stejné, je to kombinace bílého a červeného zlata, lesklý, nosíme ho skoro půl roku, a to oba každodenně, oba pracujeme v kanclu, manžel se někdy jede podívat na elektrárnu, jinak oba v nich děláme všechno - hrabeme se v kytkách, uklízíme, vaříme atd. No prostě všechno. A jsou oba v původním stavu, bez škrábanců. Tuhle jsem ho zkoumala lupou, protože to tu čtu pořád, a fakt tam až na nějaké pidi vrypy viditelné jen tou lupou není nic. A to nás stály jen 17 tisíc. Taky zásnubní mám z bílého zlata, ten už mám 2,5 roku, a pořád je krásně lesklý, taky nikde škrábance nejsou vidět pouhým okem. Podle mě je to přesně v kvalitě zlata. Ono asi taky nebude bílé zlato jako bílé zlato... Asi bych zkusila reklamovat, hlavně kvůli těm odlupům, protože to by se stávat nemělo. Bohužel to tady čtu pořád, že jsou zlaté prsteny za chvíli zrasené, ale normální to podle naší zkušenosti opravdu není.
Odpovědět
Profilova fotka
@im4fun Přesně tak, nebude bílé zlato jako bílé zlato, já blbka si myslela, že prostě bude.... Máte štěstí, že jste kápli na kvalitu ;-)
Odpovědět
@nikina007 Já si to taky myslela, ale známá mě právě vyvedla z omylu, že dneska je to fakt s tím zlatem dost humus.
Odpovědět
Profilova fotka
@kaaacaaatkooo Tak mám zkusit to reklamovat? Nebo myslíš že se to dá někde "otestovat", aby mi řekli, jak kvalitní to ve skutečnosti je a s tím přijít i na tu reklamaci?
Odpovědět
@nikina007 To je dobrý nápad s tím "otestováním" a pak reklamace. Zkusit to můžeš, 23tis. je pro mě dost vysoká částka, takže bych do toho určitě šla.
Odpovědět
Profilova fotka
tak je také nutné si uvědomit, že nelze porovnávat zásnubák se snubákem, zásnubní prstýnky jsou povětšinou "kulaté" a na nich není poškrábání tolik vidět, naproti tomu snubáky se (ne vždy) dělají ploché a na nich je to poškození zatraceně vidět...možná je to dnešní zhoršující se kvalitou, každopádně jsem za poslední měsíc měla možnost vidět naživo 5 párů snubáků z bílého zlata, okroužkované od 2 měsíců do 2 let a VŠECHNY vypadaly, jak kdyby po nich majitelé jezdili smirgl papírem bohužel...a to je mají každý odjinud...já o bílém zlatě vždy snila, ale teď jsme rozhodnuti pro wolfram doplněná zlatým proužkem (červené zlato)a já s třemi brilianty a opravdu to není, protože chceme šetřit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klarkak Vážně?? To je hrůza.. Já si naivně myslela, že to je prsten na celý život, jak jsem byla zvyklá u rodičů, prarodičů atd., kteří měli zlaté prsteny... A ten wolfram vyjde na kolik? Přemýšlím, jaký nový prsten teda muži pořídím... Nechali jsme si je rozšířit, takže je to pořádný kousek a na tom je to fakt vidět, jak je matný a poškrábaný :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 ty nejdražší wolframové co jsem popsala by měly vyjít na max 5tis pro oba :-) hladký prsten je třeba za 1000Kč, je to fakt láce, ale jak říkám, nedělám to proto, abych ušetřila, ale protože je chci mít opravdu na celý život :-) bohužel je na netu nemají vystavené ty mé vysněné, ale malý příklad: http://www.snubniprsteny4u.eu/snubni-...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, tak my máme ze žlutého zlata... Manželův je po týdnu lehce poškrábaný, můj zatím dobrý, nosím ho jen ven. Ale náš zlatník, kterému taky věřím, říkal, že ho stačí jednou za rok přeleštit a bude zase pěkný. Prý to není nic neobvyklého. :-( Naše mamka má snubní ještě po své mamince, mojí babičce, nosí ho denně a prstýnek je stále pěkný. Je ale fakt, že ty škrábance nejdou tak vidět, pže má různé rýhy už přímo na vzoru a skládá se ze dvojího zlata. Ty naše jsou pouze mat a lesk... Taky to nechápu, ale nedá se. :-/ Svou lásku ke žlutému zlatu bych neměnila, my jsme právě oba vcelku snědí přes léto a žluté zlato nám sluší. :-) Vzhledem k tomu, že nebyl ekvivalent jako u zlata bílého, tak jsme to neřešili. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 ahoj, zkus reklamovat. Pokud si nejses jista s kvalitou, muzes zkusit oslovit puncovni urad, ten provadi testovani, ale vubec nevim za jakych podminek. Mame bile zlato a jsem spokojena. Po roce jsou na nich videt drobne skrabance, ale asi nic co by neslo vylestit. Coz doporucoval i nas zlatnik, resp. jeho manzelka, ktera nam je vydavala. Je to kombinace lesk-mat, za 15 tis, ale cena neni smerodatna, protoze je to o gramazi a prodejci. Na svateb veletrhu jsme videli podobne - bez diamantu za 20 tis a pritom byly uzsi. Jinsk prstynky sundavam na uklid, ale jinak je nosim porad (kancelarska krysa).
Odpovědět
@nikina007 My máme prsteny ze žlutého zlata. Nosíme je pravidelně a vypadají pořád jako nové. Já mám ve fotrmě lesku a manžel matu a úplně bez vad, tak jak když jsme je vyzvedli ve zlatnictví. Svatbu jsme měli v polovině června 2013.
Odpovědět
Profilova fotka
@nikina007 my máme kombinaci bílého a červeného zlata, lesk/mat, bez kamínků, za 13t. Rok a půl od svatby vypadají pořád dobře. Při podrobném zkoumání se nějaký škrábaneček najde, já mám u svého na jednom místě trošku ošoupaný mat, ale na první pohled není nic vidět. Já nosím do práce (kancl) a ven, doma sundávám, manžel pořád mimo práce (elektrika). Kdyby dva měsíce po svatbě vypadaly prsteny hnusně, asi by mě to dost naštvalo a zkusila bych reklamaci.
Odpovědět
Profilova fotka
@klarkak Dík za tip, už si to studuju. Škoda je, že teda můžou při pádu prasknout, jak tam píšou :-| @amelienne Já kdybych byla snědá, tak si taky vezmu žluté.. I hodinky teď pořád frčely ze žlutýho zlata (rádoby) a já v nich vypadala hrozně, tak jsem si musela nechat zajít chuť :-) Naši právě taky mají dlouho prstýnky a vše ok, podle mě je to jak se vším - jogurt za našich rodičů byl jogurt, dnes to tak zdánlivě připomíná jogurt... Možná už to takhle je i s tím zlatem, jinak si to vysvětlit nedokážu... @marketaaj Krysa :-D Zkusím o tom "zkontrolování" něco zjistit, myslím že by dost koukali, že to jde někdo reklamovat a že si to prověřil :-) Uvidím, jaká by byla cena za takovou věc. A o vyleštění jsem taky četla, to budou dělat asi v každým zlatnictví, že? @jennyexx Tak to mi nezbývá než vám závidět dobrou koupi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jipe Mně to právě štve dost. Můj naštěstí vypadá pořád nádherně, ale jak píšu - prakticky ho nenosím a když jdu někam mezi lidi, tak si s ním samozřejmě nic udělat tak nějak nemůžu. Proto ho teď mám strach nosit ještě víc, když vidím jak vypadá ten jeho...O té reklamaci vážně uvažuju, ale musím si o tom dost nastudovat, je jasný že se mi vysmějou a řeknou, že to je prostě opoužívaný, tak abych měla nějaký argumenty...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?