Bílé zlato, žloutne!!!

Ahoj, moc Vás prosím o radu, kdo se s tím setkal nebo o tom něco slyšel. Asi měsíc a půl jsme se s přítelem zasnoubili, dostala jsem nádherný prstýnek z BÍLÉHO zlata. Byl velký, takže se měsíc zmenšoval. Teď ho nosím od 5.11. a dnes ráno jsem si všimla, že zežloutnul. Byla jsem překvapená a vůbec nevím co teď s tím. Setkali jste se někdo s tímto problémem? Četla jsem diskuze, že se to stát může, ale po pár dnech nošení???(nosím ho pouze jen v práci, doma ho sundávám a pracuji u počítače, takže žádné chemikálie ani nic podobného:(). Poraďte prosím.:(Děkuji.
Odpovědět
1
2
otázkou je, jestli to je opravdu bile zlato nebo zlute, které je barvene.. tam je to buhuzel bezne i po par hodinách
Odpovědět
@alexah89 přítel prstýnek kupoval jako bílé zlato, nepočítal s žádným barvením:(
Odpovědět
to možna, ale je potřeba se ptat a mělo by to byt snad i podle oznaceni
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mám náušice z bílého zlata a jsou bílé i po 15 letech denního nošení, a to s nima spím i se koupu. Tamto musí být bohužel žluté zlato, ale jen zabarvené, když se to stalo po pár dnech.
Odpovědět
Dva roky nosím zásnubní prstýnek z bílého zlata, je trochu poškrábaný, ale barvu nezměnil.
Odpovědět
ahoj, tohle je celkem normální jev bílého zlata.. respektive mám to samé. po několika měsících mají prstýnky nažloutlý nádech. Je to hodně individuální, manžel má prstýnek pořád krásně bílý, já už ne .. může to být tím jak často si mažeš ruce, jestli se ti potí atd. Bílé zlato neexistuje, vždy je to nějaká směs žlutého a krásný lesklý povrch získává díky rhodiu .. nech si ho potáhnout silnější vrstvou rhodia - to by měli umět zdarma ve zlatnictví kde přítel prstýnek koupil.. já si tam tak 1-2 do roka dojdu, aspon ho krásně vyčistí a zkontrolují jestli kamínek drží a tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mám snubák z bílého zlata už 3 roky a zatím nezměnil vůbec barvu ani mě ani manželovi, nosíme je téměř denně. Ale kamarádka má taky snubák z bílého zlata a zežloutlo, nicméně asi z dost pofidérního zlatnictví - prstýnky byly hodně levné (tím nechci říct, že Váš zásnubní prstýnek byl levný, spíš mám pocit, že to prostě ošidili). Koukám, že jste z Opavy, každopádně u snubních prstýnků bych je objednávala u jiné firmy, pokud mohu doporučit, my jsme prstýnky objednávali přes salon Karin v Ostravě Porubě. Stály krásných 8 tisíc oba a za celou dobu vypadají stejně, jen mají droblé škrábance, ale to se u denního nošení dá čekat u každého prstýnku ze zlata.
Odpovědět
Kolegyně z práce má všechny šperky z bílého zlata(naušnice, prstýnky, přívěsky) a říkala, že je má už několik let a ještě se jí to nikdy nestalo. Příjde mi, že přítel koupil pěkné ,,šméčko,, teď nevím jak se bránit. Řekl paní prodavačce, že chce bílé zlato ona mu ukázala prstýnky z bílého zlata(teda řekla mu to tak aspoň) a koupil žluté akorát nabarvené. Bohužel zlatnictví, kde to koupil nedává nic zdarma. Takže i zmenšení jsme museli platit. Popravdě mě jako laika by v životě nenapadlo přijít do zlatnictví a říct, že chci bílé zlato ptát se jestli to je opravdu bílé zlato nebo jen nabarvené(žádné jiné bílé zlato nemám a neměla jsem se, kde s tím setkat). Já osobně jsem typ člověka, který proleze všechny diskuze světa a zjistí si co vlastně kupuje, ale přítel věřil prodavačce, kupoval to ve zlatnictví, ve kterém kupoval vždycky všechny šperky(stříbro a žluté zlato).
Odpovědět
@huwik Snubní máme vybrané z RÝDL prsteny. Tam, doufám, nic podobného nenastane. Prstýnek opravdu nebyl levný. Popravdě, nevím kolik stál, ale když řekl prodavačce do kolika peněz se chce s prstýnkem vejít, tak prodavačka na něj nějakou dobu nevěřícně ,,čuměla,, a pak začla vytahovat prstýnky z trezoru. Prostě na ně vlítnu a uvidím. Přítel je zklamaný, já jsme zklamaná a nic z toho. Každopádně děkuji všem za příspěvek, a pokud se najde někdo další, kdo má zkušenost s tímto, budu ráda za další příspěvky.:)
Odpovědět
podle mě to bylo něco nekvalitního...v našem zlatnictví mi ukazovali i surové tyčinky bílého zlata a to prostě zežloutnout nemůže. Obecně se vyplatí zlatnictví prověřovat, porovnávala jsem svůj snubní prsten s kamarádkou, která se vdávala týden po mě, a rozdíl v opotřebení byl do očí bijící (a to ty naše vyšly i levněji vzhledem k briliantům, které oni neměli).
Odpovědět
Profilova fotka
Zlato je zlute a jeho cena je urcena mnozstvim ryziho zlata ve slitine ...tzn cim kvalitnejsi zlato je tim je zlutsi a mekci.Bila barva zlata se dosahuje pridanim bilych kovu do slitiny,ale Nikdy neni takto upravene zlato uplne bile....musi se porodhiovat...to je povrchova uprava a muze se setrit v zavislosti na pouzivani.Prsteny jsou nejnamahanejsi sperk opotrebeni,nelze srovnavat s nausnicemi a nahrdelniky.Kdyz se rhodium setre zacne prosvitat nazloutla...rhodium se da obnovit.Pokud chcete bile sperky kupte platinu,stribro a jine opravdu bile kovy.Bile zlato neni kvalitnejsi nez zlute a drazsi byva vetsinou jen proto ze ho kupuje vic lidi. A)zjisti jestli ti pritel neporidil prsten z 18karatoveho zlata,logicky by se driv otrel a prosvitajici barva byla zlutsi. B)porovnej k zlute prosvitajici barve,prsten ze skuzecne zluteho zlata,pokud je to opravdu stejne zlute muzes mit podezdreni ,ze zluty prsten jen porodhiovali,pak at pritel vezme ucet a pokud je tam psano ze koupil prsten z bileho zlata ,at mu ho vymeni,jinak je to klamani zakaznika.
Odpovědět
Může to být i typem slitiny. Velkovýrobci prstenů používají slitinu bílého zlata, která se dobře oddlívá do forem, ale je do žluta a taky je měkčí, takže se snadněji poškrábe. Asi tedy Rýdl používá oddlitky, takže nejspíše budou z této slitiny. Jiná slitina bílého zlata je s větší příměsí hliníku, je více bílá a tvrdší, takže je odolnější a používá se hlavně pro ruční výrobu bez odlívání do forem. Je třeba se v zlatnictví ptát, z jakého druhu slitiny prsteny jsou, je otázka jestli to prodavačky budou vědět.
Odpovědět
Článek se načítá
Rhodium se sice setře, ale ani tak není bílé zlato nažloutlé samo o sobě. Nevyleštěné bílé zlato je našedlé (asi tak jako ocel?). Takže ani po opotřebení a setření rhodiové vrstvy (cca půl roku) není nažloutlá barva normální, maximálně by měl prstýnek vypadat zašle.
Odpovědět
@izzybickerstaff po týdnu nošení je žlutý...:(
Odpovědět
@radkaja jj, my jsme měli ruční výrobu.
Odpovědět
@jo5 to mě opravdu mrzí vzhledem k tomu, jaké jsou u Rýdla ceny ;-( a nevím, jestli s tím jde v takovém případě něco dělat, pokud je to typem slitiny, jak píše @radkaja. Zatím mi po roce nezežloutl ani zásnubní, opravdu jen setřením rhodia jakoby zmatněl (a to určitě není z nějakého známého klenotnictví). Takže to asi bohužel chce víc prověřovat, až budete vybírat snubní, a nechat si tu slitinu ukázat (u nás to bylo náhodou až když jsem vyzvedávala hotové prsteny a bavila se s majitelem, ale když to čtu, zeptala bych se příště už předem). Rhodium jde případně i obnovit, i když dělat to každého půl roku nemá cenu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky já jsem svůj zasnubák dostala loni na Vánoce, a už v létě jsem si všimla, že zespodu trošku žloutne, ale jen lehce a byl oproti mým ostatním prstýnkům ze stříbra dost zašlý. Jelikož mi z něho vypadl mou neopatrností kamínek, tak jsem ho šla opravit a nabídli mi vyčištění s rhodiováním, po kterém byl zase jak nový. Takže pokud nevymění doporujučuji tohle. Snubní mám přes měsíc a zatím ok. Ale jsem rozhodnuta, že minimálně 1x ročně nechám oba prsteny takhle vyčistit. :-)
Odpovědět
ted jsem nečetla ostatní komentáře, ale myslím si že to nemusí být zákonitě šméčko ... zásnubní mám ze zlatnictví Beny a byl docela drahý ... a snubní máme z Bisaku ... každý odjinud a "chovají " se stejně ...
Odpovědět
@jo5 není to tak dlouho co se to resilo i ve zprávách, ze zlatnictvi musí vypsat na paragon jestli je zlute barvene nebo bile atd.. zkus projet tn.cz a archiv ct, pripadne napsat na COI jake nalezitosti ma mit paragon od zlatnika a koukni na vase... kdyztak reklamovat a resit s COI
Odpovědět
@alexah89 i na tuto variantu jsem připravená! Doufám, že tato diskuze pomůže ostatním, aby si vše zjistili a nenechali se oklamat jako my.:(
Odpovědět
@izzybickerstaff Nevím jestli se chápeme, snubní ještě nemáme, ale chceme kupovat u Rýdla. Ale ten zásnubní je jedné z prodejny z Opavy. Zatím nechci dělat nikomu špatnou reklamu, uvidím jak se k tomu postaví. Na Rýdl prsteny jsem slyšela zatím jen chválu, tak doufám, že nebudu míst stejný problém. Dám si na to pozor!
Odpovědět
@jo5 Tak už si tady nevěsty stěžovaly na prsteny od Rýdla, že jsou rychle poškrábané, takže bych si fakt dala pozor a přeptala se z jaké slitiny je dělají a když tak bych si nechala vyrobit prsteny někde jinde ručně. :-|
Odpovědět
@jo5 aha, promiň, jsem v práci a nečetla jsem všechno úplně pozorně. Upřímně řečeno jsem si oddechla, protože od Rýdla bych žloutnoucí zlato určitě nečekala a myslela bych si, že pak už opravdu člověk neví, které firmě může věřit...Já myslím, že u nich to bude v pohodě!
Odpovědět
Mně spíš překvapilo, že si za zmenšení nechali zaplatit a ještě jste čekali měsíc! Mně zmenšili prstýnek zdarma a ještě na počkání.
Odpovědět
Já mám zásnubní prstýnek z bílého zlata, ale je rhodýrovaný a nosila jsme ho ani né půl roku pouze do práce a tak je "bílý". Snubák mám v kombinaci bílé a červené, kdy bílá část není rhodýrovaná a ted po ročním nošení je lehoulince zažloutlá (o fousek víc než když byl prstýnek nový). Oba prstýnky mi dělala mamka zlatnice, takže vím na stoporcent z čeho jsou a že na mě mamka nešetřila :-)) Bílé zlato jako takové doopravdy neexistuje, je to slitina žlutého s jiným kovem...viz třeba jen wikiedie...takže bych rozhodně netvrdila že Vám někdo prodal šméčko...bílé zlato to klidně může být jen vrstva rhodia byla slabá či vůbec..ale tu si můžete nechat dodělat....:-)
Odpovědět
@jo5 mam snubni i zasnubni od Rydla a zadny problem,ale zkus rodiovani,to by melo pomoci.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja mám zásnubný prsteň z bieleho zlata a nosím ho 3 roky a je stále pekný, bez zmeny farby....ke´d sme si vyberali snubné prstene, uvažovali sme nad bielym zlatom, ale pár zlatníkov nás od toho odradzovalo, že to može zožltnúť... ako už bolo sponínané v nejakom príspevku vyššie, biele zlato neexistuje, je to posledných pár rokov móda...
Odpovědět
Profilova fotka
Zadnubni i oba nase snubni prsteny mame od Rydla z bileho zlata, zasnubak nosim uz pres rok denne, nesundavam ani do prace (x-krat denne desinfikuji ruce) ani doma ma domaci prace, mam jej nonstop, stejne tak i cca 3 mesice snubak. Oba jsou porad krasne, nezloutnou ani nejsou moc poskrabane. Bile zlato je slitina (Rydl na svym webovkach pise presne slozeni pouzivanych slitin) a proto neni apriori zlute, ale do seda (kvuli tomu je ve slitine stribro)... Pro blizsi info http://m.snubniprsteny-lr.cz/jake-jso...
Odpovědět
Profilova fotka
Tady je hezky obrazek zlata ,z prava cervene,zlute ,bile s rodhiovanim a bile bez rhodiovani http://www.jk.cz/vyroba-a-design/zlato/ Doporucuji se klidne informovat na vice frontach ,ale nedelat ukvapene nazory ,vsude videt podvodniky spis se zeptat a komunikovat ,kdyz necemu nerozumim.
Odpovědět
Tak i já přidám článek o různých slitinách bílého zlata. http://magazinpodnikani.cz/sperky-a-h...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?