Výroba oznámení - Jak ohnout papír

Holky, potřebovala bych vaši radu, máme v plánu si svatební oznámení vyrobit sami. Asi něco na styl jako je na fotografii. Teď ale řešim, jak ohnout pevný papír na oznámení tak, abych měla hezky čistou hranu bez mini prasklinek a pomačkanin? Je na to nějaký trik? Moc děkuju za rady :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sekeble...ahojda, já také vyráběla svatební oznámení z tvrdého papíru a je to jednoduché. Stačí si vzít pravítko a ostrý řezák a jemně papír naříznout. Jen si musíš dát pozor, aby jsi papír neprořízla úplně, chce to párkrát nazkoušet...pak to ohneš hned a hranky jsou krásně čisté ...;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, dělala jsem podobně - jen jsem podél pravítka ,,nařízla´´ papír jednou částí nůžek na nehty tak, že špička směrovala směrem dozadu a od papíru.. Nevím, jestli je to srozumitelné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vyzkoušejte pomůcky na výrobu svatebního oznámení. Více na mém webu
Odpovědět
Profilova fotka
kup si takový ten odlamovací řezák. V ohybu to pomocí pravítka a toho řezáku lehce nařízni (ale neprořízni) a pak tam to pravítko nech, lehce to ohni a potom když pravítko vyndáš to už můžeš doohnout úplně. Dělali jsme to na umělecké a celkem se to osvědčilo. Nůžky na nehty bych asi nepoužila, u těch je totiž šance na proříznutí celkem velká :o)
Odpovědět
Podle pravitka si ten papír jemně nariznes skalpelem. Ne skrz, ale jen po povrchu. V tom místě prehnout a pak opatrně přejet hranou priboroveho nože (třeba), tím to ohnes napevno bez mackani.
Odpovědět
jak píše @kacenkakaca: delali jsme skalpelem, ale tupou stranou nastroje a slo to ohybat paradne
Odpovědět
Profilova fotka
jestli máš řezačku na papír, tak na to existují takový ohýbací břity
Odpovědět
Všem moc děkuji.... teď už se toho nebojím a hurá na nákup papíru x-)
Odpovědět
Profilova fotka
Můžu se prosím zeptat kde napkupujete ten papír...? Taky chci něco udělat sama ...
Odpovědět
Profilova fotka
Abyste papír neopatrně nerozřízly při použití skalpelu nebo jiného ostrého nástroje, doporučuji použít k vytvoření rýhy nerez příborový nůž.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@sekeble Dobrý den,prosím co jste používala za lepidlo na krajku atd?
Odpovědět
Profilova fotka
@martinavrzalova na to je nejlepší tavná pistole :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@martinavrzalova přesně tak...tavná pistole
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
My máme koupený strukturovaný papír a chceme aby struktura byla na obálce z venku a vždy v ohybu se ta struktura natrhne, už jsem bezradná, nemáte nějakou radu, jak papír ohnout?
Odpovědět
Profilova fotka
Když se vyrábí strojově, tak v místě ohybu udělá stroj rýhu pro ohnutí, aby právě v místě ohybu papír nepraskl. Z toho důvodu bych použil nějaký ne moc ostrý předmět - zkusil bych jak výše doporučují ten příborový nůž.
Odpovědět
Používá se na to knihařská kost nebo kostka. https://www.vytvarny-shop.cz/kreativn... Funguje to stejně jako s tím řezákem, ale papír se nenařízne, jen se udělá rýha a podle té se papír pak ohne. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?