Výroba svatebního oznámení - aktuálně

Dobrý den děvčata, máte některá zkušenost s výrobou svatebního oznámení? Jsem v tomto směru zcela nepolíbená a ačkoli mám nějakou představu, krapet se bojím. Hned na začátku jsem narazila na problém a to, nevím kde sehnat kvalitní papír, případně jakou gramáž zvolit. Má představa je oznámení ve formátu A6, podklad kraftový papír, na něm nalepený papír kremové barvy, na který natisknu samotné oznámení a toto ozdobim krajkou. Je mi jasné, že kraftovy papír by měl mít větší gramáž a ten kremovy menší. Nemáte některá ponětí, jaký rozdíl mezi gramáži zvolit, případně kde papíry tohoto formátu objednat? Také mě zajímají vaše zkušenosti v případě nalepování papírů na sebe. Obávám se, aby to nebylo vidět. Uvítám jakoukoliv radu. Oznámení zhotovené profesionálně mi přijde dost drahé, zvláště ve větším počtu. Děkuji za rady a případnou inspiraci. L.
Odpovědět
já si dělám oznámení taky sama. udělala jsem si ho normálně ve wordu. budu tisknout na "přírodně" hnědej papír, nějak odzdobně střihnu a nalepím na červenej větší papír tvrdej a dám do červené obálky, na tu navážu přírodní jutu a je to. tvrdost papíru budu volit dle toho nejspíš, co mi vezme tiskárna v práci. nebudu to nějak hrotit, chci, aby to bylo pěkné, ale zas to úplně nějak neprožívám, stejně to většina lidí vyhodí...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, co se týče papíru, to neporadím, měla jsem oznamka poměrně tenká, ale na to lepení doporučuju lepidlo ve spreji. Prodává se to ve výtvarných potřebách, ale viděla jsem jej i v Lidlu. Používají to profesionálové-jako architekti na lepení tenkých papírů, tak aby nic nebylo vidět a nekrabatilo se to. Akorát to zalepí i všechno v okolí, doporučuju si celou práci podložit novinami :-) Jinak práce s ním je rychlá.
Odpovědět
Ahoj, take momentalne resim, kraft papir by mel byt opravdu vysoke gramaze, delaji az do 300 g gramaz. Libi se mi rustikalni oznameni a momentalne resim s jednou pani z Fleru, ktera je ochotna prodat i jen samotne kraft papiry a take pripadne udelat navrh a my si ho nechame natisknout na papir co vybereme, zatim totiz nevim jestli bila nebo ivory:))))
Odpovědět
Ahoj, také jsem vyráběla. Gramáž papíru už si napamatuji, ale co doporučuju, je tisknout na samolepící papír. Perfektně to drží, neodlepují se okraje a nic není zamatlané od lepidla. Jen nejspíš vyrábějí jen bílý. My jsme měli modrý tvrdý papír jako podklad a na tom menší bílý samolepící. Kamarádka také vyráběla a na doporučení lepila lepidlem, které je jakoby ve tvaru "bělítek" (nevím, jestli to má nějaký název, ale v papírnictví je k sehnání). na danou chvíli to asi bylo fajn, ale po nějaké době to odpadlo, cca po roce už to nedrží vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucc8 Natiskla jsem si na samolepící papíry nálepky na obálku a v závěru jsem to lepila celý i s podkladem herkulesem, neb odlepit to byla taková nimračka, že jsem měla chuť všechno zmačkat a zapálit :-D
Odpovědět
Já jsem lepila oboustrannou izolepou, drželo to parádně a vidět to taky nebylo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?