1. prstýnek z bílého zlata, 2. ze stříbra/chir. oceli

Profilova fotka
Ahoj holky, potřebovala bych poradit - přítel nebude prstýnek po svatbě moc nosit, zničil by ho a někde jsem četla, že je v tom případě lepší ušetřit na něm a investovat spíše do nevěstina prstýnku. Přítel souhlasí, rád by prstýnek z chir. oceli, ale z té bych zas nechtěla prstýnek pro sebe :-( Co si o tom myslíte vy? Ze začátku jsem chtěla, abychom měli úplně stejné prstýnky, ale je fakt, že bude škoda vyhazovat peníze za něco, co bude většinou zavřený v krabičce :-|
Odpovědět
My to taky tak budeme mit, pritel si vyhlidnul jeden zajimavej na ebay z titanu (je fakt peknej) asi za 1500 Kc, ja budu mit asi zlatej z nejakeho ceskeho zlatnictvi. Myslim si, ze na tom neni nic divneho, v jednom zlatnicvti nas dokonce pani chvalila, ze to je rozumny, kdyz ho nebude nosit. Navic je to jen symbol, nemusi byt uplne stejny a dokonce to nemusi byt ani prstynky (znami si vymenovali hodinky)...
Odpovědět
Ahojky, řešila jsem to samé, přítel nenosí vůbec žádný šperky ani hodinky, nic. Tak zrovna řekl, že ho nejspíš nosit nebude. Navíc má ohromný tlapy, takže zlatý prstýnek v jeho velikosti by nás docela zruinoval.. ;-) Takže já budu míz zlatý a přítel titanový, vypadá to tak chlapsky.. :-D Koukali jsme v různých zlatnictvích a prodavačky nás přesvědčovaly, že koneckonců můžeme mít každaj úplně jinej, jak se nám líbí. Pak jsme našli pana zlatníka, co nám je udělá na míru jenom pro nás. Až na barvu a materiál budou stejný, takže každý hned uvidí, že opravdu k sobě patří.. A to nám vyhovuje nejvíc..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak záleží, jak moc to pak bude nosit. Jestli vážně vůbec, klidně bych chlapovi nekupovala prsten vůbec....tahle tradice prstýnků i pro chlapa je docela novodobá a trochu na ni tlačili zlatníci, aby vydělali. Dřív se dával prstýnek jen ženě. Nebo tedy symbolický kroužek třebas z pozlaceného stříbra, oceli. Můj přítel také nebude mít prstýnek denně, ale řekl, že by si ho občas bral, do divadla, na akci, na návštěvu k rodině, takže má stejně zlatý.
Odpovědět
Ahojda, také to tak budeme mít. Přítel nesnáší prstýnky, řetízky atd., jediné co zvládá jsou hodinky. Ikdyž asi by si na prstýnek zvykl, ale nutit ho nebudu :-) takže pravděpodobně necháme u zlatníků vyrobit z bílého zlata mně a jemu udělají ze stříbra. Myslela jsem z chirurgické oceli, ale to by prý na zakázku už vyšlo dráž. Jinak nám je udělají naprosto stejné.
Odpovědět
Ahoj, taky to tak budme mít můj prstýnek je stříbrný s kamínky a přítel bude mít hladký doladěný k mému prstýnku, protože nosit ho moc nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
taky sme to tak chtěli udělat, ale přitel se nakonec rozhodl, že ho bude nosit furt, tak máme oba z bílého zlata
Odpovědět
myslím si, že je to škoda peněz kupovat zlatý prstýnek, když ho nebude nosit. Takže souhlas s ostatními, že je lepší zvolit levnější variantu.
Odpovědět
V dnešní době už je úplně běžžné že mají dokonce manželé každý úplně jiný prstýnek (z jiné sady, z jiného kovu, dokonce i z jiné barvy), takže si s tím hlavu nelámej ;-). Navíc pokud přítel prstýnek nosit opravdu neplánuje, je to fakt škoda a vyhozené peníze. A pokud si vyberete prstýnky ze stejné sady, jen materiál bude jiný, tak to ani nikdo nepozná (pokud teda řešíš tohle) ;-) .My ze začátku totiž řešili problém, že se nám každému líbilo něco jiného a v každém zlatnictví nám řekli právě toto a faktem je, že jsem to začala zkoumat a je to fakt pravda 8-). Nám se nakonec podařilo najít takový, ze kterého jsme byli unešení oba dva ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Počítám, že původní tazatelka je už asi vdaná :-) ale toto téma na mě vykouklo z nabídky a možná mám zajímavou informaci - oba prsteny totožné, ale nevěstin zlatý a pro ženicha levnější varianta. Dovoluji si upozornit, že veškeré zlaté snubní prsteny umíme nabídnout v pánské variantě i ve stříbře. Cena za stříbrný prsten vyrobený na zakázku v požadované velikosti a ve stejném designu jako dámský zlatý model, je 1.500,- Kč.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?