Zvládne domácí tiskárna tvrdý papír na oznámení?

Krásný veščer všem nevěstám :-) Pohrávám si s myšlenlo udělat si svatební oznámení sama, vyhlédla jsem si tento papír http://www.maiki.cz/index.php?94,kart... kartonový papír, gramáž vysoká, navíc jsou v něm vytlačované reliefy. Hlodá mi ale v hlavě, jestli to zvládne zpracovat obyčejná domácí tiskárna? Máte s tím zkušenosti?
Odpovědět
Ahojky, tak moje teda nezvládne. Každá tiskárna je jiná. Jediné co ti můžu poradit a co bych udělala já, koupila bych si v papírnictví jeden karton v přibližné gramáži a zkusila to doma projet co na to tiskárna a pak bych teprv něco vymýšlela. Ale mám obavu že ten reliéf ti stejně bude dělat problémy a bude se ti to rozmazávat.
Odpovědět
Profilova fotka
Najdi si na strankach vyrobce tiskarny navod, v nem by mely byt uvedeny specifikace (gramaz, tloustka, obalky, nalepky, atd) na co vsechno zvladne tvoje tiskarna tisknout.
Odpovědět
My jsme tiskli na vysokou gramáž bez reliéfu a to už se tiskárně moc nelíbilo, ale šlo to. Chce to určitě zkust, jak píše rivikr.
Odpovědět
Profilova fotka
tak bojím se, že tohle sama doma nedáš :(
Odpovědět
ten reliéf je opravdu vysoký, takže běžná tiskárna to nedává, i laserovka maže písmena. Tedy, pokud se bude tisknout ze strany reliéfu. Pokud z té druhé, tak by to mohlo jít - je ale potřeba nastavit na tiskárně tisk na jiný než "běžný papír" - dost tiskáren umožňuje tisk na karton, karton s vyšší gramáží... Když by to nešlo, tak se dá tisknout na normální karton s nižší gramáží a do oznámení text vlepit...
Odpovědět
Já jsem tiskla včera na perleťový papír vysoké gramáže, a bez problémů,... při tisku jsem ve vlastnostech tiskárny zvolila FOTOPAPÍR a vzalo to i když to fotopapír nebyl.
Odpovědět
holky a nevíte, kde sehnat obálku nejlíp z perleťovýho papíru o rozměrech 13x13cm (od 13x13 až po 15x15) nějak nemůžu najít.... :-(
Odpovědět
@amy80 My na obyčejné laserovce dali 180g, tak by tohle mohlo zvládnout taky, prostě zkus jeden a uvidíš ;+)... http://svoji.zde.cz
Odpovědět
@danulenka2 obrátila bych se na velké tiskařské firmy.
Odpovědět
Profilova fotka
@danulenka2 V McPenu mívají pěkné obálky, i ty perleťové.
Odpovědět
Děkuju všem za Vaše názory, asi od toho nakonec upustím, určitě by mně to tvoření i bavilo, ale tou domácí tiskárnou bych to asi fakt neprotlačila :-(
Odpovědět
Mě tendle papír tiskárna zvládla.. prostě jsem ho dala tam jak se vkládá papír a nechala jsem to projet.. A šlo to dobře, nikde se to neohnulo. Zkusila bych to taky .-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?