Text na svatební oznámení pro nezvaný, existuje?

existuje svatební oznámení pro nezvané?? jako žesvatba proběhla, nebo proběhne?? Tety a strejdy tam nezveme a rodiče chtejí, aby taky dostali nějakou pozvánku. Dělá se to? Co tam napsat?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My jsme rozesílali normální oznámení. Těm co jsou pozvaní na hostinu se připojí kartička s pozváním ke svatebnímu stolu, ostatním jen oznámení, myslím že se to tak většinou dělá
Odpovědět
Já mám oznámení klasický pro zvaný na svatbu, pak jen pro ty co jdou na oběd a pro ty co jdou na večerní hostinu, jinak pro nezvaný...na to jsem ani nemyslela a nikdy jsem o tom ani neslyšela teda...
Odpovědět
Dali jsme taky normal oznamení, ale bez kartičky pozvání ke sv. stolu :-) Chtěli ho a mají památku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
pro nezvaný ? tak udělej stejné oznamko, akorát s textem né že budete oddání, ale že ste byli oddání :-) že už svatba holt proběhla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Co vím, dělává se to, co píše tessie187. 'Chtěli bychom Vám oznámit, že dne BLA BLA jsme se vzali ..." A asi se přikládá nějaká fotka nebo tak něco.
Odpovědět
Mě by to také zajímalo. Máme plno tetiček, které chtějí jít na obřad, ale my hostinu chceme jen pro nejbližší. Na svatbě sestry kartičky ke stolu nebyly, automaticky šli na jídlo všichni. Jenže když jim pošlu oznámení, tak nejspíš nepochopí, že mají čekat kartičku ke stolu. Nechci aby vzniklo nějaké faux pas :-( Tak si s tím taky lámu hlavu... Tohle jediné na svatbě nesnášim. Dělat něco jen proto, že tak to bylo zvykem...
Odpovědět
Profilova fotka
My to děláme tak , jak "dsimca". Pokud někoho zveme na hostinu přikládáme k oznámení kartičku, že je zveme.na hostinu. Koho zveme večer na oslavu přikládáme též kartičku, ale s jiným textem. Ostatním jen oznámení. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já bych chtěla oznámení pro ty, co pozvu na obřad, + ti co půjdou na hostinu dostanou kartičky. Pro lidi, u kterých bych chtěla, aby věděli, že jsme se vzali, ale pozvaní nebudou ani na obřad (kapacity prostor), ti dostanou oznámění až po svatbě ve stylu "oznamujeme, že toho a toho dne byli oddáni" - vzdálení příbuzní, kde se to sluší je o tom zpravit oficiální formou
Odpovědět
@blumchenkin posílá se pouze oznámení a kartičky...... Ty co zvete na svatbu dostanou oznámení + kartičku Srdečně Vás zveme ke svatebnímu stolu a ti co pozváni nejsou dostanou pouze svatební oznámení bez kartičky.
Odpovědět
@blumchenkin oznámení je oznámení, pozvánka je pozvánka. Proč si spousta nevěst myslí, že když pošle oznámení nahrnou se jí všichni na svatbu? Je běžné, že pozvané stejně ještě pozveme ústně. Kdo dostane jen oznámení poštou není snad takový tydýt , aby si myslel, že je pozván na svatbu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax to myslis, tak ze mas dva druhy, pozvanka je "zveme vas na obrad tam a tam" a oznameni je "oznamujeme, ze tam a tam bude svatba"? pokud poslu oznameni pred svatbou, nemuzu prece cekat, ze ti lide budou pak takove oznameni chapat, ze se nemaji ani chodit divat... ja bych jim poslala oznameni az po probehle akci, pokud je tam nechci zvat, jinak proste riskuju, ze i oznameni budou brat jako pozvani na svatbu (timto nemyslim i na hostinu, ale na obrad to budou chapat urcite ze prijit muzou)
Odpovědět
@mawenzi oznámení: X a Y se budou brát tam a tam, pozvánka ke svatebnímu stolu se přiloží těm co jsou zváni na svatbu - hostinu. O žádných zvláštních pozvánkách na obřad neuvažuji. Pokud se někdo přijde podívat , ale teď mě napadá kam vlastně? Do obřadní síně snad žádní čumilové kteří nejsou zvaní na svatbu nechodí . :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@majanax jo tak takhle je to jasny, proste pro jedny jen na obrad, pro druhe i na hostinu (raut, atd.). ja od zadavatelky pochopila, ze ji zajima, jak to oznamit tem, kteri nejsou zvani na obrad ani, a tam bych to proste udelala post mortem, pokud chci udelat slusnosti zadost. oznamit jen, ze svatba probehla .
Odpovědět
@mawenzi no tak pokud se bojí, že se jí nahrnou na obřad a budou očekávat, že mají jít i na hostinu tak bych jim to poslala také až po (byli sezdáni) :-D
Odpovědět
taky řešíme, zveme jen tety a strýce, sestřenice a bratranci včetně jejich dětí bychom už měli na 100 lidí. Problém je, když bydlí spolu. Dojde jim oznámení, ale my chceme, aby šli jen teta+strýc. Zatím jsme nerozesílali nic. Většina už to ví přímo z našeho pozvání. Byla to chvilka napětí, jak vybruslit, že zveme jen je. Nicméně, s kartičkou zveme vás ke svatebnímu stolu je to dobrý nápad. Ten zbytek dostane oznámení ještě před svatbou. Poslat někomu oznámení s pozvánkou a jejich dětem až po svatbě oznámení mi příjde jako nejhorší varianta. Taky pomohli rodiče, že navíc neoficiálně řekli svým sourozencům, že si svatbu platíme my dva a zkrátka z důvodu kapacity a organizace (společně s výslednou cenou za svatbu) nemůžeme pozvat uplně všechny. Myslím, že většina to vzala úplně v klidu. Ale byli i tací, kteří měli pocit, že se to má dělat jinak. Na to měl užásnou odpověď náš 90.letý děda, který se vůbec divil, proč je všechny zveme. Vždyť je to šíleně drahý a oni s babičkou měli na svatbě jen svědky (ani rodiče tam nebyly). Takže tento 90.letý pán řekl:,,No aby se z toho nepodělali, že tam nebudou,,. A bylo vymalováno :-)). Takže pošleme tetkám kartičku, že zveme ke stolu a zbytek dostane jen oznámení.
Odpovědět
Kamarádi to měli také zvlášť oznámení a zvlášť pozvánky na hostinu - ty pozvánky byly jen malý kartičky (cca jako vizitka) a byly na konkrétní jméno (Pozvání ke svatebnímu stolu pro XY), takže pokud chtete pozvat jen někoho z rodiny, tak to lze ti takhle. 8-)
Odpovědět
Máme také oznámení s textem pro zvané a pak druhé oznámení s textem pro nezvané, kteří ale zároveň třeba přijdou na obřad mrknout a je tam psané: Naše jména "... Pokud Vám to není známo, půjdeme spolu říci ANO.. " a pod tím jen datum a místo.
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax taky jsem to vždycky brala tak, že pokud mi někdo pošle oznámení, tak to zanamená, že mi to oznamuje, ne že mě zve (možná se přijdu podívat před kostel/před radnici až budou vycházet, ale nebudu se jim tam cpát). Ale nedávno se mi vdávala kamarádka, její manžel je poměrně aktivní člen místní farnosti (vede sbor a ještě organizuje různá setkání) a tak celá farnost "pochopila" že jsou automaticky zváni taky, i když jim ani oznámení nepřišlo, jen se to od někoho dozvěděli...takže výsledek byl, že do kostela se zvaní téměř nevešli (podařilo se uhájit pár míst pro babičky, ale jinak jsme všichni pozvaní stáli v boční lodi a neviděli (a popravdě řečeno ani neslyšeli) skoro nic). Plus velká část lidí z kostela se pak přesunula i na následnou oslavu, aniž by je zvali. :-( Navíc jedna jejich babička nepochopila, že oběd s rodinou je taky jen pro zvané a přivedla si sebou několik vzdálených příbuzných, se kterými se na oběd vůbec nepočítalo. Jinak my to řešíme tak, že máme univerzální oznámení a k němu potom dodatečný text pro zvané na oslavu a doufám, že to většina lidí pochopí (naštěstí můj nastávající v žádné organizaci moc aktivní není, takže snad nebudeme tak "populární" :-) )
Odpovědět
No, nechci vám kazit iluze, ale obřad jako takový je veřejný (pokud ho neděláte někde na zahradě, či v nějakém uzavřeném prostoru, kam prostě pustíte jen "vybrané"), takže ve většině případů se klidně může stát, že se vám na obřad nějaký, i neznámý, čumil dostane. Jinak oznámení se posílá všem, kterých chcete oznámit, že se budete brát. Není to pozvánka na svatbu (myšleno hostinu, party apod.). Obvyklé je přiložit těm, které chcete na následnou hostinu, párty, raut apod. pozvat, kartičku s pozváním (Srdečně Vás zveme na svatební hostinu... ). Ti, kteří nejsou na hostinu/oslavu zvaní se mohou jít podívat na obřad a pak jet domů (předpoklad je, že ten, kdo to má dál se nikam kvůli obřadu nepotáhne). Také máme omezenou kapacitu v místě obřadu, ale neřeším to. Vím, že rodina a nejbližší přátelé si sednou, ten kdo ne, tak tu chvíli stát vydrží a pokud dorazí někdo ze vzdálenější rodiny (strýčci, tetičky, bratranci apod., kteří oznámení dostanou, ale na oslavu zváni nejsou), nejspíš se vejdou také, ale holt budou stát.. Případní další čumilové mě (jako že u nás na malé vsi se jich najde dost) nezajímají, když se vlezou, tak ať si tam jsou (vyhazovat je nebudu a kazit si s nimi den také ne), když se nevlezou, mají smůlu (nemají tam co dělat).
Odpovědět
Profilova fotka
@nevesta123456 taky mam problem s tim, ze tety+stryce bych chtela, ale sestrenice a jejich deti ne (ono by se to navysilo asi o 30lidi jen z moji strany, coz je proste uz neunosne). Ale budu doufat, ze to proste sestrenice pochopi. kdyz se vdavali ony, ja byla dite a ostatni sestrenice/bratranci ani nemeli deti ci vubec nezili v partnerskem svazku a pro me to uz dela 13 deti mezi cca 7 - 18 lety... tak doufam, ze to vemou v pohode, ze ja na hostine kdysi byla ale oni nebudou
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka299 my zadali bráchovi ať vymyslí vtipnou básničku :-) je v tom dobrej :-) básničku o tom, že nebudeme mít hostinu :-) jen prostě obřad, a ta nejbližší rodina o tom ví, co bude :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My neposíláme oznámení, ale rovnou pozvánku. Ti důležití, co to mají vědět budou na svatbu pozvaní. A zbytek mě celkem nezajímá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme poslali poštou jenom oznámení těm, kteří nejsou zvaní na hostinu (jestli přijedou na obřad, je to jejich věc), ty co zveme i na hostinu jsme jeli pozvat osobně s oznámením, kartičkou s pozvánkou ke svatebnímu stolu a z druhé strany té pozvánky byla básnička o tom, že nechceme dary ale peníze. Jinak od přítele zveme taky jenom strejdy a tety ( bez bratranců a sestřenic) a to sme vyřešili tak, že na obálku ve které bylo oznámení a pozvánka jsme napsali jejich jména, např. Hana a Miroslav Synkovi, od těch kde jsme zvali celou rodinu jsme napsali Rodina Synkova
Odpovědět
Profilova fotka
My dávali oznámení těm, které jsme zvali na obřad (tam je jen informace o tom kde a kdy se koná obřad). Pro ostatní jsme měli doplňující katičku s pozvánkou na odpolední pohoštění. Což je myslím rozdělení dostatečné. Pokud by to bylo tak, že je obřad, oběd, večerní párty (někteří by dostali pozvánky 3, někteří 2 a někdo jen oznámení). Oznámení automaticky neznamená přece, že je člověk zavaný i na ostatní věci.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme teď v dubnu měli generálku svatby -vdávala se sestra. Kromě sestřenic z mamčiny strany s rodinami, které nezveme, (celé dětství jsme se vůbec nestýkaly, protože strejda byl rozvedený a s bývalou ženou -ani to pro mě není teta - měl extrémně špatné vztahy, takže děcka nevídal), zveme ostatní bratrance a sestřenici z taťkovy strany, protože naopak na jejich svatbách jsme kdysi byli nebo jsme byli pozvaní. Nejraději bych to udělala úplně bez dětí, ale to je prý blbé, u nás to z té taťkovy strany bude dělat 4 děti, z toho dvě malé do 3 let, takže toho zas tak moc nesní. Jen se právě obávám, aby neodjížděli všichni příliš brzo kvůli děckám, ale aby se i bavili jako dospělí, ubytování totiž nezajišťujeme, svatbu máme do 30 km od místa bydliště vech svatebčanů a přijde mi to zbytečné vyhazování dalších peněz. Sestra to měla dál a platila ubytování těm, kdo měl zájem, nakonec možnosti využili asi jen dva bratranci s rodinami, ostatní jeli domů po vlastní ose. Narozdíl od sestry nechci zvát jednu taťkovu sestru s druhem, ona je taková hodně jednodušší, s nikým si nepovídá, jen se občas blbě směje, ten její akorát chodí ven vykuřovat, ani jeden netančí, nebaví se...prostě hosti-čumilové, osobní vztah k nim nemám, takže dostanou jen oznámení bez kartičky a doufám, že jim dojde, že zvaní nejsou. Naši mi to schválili, ještě mi říkají, ať nezvu i jiného strýce s tetou, že teta je nemocná na klouby a tak. Ale tak to nechám na nich, zda dojedou, pozvaní budou. Jinak právě všechny snad kromě dotyčné nezvané tety a bratrance s rodinou, co utekli kvůli děcku dříve, jsem všechny už tak nějak pozvala osobně na naši svatbu, takže už hodlám jen rozesílat oznámení vč, pozvánek a případných pokynů poštou a nikdo by se urazit neměl :-)
Odpovědět
@pulsatillavernalis tak to měla kamarádka dost blbou situaci. Od toho je u nás svíca, aby přišli ti ze spolků a kámoši i ti "nezvaní". Babička asi myslela, že je to jak za stara, že na nějaké osobě navíc nezáleží, pokud se nají 50 nají se i 53 lidí, ale mnohdy je jenom 50 židlí a nastane problém :-( proto je asi lepší nějakou tu židli navíc k tabuli postavit. Už jsem na takové svatbě byla kdy se hledaly židle a místo. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme odesílat oznámení, že jsme se vzali až po svatbě - pro širší příbuzenstvo :-)
Odpovědět
@mawenzi Ano přesně, oba dva máme spíš starší bratrance a sestřenky, na jejich svatbách jsme byli i na hostině. Takže to bylo váhání, jestli to nebude problém pro ně samotný. Jenže všichni mají minimálně 2 děti, někteří 3, dokonce i 4 :-). Přítel situaci na svatbě jeho bratra. Tam byli pozvaní všichni. Jenže...taky podle toho vypadala organizace, všichni 3 dny dopředu šíleli, kam vlastně ty lidi dají, výsledná cena=pěkná pálka, na kterou opravdu nemáme. Už jen kvůli téhle zkušenosti jsme ani neuvažovali :-). Tety a strýce zveme především na přání rodičů. Myslím, že ti co mají malé děti, což je většina si trochu oddychnou, že se nebudou muset vláčet na svatbu (není v bydlišti ani jednoho z nás). Ti, kteří by i rádi jeli, tak myslím, že opět většina pochopí, že by to byl pěkný záhul pro všechny. Mám trochu obavu jen o jednoho člověka. Nicméně, nevídáme se. A i u téhle osoby věřím, že by nakonec ocenila i jen to, že bychom se stavili s vínem a třeba něčím na zub a popovídali si s nima u nich doma a ,,naštvanost,, by neměla dlouhého trvání. Co je podle mě paradox, že mi příjde, že ne všichni z pozvaných až tak moc chtějí nakonec jet. Že by možná byli raději v klidu doma, ale když si to rodiče přejí, tak proč bychom jim všichni na naší svatbě nevyhověli, že :-D
Odpovědět
Přítel situaci na svatbě jeho bratra zažil :-) mi vypadlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax No, ono se to pak s těma příbuznýma navíc taky nějak vyřešilo, ale bylo to celkem nepříjemné, protože už tak měli zcela zaplněnou kapacitu salonku, kde ten oběd probíhal, a další židle se tam sice vešly, ale dost natěsno. Svíca nebyla (oni se museli brát dost narychlo :-), tak se něco prostě nestihlo). Myslim že, alespoň pokud jde o příbuzné, tak je dobré si situaci vyjasnit předem (jak píšeš, babička to prostě brala, že je to ja zastara a neřešila to, kdyby jí předem řekli, že to mají jen pro určitý počet lidí, tak se to asi nestane).
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?