Text na kartičku s prosbou o dary

Profilova fotka
Ahoj holky... Mám text básničky, ale vůbec si nevím rady zda je to gramaticky správně.. Poradíte? Němcová je slušností Palacký zas povinnost nesmyslů, už máme takhle dost. Přijmeme však každou částku s úsměvem jak na obrázku. Přijmeme i gratulace, to nám také stačí hlavně, že budete s námi a taky tak šťastní.
Odpovědět
Profilova fotka
No v původní básničce chybí nějaké čárky ve větách, jinak gramaticky je vlastně správně, ale přijde mi taková kostrbatá, u posledních dvou vět ani nemám pocit, že by se rýmovaly... co třeba to upravit nějak takhle? Peníz není povinnost, avšak krámů máme doma dost, přijmem rádi každou částku, s úsměvem jak na obrázku. Potěší nás i gratulace jen, hlavně, když s námi strávíte náš den.
Odpovědět
@lilith666 Devce zlate, tuhle hruzu nikomu neposilej. Prijit mi tohle, zejmena dva prvni radky, tak si o tobe pomyslim, ze jsi vtipalek.
Odpovědět
Profilova fotka
@opheliaoverdose Děvče zlaté já už mám dávno po svatbě. Chce to známá a jelikož nejsem úplně nejlepší v češtině tak se raději zeptám. Chce to tak tak to tak mít bude. Jde mi vlastně jen o čárky ve větách =) 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@rolfickova o ty čárky mi právě jde. změnit to nechce tak to měnit nebudu =)
Odpovědět
@lilith666 Také se mi básnička zdá trochu kostrbatá a tím je těžší i interpunkce, ale napsala bych to takhle: Němcová je slušností, Palacký zas povinnost, nesmyslů už máme takhle dost. Přijmeme však každou částku s úsměvem jak na obrázku. Příjmeme i gratulace, to nám také stačí, hlavně že budete s námi a taky tak šťastní. Ale jestli je to myšleno "je nesmysl, že jsou peníze povinné", možná bych začátek jen maličko upravila: Že Němcová je slušností a Palacký povinností? Nesmysl! A těch už máme takhle dost. Jen doporučení, četla jsem, že kamarádka nechce měnit, ale třeba by taková drobná úprava nevadila :-) Protože takhle mi to nedává moc smysl. Naopak to na mě působí tak, že menší částka než tisícovka je urazí :-D
Odpovědět
@lilith666 : Pokud na tom nevěsta opravdu trvá, tak po "nesmyslů" (doporučuji aspoň nahradit slovem "předmětů" ) čárka není, naopak po slově "stačí" být musí. V předposledním řádku by taky spíš měla být, ale ta věta víceméně postrádá smysl, tak na tom zase tolik nesejde. Jestli je ta známá tvoje kamarádka, nemohla bys na ni z přátelství nějak výchovně zapůsobit? Je to opravdu příšerné dílko, jak formou, tak obsahem. Co se formy týče, verše dost kulhají. Když někdo nemá básnické střevo, neměl by se do toho pouštět. A možná snoubencům to vypočítávání osobností zobrazených na našich bankovkách připadá originální, ale já tohle dostat spolu s oznámením, tak si pomyslím, že jsou ducha mdlého.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?