Bílé či žluté zlato na snubní prsten?

Nevěsty budoucí i minulé - řeším velké dilema, zda zvolit žluté zlato, které vidím jako symbol něčeho vážného - když vidím označeného chlapa žlutým zlatem, je jasné, že má na ruce snubák a není k mání (to platí i o ženských). Nebo zda naopak zvolit bílé zlato, které se mi opravdu líbí, ale prostě žluté mám zafixované jako opravový symbol manželství. Budu si ve žlutém ale připadat jako stará babka a doposud mám vše v bílém zlatě... Takže prostě pokud zvolím krásu a budu se dívat po vzhledu vede bílé zlato, ale kdekdo si to splete se stříbrem a nosí to většina i svobodných lidí a nevidím v tom tu symboliku zadanosti... Chci se tím chlubit, že jsem vdaná paní :) Takže potřebuju vědět, jestli jste to některá taky řešila a jak jste se rozhodla, popřípadě, jestli jste si na žluté po chvilce zvykly, či kvůli ne uplně pěknému vzhledu se žlutým nejste spokojené... Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
@starlena Ahoj, my zvolili kombinaci bílého a žlutého zlata. Mám něco ve žlutém zlatě, něco v bílém, něco ve stříbře, tak aby se to hodilo ke všemu.
Odpovědět
Profilova fotka
Řeším toto dilema taky (plus ještě otázka- a co takhle kombinace žlutého a bílého? :)). Paní ve zlatnictví mě upozornila že bílé zlato se snadněji poškrábe a je třeba se pečlivěji věnovat údržbě- dávat ho přeleštit atd. A protože se znám, jak všechno vždycky doškrábu, aniž bych něco speciálního dělala, asi se nakonec přikloním k tomu žlutému...
Odpovědět
Více se mi líbí jednotná barva - prostě se musím rozhodnout mezi jednou barvou... A za boha nevím jakou!
Odpovědět
Mně se taky zpočátku nezdála kombinace barev zlata, ale chce to vidět:-) Máme bílé a červené zlato a manželův opravdu nevypadá jako suvenýr z dovolené a je zároveň moderní:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@starlena vybrali jsme žluté, jiné mi taky nepřipomíná snubní, ale jakékoliv prsteny.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nevím, nakolik dbáte na sladění ostatních šperků, ale u mě to dopadlo takto: snubní prsten ze žlutého zlata - a pár dalších šperků ze stejného kovu. JENŽE: v šuplíku spousta stříbrných a ocelových prstýnků, náušnic, přívěsků.. v kombinaci se žlutým zlatem to ovšem nosit nešlo. Takže jsem se napřed v nošení šperků mírnila a střídala jen dvoje-troje náušnice a pár řetízků, pak jsem snubák (byl to naštěstí jen tenký kroužek) překrývala výrazným stříbrným prstenem.. a nakonec jsem snubní prsten zcela odložila. Kdybych si měla vybrat teď, zvolila bych určitě bílé zlato nebo alespoň decentní kombinaci obou barev.
Odpovědět
My žijeme v Itálii, kde je tradice - a dodržuje ji tak 99% lidi, které máme kolem sebe - tenký hladký leskly krouzek ze žlutého zlata bez ozdob.Nam se to oboum nelíbí, upřednostňujeme oba bílé zlato. Ale jak říkáš, pro někoho to nevypadá jako manželský prsten. My jsme tedy zvolili bílé zlato, silnější prsten a navrhli jsme si svoji rytinu. ( výroba na zakázku).Pul mat, pul lesk a prerusovana vlnita linka. Prsten je výrazný a jasne vypadá, ze je snubní :-) I když lesklá čast je ted jiz po 5 měsících jako ta matná :D
Odpovědět
Profilova fotka
Vnímám to jako ty - žluté je takové "vážnější", prostě vážně snubák. Mám kámošky co nosí stříbrné prsteny tam, kde se nosí snubáky a vždycky na to koukám, proč to tak je, já myslím že bychom se měly odlišovat, vdané a nevdané :-D Ale ano, žluté zlato nosí staré babky - mámy, tchýně atd. V dnešní době mi to nepřijde moc in. A taky se to nehodí ke všemu, je to barva sama o sobě. Jde taky o to, jestli jsi bílá nebo ne - já jsem bílá dost a pochopitelně bych žlutý nosit nemohla.
Odpovědět
Profilova fotka
@starlena Pokud nechcete jít do kompromisu, napadlo mě staré známé hození si korunou. Dělám to také tak, když řeším jakékoliv dilema. Napište si která strana bude mít jakou barvu a prostě si hoďte. Pokud padne nějaká barva a Vám se nebude líbit ta volba, je to znamení, že vnitřně cítíte to druhé a má to tak být. Někdy mi k rozhodnutí stačí to co mi padne a někdy s tím nesouhlasím a to se mi na tom líbí, protože vím, že to má být jinak. Tak jak to doopravdy cítím. Pak už to dál neřeším. Je to nejlepší metoda pro nerozhodné. :-)
Odpovědět
Já na šperky nejsem,nenosím ani prstýnky,ani řetízky a ani nic jinýho.Snad jen biju náušnice,ale snubáčky chci rozhodně zlatý a zářivý.Zlato je něco trvalýho a chci aby moje manželství bylo taky.Pokud se někomu líbí něco jinýho,já mu to neberu,každej jsme jinej.Kamarádka měla z chir.oceli a jak řekl jeden pán,je to jako kus trubky.
Odpovědět
My máme prsteny ve žlutém, protože mně se bílé nelíbí (manžel to neřešil :-) ) a ve žlutém mám všechny šperky. Kdybych měla ale oblíbené bílé, rozhodně bych do něj šla, už proto, že jsem na to zvyklá a taky by mně připadalo divné, mít jeden prsten v jiné barvě... ;-)
Odpovědět
@bubbi no já budu určitě nosit jen ten jeden prsten... je to fakt dilema :D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My měli každý z jiného - já z bílého, protože nosím stříbrné doplňky a manžel se v bílém zlatě necítil, chtěl žluté. Takže jsem si vybrali stejný vzor, ale každý v jiné barvě. A naprosto v pohodě. :-)
Odpovědět
@starlena já bych to neřešila a na tvém místě šla do toho bílého, když se ti líbí. Nosit ho budeš ty a ten význam to barvou přece neztrácí... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@starlena Záleží co co se ti líbí víc jestli by si chtěla bílé zlato tak bych raději volila chirurgickou ocel vypadá úplně stejně jako bílé zlato a více vydrží a neoškrábe se tak :) ale jestli chceš opravdu zlato tak bych volila to žluté protože to se taky tolik neoškrábe jako bílé zlato :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?