Alergie na nikl, jaké vybrat snubní prstýnky?

Profilova fotka
Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše rady a zkušenosti. Mám alergii na nikl, zásnubní prsten mám z chirurgické oceli a reakce žádná. Přitom jsme četla, že niklu je tam hodně. Nebo existují různé druhy chirurgické oceli? Třeba hodinky s plastovým řemínkem a kovovou podložkou zvládnu, ale stačí když se pod hodinkami trochu zpotím a naskáčou mi červené pupínky. Pak už asi tedy zbývá jen titan, v tom by snad žádný nikl být neměl. Děkuju za rady :-)
Odpovědět
Ahoj, v tvém případě je titan ideální. A ano, existuje i ocel bez příměsi niklu, ale musí to být dáno výrobcem ...
Odpovědět
@kmotra87 Doporučuju palladium. Je to drahý kov, který se svými vlastnostmi řadí mezi zlato a platinu. Navíc je hypoalergenní, takže pro nás jasná volba (bohužel některé bílé zlato obsahuje příměs niklu, takže na to pozor).
Odpovědět
Profilova fotka
Ocelí je celá řada a také výrobců i prodejců. Bohužel se do Čr stále dováží pod pojmem chirurgická ocel "kde co". Chce to obezřetnost při výběru. Výrobce či prodejce by měl být schopen doruč z čeho jsou šperky vyrobené a jaké mají složení. V běžné oceli přezdívané chirurgická, která se též označuje jako 316L (316Ti) je nikl zastoupen: http://www.originalni-sperk.cz/slozen... Zatím jsem se setkal pouze s jedním prokázaným případem alergie na tuto ocel. Velmi často se může alergie zaměnit mechanickým působením prstenu, kdy člověk není na prsten zvyklý, pak se mu zapotí prst pod kroužkem a hned je poplach. Co se týká našich výrobků, tak pokud si někdo není působením oceli damasteel nebo chirurgické oceli jist, můžeme mu poskytnou vzorek či prsten zápůjčkou a může vliv vyzkoušet.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
v našem ateliéru vytváříme prsteny jen z nejkvalitnější švýcarské oceli, která je hypoalergenní, pokud by jste na ni alergická byla máte 100% záruku vrácení peněz :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?