Text na oznámení-Word,Excel či jiný?

prosím o pomoc vás všechny, co jste si vyráběly oznamko doma! Jak jste si tiskly text na oznámení? Snažím se ve Wordu dát ty texty k sobě tak, abych když to vytisknu, to mohla nechat nařezat na stejné díly,ale nedaří se mi to :-( poradí někdo? mám to rozházené jak p*ase.... :-) nejsem moc specialista na tyhle programy...děkuji!!!
Odpovědět
Ahoj, určitě ne word ani excel, ale nějaký grafický program, třeba GIMP nebo tak... My jsme oznámení včera udělali v gimpu..
Odpovědět
Ve wordu je obstojná v tomhle případě jen práce s textovými poli. Když se vloží textové pole, může se s ním pak podle libosti pohybovat (a samozřejmě vpisovat jakýkoli text). Z vlastní zkušenosti ale vím, že word, ani jiné office programy nejsou úplně vhodné, speciálně proto, že si nemůžeš upravovat sazbu písma (mezery mezi písmeny i nahoře a dole), což pak obvykle končí nějakým kompromisem, který ani na oznámení nebyl plánovaný...takže za mě určitě nějaký grafický program, jak píše very_jazzy, třeba gimp, ten je zdarma ke stažení, ale já jsem nejspokojenější s Inkscape - také zdarma. Oba programy jsou poměrně jednoduché, ale chce to nechat si nějakou dobu na zorientování...Další výhodou grafických programů je samozřejmě mnohem čistší tisk, než z wordu, při správném exportu to vypadá mnohem líp...Nevýhodou je, že je s tím trochu víc práce - ale pokud jsi puntičkářka jako já, tak to za to stojí :-)
Odpovědět
A ještě jedna věc, pokud už to máš připravené ve wordu a jen při tisku se ti to rozhazuje, ulož ten daný dokument ve formátu pdf (novější word už to umí sám přes příkaz uložit jako a vybereš typ pdf). Pokud máš starší office, stačí stáhnout prográmek pdf creator, který se přidá jako "virtuální" tiskárna, a když to dáš vytisknout právě v tom pdf creatoru, je z toho pdf - a tenhle formát se ti při tisku zaručeně "nerozsype".
Odpovědět
aha, no díky :-) pokusím se něco stáhnout, snad to dopadne...
Odpovědět
no word na to neni idealni. to uz je lepsi powerpoint, tam si musis nastavit spravne tisk, ale grafika se s tom dela lip. Myslim, ze na internetu jsou i nejake vzory na tisk oznameni.
Odpovědět
Ahoj, dělám grafiku a upravuji fotky, tak jestli chceš mohla bych ti to přichystat pro tisk. více info meilem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?