Vyrábíte si vlastní svatební oznámení? Potřebuju postup

Profilova fotka
potrebovala bych postup, co pouzivate a tak prosiiim.chci se do toho pustit, ale nejak si nevim rady :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já si budu vytvářet oznámení, pozvánky ke stolu a jmenovky... dost sem se inspirovala jmenovkama, který si tu tvoří hodně lidí a jelikož chci celou svatbu do žluto-oranžova tak si vytvořím podle toho i vše ostatní... koukni na nějaký fotky co sem zatim nasbírala jako typy (na jmenovky - v podobnym stylu bude vše ostatní - samozřejmě v jiných barvách)....
Odpovědět
Ahojky já si to chci také udělat sama, ale představu mám zatím pouze o jmenovkách, přesně jak ukazuje neo_nka, ale s oznámením si rady fakt nevím zatím.
Odpovědět
Profilova fotka
@kateczka ahojky, taky plánuji vlastní výrobu, zatím jsem ho vyráběla kamarádce, koukla se na net na různé vzory, vybrala si a já ji ho pak upravila v grafickém programu :) pravděpodobně na něj už nebudou přidávat žádnou další ozdobu, takže ho jen dají do obálky:) ale určitě si ho můžeš i něčím přizdobit, koukla bych se na motiv, jaký se ti líbí:) a podle toho se rozhodla, projeď to tady nebo na googlu:)
Odpovědět
Profilova fotka
Záleží na tom, co se ti líbí - jaký styl. Ale ze zkušenosti musím říct, že si stále vystačím s wordem. Nic víc nepotřebuješ. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj taky ho mame delane ve wordu motiv jsme nasli na netu a jen doladily psani :-) pak uz jsem jen nakoupila ctvrtky a dodelala no uzes se podivat mam ho v galerce
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, tak já si vyrobila oznámení taky sama a mělo úspěch :-) záleží co se ti líbí jak píše lukianna. Já sáhla do mé sbírky svatebních kytic a obrázků se svatební tematikou co se mi líbili a vybrala jsem, a pak jsem si stáhla fonty a pak v openoffice jsem si udělala kartičky, aby se vešlo do obálky, koupila perleťový papír vysoké gramáže a šup s tim do tisku , kde mi to i nařezali na kartičky a pak jsem vyrazila ozdobný růžek a už to bylo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tím co se používá myslíš programy? stačí word ;) případně pokud jsi zběhlejší tak můžeš zkusit nějaký spešl grafický :) co se materiálu týče tak je to na tvojí fantazii :) ale většinou to je papír o větší gramáži, my kupovali 180 a zdá se mi akorát, šel by i silnější, ale pokud bys tiskla přímo na to, tak to chce zjistit, zda to proleze tiskárnou, jelikož ne každý papír je vhodný do každé tiskárny :) a pak je to množství razítek, ozdobných raznic okrajových - podlouhlé vzory nebo s různými obrázky - kytičky, srdíčka, zvířátka :-D atd., různý krajky, stužky a nebo se dnes hodně používá fotooznámení :) možností je nespočet, dá se použít opravdu cokoli tě napadne a na internetu najdeš určitě spoustu tipů, kdyžtak si zkus pročíst tuto diskuzi pokud jsi ještě nekoukala ;) http://www.beremese.cz/diskuse/tema/s... přeji příjemnou zábavu u tvorby :)
Odpovědět
Profilova fotka
My delali pozvanky v Adobe Illustratoru, protoze word byl na base potreby limitujici (chteli jsme profesionalni sazbu tisku a detaily, ktere se ve Wordu udelat presne nedaly). Take jsme si stahli font z webu (marriage script), na tisk jsme pouzili myslim jen cernou barvu. Tiskli jsme na obycejny bily papir A4 s o neco vetsi gramazi nez je standart (90 ci 100). Na kazdem papire byly 2 pozvanky (~A5). Potiskle papiry jsme nastrihali, pak jednotlive barvili cajem, susili, rovnali pod stohem knizek :-), vyrazili jsme ozdobne ruzky. Jmena pozvanych jsme vypisovali rucne. Ja vypisovala pozvanky pro sve hosty/rodinu a manzel pro jeho hosty/rodinu. Pak nasledovalo to nejpracnejsi a to dat pozvanku dohromady se 3-mi dalsimi vrstvami - 2 x pruhledna tvrda folie (plus vyrazit zdobne ruzky - zlikvidovali jsme na tom jedno razitko, s nim se uz nedaly razit ruzky papiru, jen ta folie, jak otupelo :-D), 1 x rucne vyrabeny okrasny papir v nadechu nasi svatby (ruzky jsme ostrihli rucne podle tvaru folie, papir byl kupovany ve specialnim papirnictvi/obchode pro umelce), procvaknout vsechny 4 vrstvy derovackou (nebylo lehke vsechny vrstvy udrzet ve stejne pozici) svazani satenovou stuhou, okrasna maslicka a bylo to. Obalky jsme koupili v papirnictvi v ivory/kremove barve, myslim velikost C6. Trvalo to asi 2 mesice vyrobit vsechny pozvanky, ale byly originalni a byly zcela dle nasich predstav a jednoznacne to byla tymova prace. Je pravdou, ze po uvazani 30-ti maslicek uz jsem si prala, abychom uz meli hotovo.. ;-) Ani jedna pozvanka nam bohuzel nezbyla, vsechny byly nekomu adresovane... takze mam jenom fotku na pamatku se jmenem jednoho z hostu. ;-)
Odpovědět
taky si děláme oznámení sami...potom co jsem se dívala ve firmách, co mají, je to podle mě děs...hlavně je vše bez nápadu...chtěli jsme mít opravdu stylové svatební oznámení, tak jsme si ho vymysleli...nafotili jsme spoustu fotek, jak, probíhal náš vztah, seřadili je zase, jako pozadí jsme zvolili světlé dřevo, a na tom jakoby visejí na provázku a na kolíčku tyhle naše fotky...teď nám s tím trochu pomáhá náš kamarád grafik, ale vyjde to na minimum peněz...co se nám líbilo oznámení, aspoň trochu s nápadem, stálo 45 Kč, jedno oznámení bez kartiček, bez obálek apod.... při tomhle nás tisk jednoho oznámení vyjde na 7,49 Kč, což považuju za dost velkej rozdíl, kór při tisku víc jak 100 kusů...:-)))
Odpovědět
Profilova fotka
Budu svatební oznámení vytvářet v imikimi. Pak si to ulozim jako obrazek a text tam dohodim v malovani. Maji tam moc pekne sablony, budeme tam mit i nasi fotku
Odpovědět
Ahoj, já taky vyrábím vlastní. Koupím si tvrdý barevný papír, rozčtvrtím, na každou čtvrtku nalepím krajku a doprostřed nějakou ozdobu a pak na samostatné papíry vytisknu v určitém formátu, rozstříhnu a nalepím:-D:-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já taky vyrábím sama, stačil mi k tomu Photoshop a Word a kousek organzy. Tady je výsledek:
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, taky jsme vyráběli vlastní oznámení, chtěli jsme něco jednoduchého a zároveň originálního. Jukni na: http://www.beremese.cz/fotoblog/modra.... Motiv jsme si stáhli z netu, trochu poupravili, včetně barvičky, dále stáhli i písmo, zadali ořezové značky a koupili vizitkový papír, na který jsem to v práci vytiskla a následně jsme to ořezali. Program Photoshop. Bude takto laděné i menu na stůl - v albu ho ještě nemám....
Odpovědět
Já jsem si oznamka vyráběla taky sama a musím říct, že jsem na sebe pyšná :-) Jsem alergická na takový ty holubičky a kýčovitý ozdobičky, chtěli jsme něco prostého a jednoduchého. Stačilo pouze koupit dva druhy papíru, na ten světlý (je petleťový, na fotce to není tak vidět) natisknout text (doma na tiskárně), písmo jsem si stáhla, pak přilepit mašličku a celé to přilepit na podkladový fialový papír. Celkově jsem se se svýma 28 oznámeníma vešla do cca 300,- Kč. Zatím mi ho všichni chválí :-)
Odpovědět
Přítel tvořil oznámení v Corelu, už nám zbývá jen se nechat nafotit a dát tam profesionální fotky a pak to celé budeme lepit na čtvrtky, ty budou fuchsiové a přeložené do psaníčka, aby samotné oznámení nebylo vidět hned napoprvé, bude to vlastně sloužit, už jako obálka, přes tu složenou čtvrtku dáme pruh notového papíru a na spoj notového papíru nalepíme kartičku růžovou (větší) a šedou (menší) hned na ni a tam bude psáno, komu to patří. Nejsem moc na popisování, ale snad aspoň nějaká představa bude.. :-D :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 letech
Holky shanim sedy papir na svatebni oznameni, poradili by jste mi ?
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, vyzkoušejte naše potřeby na výrobu svatebního oznámení. Pomůcky, papíry, děrovačky, samolepky, Ozdobné pásky atd. Více na mém webu.
Odpovědět
Ahoj, abychom ti mohli odpovědět, bylo by fajn přidat nějakou konkrétní představu jak má oznámení vypadat. Ale obecně je dobré mít řezačku na papír, oboustrannou lepicí pásku (ta v rolleru je super, ale ne pro nízkou gramáž papíru - po čase je to lepidlo vidět jak to nasákne ten papír) a taky jsem byla spokojená s lepidlem v ,,tužce", které po nanesení zgelovatí a zprůhlední - to jsem použila na přichycení krajky. Z programů stačí word + stažené fonty. Je pravda, že nabídka v obchodech je žalostná nebo předražená. Na druhou stranu bych si dala pozor, aby domácí oznamko nevypadalo jako výrobek z výtvarný výchovy žáka 5. třídy - to je tady na beremku taky docela časté.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Prosím o radu zkušenější: Jaká je vhodná gramáž papíru pro domácí výrobu svatebního oznámení? Líbí se mi takový ten tvrdší, hnědý, jakoby "přírodní/recyklovaný/kartonový" papír? (nevím, zda má tento druh papíru nějaký odborný název a ani nevím, jaká gramáž by prošla tiskárnou nebo kde takové papíry koupit/objednat)
Odpovědět
Doporucuju hlavne malo lepidla... pac ja tam sice nedala dost, ale i to staci aby se tvrdy papir skrcil
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Neo_nka: děkuji za inspiraci :)
Odpovědět
Ahoj nevěsty :) Také si vyrábím vlastní oznámení, ale poraďte mi prosím, když jste si ho vyrobily třeba ve Wordu, kde Vám ho potom vytiskli? Na kolik tisk vyjde? Jaký papír použít? Moc díky za tipy a rady.
Odpovědět
Tiskla jsem si ho sama. Pouzila jsem tvrdy ruzovy papir, metalicky bily a embosovany papir. Tiskarna to zvladla hezky a jedno oznameni me vyslo na smesnou castku oproti tomu, kdybych si to nechala delat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, poraďte prosím. Vůbec si nevím rady s papírem. Podle čeho vybírat? Kde koupit? Předem díky za každou užitečnou radu. ;-)
Odpovědět
Nejdřív jsem také chtěla dělat svatebko sama, ale nakonec jsem objednala krásné na AliExpressu a jen jsem ho sama natiskla.
Odpovědět
Profilova fotka
Spoustu papíru, word, provázek, krajka, nůžky a hodně lepidla...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Čím lepite textilni krajku na oznameni?
Odpovědět
Profilova fotka
Na youtube je spousta návodů, ovšem raději cizích, takže hledat "wedding announcement homemade". Krajku na oznámení tavnou pistolí, jinak kartičky a vše oboustranou lepenkou, lepidlo to může všelijak kroutit..
Odpovědět
Profilova fotka
Vyráběla jsem sama a stačil mi jen Word a malování. Nejsem nějak nadaná na počítače, takže s Photoshopem bych nevěděla pracovat. Květiny jsem stáhla z googlu a zbytek napsala ve Wordu. Font, který jsem použila na jména, neměl diakritiku, takže jsem si dopomohla v malování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?