Co si myslíte o investici do snubních prstenů do skříně?

Profilova fotka
Zajímalo by mě co si myslíte o investici do snubních prstenů, když ten ženichův skončí v krabičce ve skříni.
Odpovědět
@dzada Pokud ho nebude nosit (třeba kvůli práci), vybírala bych asi nějaký levnější.Ale zase ne nějaký "šmejd" .. přeci jen ho třeba za pár let bude nosit, alespoň výjimečně.. my taky nevybírali nic drahého - já mám stejně alergii na kovy a ten můj nemůže kvůli práci... ale určitě je to památka :)
Odpovědět
Někteří si nechávají udělat pánský prstýnek z jiného kovu, třeba ze stříbra nebo chir. oceli, když ví, že ho nebude nosit.
Odpovědět
Myslíš, že ženichův prsten skončí v krabičce ve skříni ve všech případech, anebo jen v tom tvém? Já osobně jsem v minulém vztahu snubáky nechtěla vůbec, protože jsem věděla, že by se ten ženichův prsten "nepoužíval". Pro mně je to symbolika, a buď ho nosí oba, nebo nikdo. Ale na druhou stranu mám dost kamarádů a známých, co snubáky hrdě nosí, takže si nemyslím, že by prstýnky obecně pánové nosit nechtěli...
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona No je to tak trochu osobní záležitost. Já jsem alergická na kovy mohu jenom žluté zlato. Přítel může všechny kovy ale prsteny nemůže kvůli práci a na plesy nebo do hospody si ho tak nevezme.
Odpovědět
Profilova fotka
@lemona souhlasím, mám pochopení, když ho jeden nenosí, protože to třeba nejde v práci...v tom případě bych ho ale nenosila ani já, ztrácí to pro mě význam. My oba ho taky hrdě nosíme :-) @dzada jestli ho neplánuje nosit, nebylo by lepší si u obřadu vyměnit něco jiného? řetízky třeba nebo náramky? prstýnek není povinný....
Odpovědět
To asi záleží hlavně na tobě - jestli i přes to chceš svůj prsten mít a nosit ho. Nebo lze zvolit i jinou symboliku - třeba stejné přívěšky na řetízek, slyšela jsem i o stejném "svatebním" tetování, ale to už je asi trochu jiné téma...
Odpovědět
@yumy Přesně! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
naši mají prstýnky s červeného a žlutého zlata, ani jeden ho kvůli práci nenosí, hlavně táta, ale když jde někam na oslavu,nebo na ples tak si ho bere a všichni se ho ptají "Jestli se včera ženil, když se mu tak blýská?" :-D No někde jsem četla, že nevěsta byla alergická na kovy a tak si při obřadu vyměnili kroužky na klíče s koženým přívěškem na kterém bylo z jedné strany vypálené nějaké moto a z druhé strany jména a datum.
Odpovědět
@dzada taky si nemyslím, že prstýnek je nutnost.. ale ber to tak, že spolu budete třeba až do smrti a pak za 20 let ty prstýnky třeba oba budete hrdě nosit :P V práci taky nebudete věčně a co ty víš, kdy šáhne po prstýnku aby si ho vzal :))) Záleží hlavně na vaší domluvě, někteří nosí na krku písmenka a při obřadu si dají symbolicky jen takové ty obyčejné dřevěné kroužky - jen pro ten efekt výměny prstenů :)
Odpovědět
Profilova fotka
Přítel ho taky nemůže mít v práci, ale mít ho bude a bude ho nosit když někam půjde. S tím problém nemá. Resp. já mu to asi oznámila, že to tak bude 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dzada přítel šperky nenosí, takže prstýnek budu mít jen já.
Odpovědět
My je taky nenosime porad, ja nemuzu kvuli praci, nechce se mi porad sundavat, to bych ho brzo ztratila. Nasadime si je, kdyz jdeme nekam sednout mezi lidi. Jinak nam lezi v obyvaku na stene na vystavce. Ale i tak jsme do nich investovali dost, protoze pro nas neco znamenaji...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
V diskuzi už je tu zmínka, dám jí konkrétní obrys :-) Pokud muž skutečně ví, že snubní prsten bude nosit jen občas - třeba kvůli fyzické práci - a budoucí manželka preferuje prsten, který bude vyjadřovat hodnotu vztahu a chce jej nosit neustále, není nic jednoduššího než si objednat dámskou variantu prstenu ve zlatě a ten samý model pánského prstenu vyrobený ze stříbra. Tuto možnost nabízíme pro všechny zlaté snubní prsteny (i z bílého zlata). Stříbrná varianta je přitom vzhledem k dokonalé povrchové úpravě od zlatého modelu k nerozeznání. Nicméně samozřejmě není stříbrný prsten vhodný pro každodenní používání, ale pokud má být prsten "v akci" jen při společenských příležitostech nebo výročích, je to ideální řešení ;-)
Odpovědět
no tak my po první zkoušce zjistili, že přítel má dost velkej kloub, přes kterej prstýnek když přetáhne, tak mu pak dost plandá a je mu to nepříjemný, což se mu nedivim, i to vypadalo dost divně... Takže jsme se dohodli, že já si koupim takovej jakej se bude líbit mě, protože ho budu nosit pořád a jemu se pořídí hodinky, kde bude vyrytý datum a bude je taky nosit pořád :-) a na obřad, abych mu tam nenasazovala hodinky, tak koupíme jen nějaký levnější, třeba stříbrný... Ale teda nakonec máme oba prstýnky, protože v dalším zlatnictví to už bylo ok ;-)
Odpovědět
souhlasím, když muž ví, že prsten nebude nosit je zbytečné mu kupovat drahý, bohatě stačí stříbrný, jak tu psali dámy výšše
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mam pomerne drahy, bile zlato a diamanty, pritel titanium :-)
Odpovědět
ahoj, já mám prstýnek z bílého zlata a přítel ze stříbra. Přítel mi rovnou řekl, že ho nosit nebude a v práci ho ani mít nesmí.
Odpovědět
My jsme do nich nechtěli moc investovat i přesto, že ho oba nosit budeme. Sice je to na celý život, ale asi z 30 lidí, kterých jsem se ptala, tak 25 ani nevědí kde prsteny mají nebo je ztratili. A dát třeba 20000 za prsteny,aby jsme je v budoucnu ztratily, to bych tloukla hlavou do zdi. Řekli jsme si max. 5000 a nakonec máme ještě levnější a jsou nádherné. Kdybych věděla,že ho ženich nosit nebude, tak bych si vybrala ty samé, které máme :-)
Odpovědět
My jsme taky investovali do prstýnku celkem levně. Vím jistě, že můj budoucí manžel prstýnek nosit pořád nebude. Takže jsme pořídili za 7000 Kč a jsou krásné. Myslím si, že je zbytečné kupovat nějaké prsteny za cca 20000 když to nebudou manželé nosit protože nejsou na prsteny zvyklí. To dá přece rozum.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My máme za 13tisíc, z bílého zlata. Přítel bude nosit takže asi tak :) (já samozřejmě taky :D )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. My jsme původně chtěli ze zlata, ale když jsme viděli ty ceny, tak jsme si koupili ocelové. A partner by taky zlatej do práce nemohl nosit, ale ocelový ano.. :)
Odpovědět
ja kvuli praci nesmim prsteny (ani sperky) nosit, ale sundavam ho, a pak si ho nasazuji.. pro me to ma symboliku i tak. spis bych, pokud ho on nebude nosit, volila pro nej levnejsi variantu, nebo zadny.. napr. William a Kate - on ho taky nema :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?