Bude ten kamínek ve snubním prstenu držet?

Ahoj holky, nemáte některá tento nebo podobný prsten? Zajímalo by mě (a určitě nejen mě), jestli ten kamínek bude držet.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, z praxe mám bohužel jen špatné zkušenosti s opravami takto ,,usazených" kamenů. Bezpečně usazený kámen by měl být uchycen ze čtyř stran, nebo alespoň v tomto případě doporučuji spodní lůžko pro kámen. Pokud je takto vsazen zirkon např. do ocely a pod. dochází k tomu, že zirkon, jelikož je poměrně křehký, napraskne a vypadne. Designově to vypadá zajímavě, ale praktické to není a už vůbec né do snubního prstýnku, který chcete předpokládám nosit celý život. Mám na to takové přirovnání, jako když sešroubujete cokoliv 2 šrouby místo 4. Chvíli to vydrží, ale co pak?
Odpovědět
Díky moc za názor..Byli jsme pro tyto prstýnky rozhodnuty a zřejmě nás čeká nový výběr :((..Díky,s pozdravem Jana
Odpovědět
@parcelads Ahoj, já teda mám s kamínkama ve špercích špatné zkušenosti.. Z ocelového prstýnku mi vypadl hned týden po koupení - a to mě pán ve zlatnictví přesvědčoval, že to opravdu nevypadne.. Říkala jsem si: ok, je to jedno, je to levnější ocelový prstýnek, u těch drahých zlatých to je určitě nějak pořešené.. No a pak taťka koupil mamce k dvacetiletému výročí opravdu drahý luxusní zlatý prstýnek. Byl fakt nádherný a bylo na něm spousta malých kamínků.. A časem stejně dva vypadly, takže je to ani ne rok a mamka už ho radši nenosí, protože má o něho strach. Já bych měla i hrozný strach koupit si prsten s briliantem nebo diamantem.. Do tohohle bych nešla, ten kamínek tam sotva drží už od pohledu.. Radši budu mít hezký kroužek bez kamínků, než potom mít prstýnek s prázdnou dírkou po kamínku.. Ale samozřejmě záleží na každém a na jeho vkusu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@parcelads Toho bych se teda fakt bála, nevypadá to moc pevně. My máme snubáky tyto http://snubni-prsteny.hledejceny.cz/s... a já mám do svého na přání vsazený briliantík, ale opravdu pevně dovnitř.
Odpovědět
Pokud by byl kamínek kvalitně usazený, tak by měl vydržet stejně, jako jakýkoliv jiný. Co by mě spíš odradilo, je to, že budeš za ty hrany pravděpodobně o všechno zachytávat... :-|
Odpovědět
mam podobny z chirurgicky oceli ale s hranatym kaminkem a drzi uz 5 let perfektne
Odpovědět
@parcelads Ahoj, myslím že u tohoto typu usazení záleží na značce šperků. Já mám podobný už 10 let, nosím denně, a kamínek drží (ocel + diamant). Už jsem to tu někde psala, dokonce se párkrát zlomyslné kamarádky pokusily prstýnek roztáhnout, aby se přesvědčily, jak pevné to je, ale nepodařilo se...
Odpovědět
@wallflower Zmiňovala jsi cenu, že se jednalo o levný ocelový prstýnek.. v tom to možná bude. Ten můj prsten nebyl levný ani náhodou, dokonce asi dražší než bílé zlato, ale ocel jsem chtěla z toho důvodu, že vypadá neustále stejně, a je to opravdu tak. I odstín se mi líbí mnohem víc, než bílé zlato, které časem žloutne a hlavně má sklony se deformovat.
Odpovědět
@lemona Však já neříkám, že je to špatné. Mě se ocelové prstýnky líbí a rozhodně jsou stálejší a pevnější než zlaté :-) Taky jsme původně chtěli snubáky z oceli, ale nakonec budeme mít (snad) wolfram :-) A líbí se mi moc i prstýnky s kamínky, ale mám s nimi zatím smutné zkušenosti, proto se bojím koupit je znova. Ale kdoví, třeba taky jednou budu mít prstýnek s kamínkem, který nevypadne a změním názor :-) Přeju ať ti prstýnek ještě dlouho dělá radost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tento způsob uchycení kamene poprvé použila věhlasná klenotnická značka Niessing, Zasazení kamene je naprosto bezpečné, POKUD je přesně vypočítaný tlak, který kámen drží na místě. Většinou se to daří jen renomovaným výrobcům, kteří na vypadnutí kamene poskytují i záruku. U levných prstenů je to trochu loterie - kámen držet může, ale nemusí ;-) Ptejte se na záruku na vypadnutí kamene. Šťastný výběr přeji! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
měla sem podobný, kamínek drží stále .... ale do prčic, jak se ten prstýnek všude zachytává !!!! to je děs
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?