Brilas prsteny z červeného zlata - máte zkušenost?

Ahoj holky, po pěti letech vztahu jsme se začali s přítelem bavit o svatbě. Očekávám brzy zásnuby a tak občas sleduju nabídku 😀. Našla jsem uplně perfektní prsteny z Brilas. Zásnubní prsteny z červeného zlata. Tak širokou nabídku jsem našla jedině tam. Máte někdo prsten z červeného zlata? Jak je možné, že to nabízí jedině Brilas? Máte tip jak jemně naznačit, že tento prsten chcete ? Vybrala jsem jich víc, co na ně říkáte? https://www.brilas.cz/7857-kasia-red-... https://www.brilas.cz/7823-gracie-r-b... https://www.brilas.cz/7849-nuriana-co...
Odpovědět
Profilova fotka
Někdo tomu říká růžové někdo červené zlato, růžové se tomu říká častěji a nabízí ho řekl bych většina klenotnictví, ne jen Brilas :)
Odpovědět
Mám ten první, akorát z bílého zlata. Je opravdu krásný. Tip jak naznačit nemám, já jsem zásnuby i výběr prstenu nechala na něm. Červené zlato je obecně hrozně drahé, ale záleží jak jste na tom finančně. Mě osobně to přijde na zásnubák zbytečné, protože ho budeš nosit jen do svatby, tj. cca rok. a pak budeš nosit snubák.
Odpovědět
Profilova fotka
@bejkamul někdo nosí oboje najednou :-)
Odpovědět
Prstýnky jsou krásné,ale ceny už tak ne 😁 myslím si, že přiměřená cena za zásnubní prstýnek je max.ta poslední,ale každý to může mít nastaveno jinak. Já teda hodlám zásnubní prstýnek nosit i po svatbě, jen na druhé ruce. Ale znám i ženy, které si vybíraly snubní prstýnek tak,aby ladil se zásnubním a mohly je nosit spolu. Rozhodně bych ale příteli nic nenaznačovala, nechala bych celou věc na něm. Patří to ke kouzlu zásnub, že je to celé jeho akce, mělo by to být překvapení a výběr provedení samotné žádosti i prstýnku něco vypovídá o tvém budoucím muži. A asi by ani nebylo dobré,aby měl pocit, že ho někam tlačíš, to by totiž taky mohl klidně couvnout.
Odpovědět
@andrikr To ano. Ale stejně mi příjde zbytečné dát 60 tis. za zásnubák :-D
Odpovědět
Všechny tři jsou krásné, máme velmi podobný vkus :-) Ale jak zaznělo výše, dát 60tis. za prstýnek mi přijde opravdu přehnané. A to na tom nejsme finančně nijak špatně. Možná kdyby šla varianta bez briliantu, tak by to bylo určitě levnější. Ono ve finále stejně nikdo nepozná, jestli tam máte diamanty, brilianty nebo zirkony ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro první dva :) nadčasový design. Výběr zásnubního prstenu bude asi hlavně na partnerovi, ale snubní doporučuji jít zkoušet/vybírat osobně ve dvou, aby jste vybrali ideální velikost, provedení na vaši ruku a zároveň k sobě pěkně pasovaly :)
Odpovědět
@anezska02 Červené, respektive růžové zlato má v nabídce víc klenotnictví. Docela dobrý výběr má třeba klenota, tak se koukni na webovky. Já teď na růžovém zlatu ujíždím, hrozně se mi líbí a právě pro sebe taky něco vybírám. Nemám pocit, že by bylo dražší, než jiné druhy. Z tvých odkazů se mi nejvíc líbí ten druhý. Jinak, k té ceně. Mně osobně se líbí myšlenka nosit zásnubní prsten společně se snubním celý život, takže pak je jasné, že je třeba, aby to bylo kvalitní, a i ten drahý kámen je namístě. Nicméně zásnubní prsteny s brilianty se dají sehnat už od pár tisíc, takže každý může vybrat podle svého. Prsten za několik desítek tisíc mi určitě nepřijde nijak přehnaný nebo zbytečný, když se vezme v úvahu, že ho bude žena nosit třeba padesát let, a pak se může předávat dalším generacím. Leckdo má doma v této hodnotě elektroniku, která bude za pár let zastaralá, a nikdo se nad tím nepozastavuje. Takže proč ne šperk, který člověka přežije? Co se týče partnera, určitě bych mu zkusila naznačit, že se mi líbí růžové zlato a ukázala bych mu nějaké obrázky. Třeba sám tápe a je bezradný, takže by mu pomohlo, kdyby věděl, čeho se chytit. A jestli jste se o svatbě už bavili, tak to překvapení stejně nebude. @denessa Tenhle názor nesdílím. Mít prsten s briliantem je přece o tom, že to ví jeho nositelka, a o tom, co ten prsten symbolizuje, ne aby to poznalo okolí. Je to jako se značkovou kabelkou, taky si můžete pořídit fake v tržnici a myslet si, že to nikdo nepozná, ale nikdy to nebude totéž, jako originál. Když je briliant nad něčí finanční možnosti, pak je možné zvolit jiný drahý kámen (který může být výrazně levnější), nebo třeba prsten bez kamene. Osobně bych zkrátka zirkon, jakožto napodobeninu briliantu, nepřijala. Pro mě je to něco, co jsem si kupovala ve dvaceti místo bižuterie, a dnes už to téměř nenosím.
Odpovědět
@bejkamul Já teda neznám žádnou, která by odložila zásnubní prstýnek a ani by mě to samotnou nenapadlo, že bych ho nenosila. Tak krásný prstýnek do konce života v krabičce? Taková škoda by to bylo. @anezska02 U nás to bylo podobné, dlouholetý vztah, věděli jsme, že se chceme jednou vzít a o svatbě i několikrát mluvili. Já jsem to vyřešila tak, že jsem mu několikrát u výlohy klenotnictví ukazovala, jaký prstýnek by se mi líbil a jaký ne a normálně si to zapamatoval a přesně takový, jaký jsem si přála, jsem dostala. A pak mi po zásnubách vyprávěl, že byl moc rád, že jsem mu řekla, co se mi líbí, protože to množství prstenů v obchodě ho dost zaskočilo a díky mně měl nějaké pevné záchytné body, kterých se mohl držet. Já jsem si přála tenký kroužek se solitérním briliantem v bílém zlatě, aby byl nadčasový a elegantní, a aby se dal nosit celý život,. :-) A taky bych nešetřila, pokud je to ve vašich finančních možnostech. Diamanty jsou věčné a krásné, a i když bych partnerovi řekla ano, i kdyby přišel s prstýnkem z trávy, tak jsem šťastná, že se mi přání splnilo a já se můžu těšit z překrásného prstenu, který mi dnem i noví zdobí ruku. :-) Jestli to okolí pozná či nepozná, jaký kámen nosím, je mi upřímně jedno.
Odpovědět
Já se zas nestačím divit, kolik se tu rozjelo příspěvků o výši ceny. Jak kdybyste to snad platily vy, dámy :) Jinak za sebe doporučuji ještě Eppi, odkud mám prstýnek - přístup i výběr super.
Odpovědět
@stastnevdana Chceš tím říct, že kdybys dostala zásnubní prsten se zirkony, že bys řekla ne? :-D
Odpovědět
@bejkamul Kdyby mi partner dal prsten se zirkonem, dal by mi tím najevo, že mě vůbec nezná. Pakliže by to nebyl třeba student, ale muž, který normálně chodí do práce a vydělává, pozastavila bych se i nad tím, proč se snaží na takhle zásadním životním kroku ušetřit. A za takových okolností bych řekla ne. Ostatně, jednou jsem to už udělala, a to tam byl i briliant.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Prstýnky jsou krásné všechny no a s cenou ? Kdysy jsem někde četla , že by zásnubní prsten měl stát přibližně dvě výplaty nastávajícího. No popravdě já bych se prsten za 40-60 tisíc pomalu bála nosit. @stastnevdana já Vás fakt nechápu jako ne každý má na to koupit prsten s brilianty a to i když chodí do práce. Můj partner je rozvedený platí nemalé alimenty plus si bereme jeho děti co nejčastěji to jde podporujeme je v jejich zálibách (jejich matka moc nefunguje) když mě nežádal o ruku dostala jsem prstýnek z bílého zlata se zirkony, krásný a takový jaký jsem si přála,kdysi mu ho ze srandy poslala e-mailem. Je mi úplně jedno z čeho je i kdyby byl stříbrný už to , že to chlap udělá z vlastní vůle a chce se mnou strávit zbytek života podle všeho je to nejdůležitější. Takže pro mě je důležité to jak se chová ke své rodině dětem matce a tátovi ne to jestli v prstenu jsou diamanty za 1000000. Život jaksi není o ceně zásnubního a snubníhi prstenu, ale o lidech o tom jací jsou.
Odpovědět
@stastnevdana Smutné :-)
Odpovědět
@wanessa1 V pořádku, každý máme svůj život a jiný přístup. Já jen říkám, že k dostání jsou i zásnubní prsteny s brilianty, jejichž cena začíná už na 3 - 4. tis., což je cena srovnatelná s prsteny se zirkony. A kromě diamantů existují i jiné drahé kameny, jejichž cena není tak vysoká. Z toho pohledu mi připadá zbytečné kupovat zirkony, protože zirkon je vlastně jen napodobenina drahého kamenu. A já nemám ráda napodobeniny čehokoliv, to je všechno. Ale nikomu neberu to, že je se zirkony spokojený.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana jo a který drahý kámen je bezbarvý jako diamant krom té napodobeniny zirkonu. Žádný a pokud chcete dodržet jistou tradici tak je zirkon dobré řešení. A ani briliant v prstýnku nezaručí že to vyjde. A ano jsou chlapi kteří stojí za to odkrývat jim to i s prstýnkem z trávy nebo pouti prostě proto jací jsou... Proto pokud potřebujete cenu a majetek tak pardon je mi Vás líto.
Odpovědět
@wanessa1 Bavit se o tradici v souvislosti se zirkonem je více než úsměvné. Tradice neříká nic o bezbarvém kamenu, ale o drahém kamenu nebo třeba perle. Nechápu ale, proč na mě útočíte. Já jsem pouze vyjádřila svůj názor v obecné rovině, nijak se nenavážím do Vašeho prstenu nebo Vaší osoby. To, že bych odmítla partnera, který by mě žádal o ruku se zirkonem, je jen moje osobní rozhodnutí, stejně jako je Vaším rozhodnutím vzít si muže, který má dvě vyživovací povinnosti. Nechápu, proč bychom se kvůli tomu měly vzájemně litovat. Pokud jste se svým zirkonem spokojená, nevím, proč reagujete tak podrážděně. ;-)
Odpovědět
Dovolím si vstoupit do diskuze. Bezbarvy kamen je například i bílý safir. Osobně tedy taky zirkony nemusim, jak pise paní výše, také mi přijdou nepekne věci, co něco imituji....například laminatova podlaha v dekoru dřeva, umělé květiny, keramické desticky na zubech, co maji suplovat perfektní americký úsměv. Zkrátka jsem spise pro prirozenost. Diamanty az zas tak drahé, v male velikosti, nejsou. Zato se jejich lesk nikdy neztratí jako u zirkonu. Za mě je teda lepší například přírodní ametyst, nezli zirkon. Na druhou stranu, zasnubni prsten nedělá šťastné manželství. Někteří muži nevydělávají tolik, zato ale maji velke morální kvality, leckdy větší než onen movitější, co kupuje prsteny za 60 tisíc. Cena prstenu proste nic nevypovida o charakteru nebo umyslech jeho darce. Navic je mnoho žen, ktere zasnubni prsten nemaji, dříve se totiž žádné nedavaly, byly jen ty snubní.
Odpovědět
Profilova fotka
@sahrazad1 je hezké že na otázku kterou jsem položila šťastně vdaná mi někdo odpověděl ano pak mě napadlo ještě křišťál no upřímně ani bílý safír ani křišťál jsem v prstenu však neviděla. To že nemáte rádi věci které něco imitují, ale máte rády věci pravé takže určitě Vás neurazí kožich z pravé kožešiny. Jinak já tedy nevím moje máma, babička i prababička měly i zásnubní prsten ten po prababičce dokonce e dostala bratrova manželka prostě nový nekupoval.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana a jinak ano partner má dvě vyživovací povinnosti jak jste napsala, ale je to MUŽ se vším všudy takže je za co si ho vážit. Kdežto dost často, Ti co rozhazují kolem sebe diamanty a tisíce zároveň obvykle své vyživovací povinnosti hodí za hlavu a kolikrát ani neřekne, že je má. Jinak ano převádím tedy do obecné roviny je mi líto těch kdo řeší hlavně peníze a ne morální kvality.
Odpovědět
Jste na diskusním fóru, které slouží k diskuzi. Neodpovidala jsem jen vám, ale na celé téma diskuze. Takže nač ta vycitka... Mám soucit s prirodou obecně, takže kozichy vážně nenosim. Moji rodice, prarodiče, zasnubni neměli. Ostatně ani já v prvním manželství.
Odpovědět
Profilova fotka
@sahrazad1 to nebyla výčitka to bylo poděkování.
Odpovědět
@wanessa1 wanesso, poslyste....koukala jsem na Váš profil...vnimala jsem tu výtku, ale to víme obě, že...ale jak jsem psala, cena prstynku nic neříká o vašem vztahu. Vždyť vy máte mnohem vice... pěkný prstýnek, byť se zirkonem, chlapa, co Vás má rád, a vyvdane děti k tomu. Takže máte toho dost, myšleno, že Vám bylo pozehnano.... toho si vazte, na tom skutečně záleží. Ať prstýnek dlouho slouží! :)
Odpovědět
Ženy, vy teda perlíte :D. Zlatej můj chlap, kterej mě upřímně miluje a koupili jsme spolu stříbrnej kroužek za pár stovek (a to naprosto normálně vydělává docela slušné peníze, student to není, jak tady bylo zmíněno) :-D . Mít na ruce šperk za 60 papírů tak ho nosit ani nebudu, ty prachy nacpat raději do bydlení než (dle mého) sobecky, jen do věci pro mě. K zadavatelce, mrkla bych ještě do jiných zlatnictví, případně i nějakých menších, rodinných. Brilas má celkově nastřelené ceny dost vysoko, menší dílna ti ho zvládne vyrobit za lepší korunu za stejných výchozích podmínek :). A jak to naznačit tvojemu, my, než přišlo na zásnuby, tak jsem mojemu ukazovala že bych si koupila takový a makový šperk a podsouvala jsem, že třeba se mi nelíbí ty babičkovské s obrovským kamenem, nebo s tím jedním, ale vystouplým, protože je to nepraktické a tak :).
Odpovědět
Dámy jsem tu nová. Jeden den se nepřihlásím a je tu tolik názorů. Moc díky za ně, vůbec jsem netušila. Brilas jsem si vybrala právě kvůli zkušenostem z okolí. Sestra má od nich zásnubák i snubáky. Byla jsem s nima vybírat na prodejně a takovou obsluhu na prodejně jsem nikde jinde nezažila. Můj nákupy nesnáší a tak si říkám, že nákup v Brilas bude naprosto ideální. Já osobně malé zlatníky moc ráda nemám, ale chápu, že prsteny zvládnou levněj. Zase na druhou stranu stroje na výrobu prstenů asi něco stojí. Když jsme byli na prodejně, tak slečna říkala i něco o stroji na přesné osazování kamenů. To nemá asi žádný malý zlatník. A teď k tématu brilianty a cena prstene. Žijeme normální život kde peníze nechybí, ale zásnubák chci s brilianty. S tímto jsme s partnerem za jedno. U zirkonů se bojím, že si kámen zničím. Líbí se mi představa krásného prstene po celý život. Snubák chci zase jednoduchý hladký kroužek, tak se cena aspoň vykompenzuje. 🙂 Dámy které máte prsten z mého výběru, nemůžete mi jej prosím vyfotit na ruce ? (nemusí být červené zlato) Ať se pokochám ♥. Všem krásný den !
Odpovědět
@stastnevdana A vy byste poznala, jestli prsten, který Vám partner koupil, je se zirkony nebo brilianty? :-D Troufám si tvrdit, že ne :-) Na cenu se ho hádám také ptát nebudete ....
Odpovědět
@anezska02 bude to tva volba, ale jeste bych to zvazila 😊. Uz jen vyber strojniho prstenu oproti poctive, rucni praci. Ale uz staci, hodne stesti partnerovi pri vyberu a ty at jsi nakonec spokojena, i kdyby se prece jen uplne netrefil do tveho vyberu 😊.
Odpovědět
@wanessa1 A vy máte nějakou statistiku o tom, že muži, kteří dávají zásnubní prsteny s brilianty posléze neplní vyživovací povinnost? A o jaké procent mužů konkrétně jde? :-D Když jsem pracovala u soudu, mohla jsem si udělat výzkum, škoda, že mě to nenapadlo... Jinak máte pravdu, že morální kvality jsou to nejdůležitější. Jen moc nechápu, co mají společného s cenou zásnubního prstenu, respektive s movitostí partnera. @denessa Poznám. :-) Navíc k prstenu s briliantem patří certifikát, který by měla mít majitelka u sebe z důvodu případné úpravy velikosti, opravy, rhodiování, leštění a podobně. Kromě toho to lze poznat i podle toho, jak prsten vypadá. Prsteny s brilianty mívají většinou menší kámen, než prsteny se zirkony, pokud skutečně nejde o prsten za desítky či stovky tisíc. A předpokládám, že každá žena zná (kromě morálních kvalit pro @wanessa1) solventnost toho, koho si bere, a tuší, jestli si na prsten s obřím briliantem má. :-D
Odpovědět
@stastnevdana kočko, už stačí, ne? ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana s Vámi nemá cenu jak kolik diskutovat o čem koliv. Prostě se smiřte s tím že jsou ženy ktere budou mít raději muže který jim dá prstýnek se zirkonem a bude o ně a jejich potomky s láskou pečovat než aby Eli diamant a na vše byly samy. Jinak jak už tu zaznělo to raději ty sumy za diamanty investují do bydlení nebo společných zážitků.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?