Tchýně po mně chce ještě jedno "hezčí" svatební oznámení

Profilova fotka
Ahoj nevěsty a budoucí nevěsty, asi je to prkotina, ale dost mě to trápí a prosím o váš názor. Svatební oznámení jsem si navrhla sama, přítel mé kamarádky tomu dal grafickou podobu, pak jsem nakoupila barevné papíry a mašličky a s holkama jsme tvořily. Přítel od toho naprosto distancoval a přiložil ruku k dílu akorát tím způsobem, že nám k té práci nakrájel koláč, prý je "nešikovný". Nicméně z výsledku byl nadšený a já také. Dělali jsme dva druhy oznámení - jedno "zabalené" i s pozvánkou na hostinu a jedno jen jako kartičku pro lidi, kteří nejsou zváni na hostinu. Všechny papíry jsem beze zbytku zužitkovala (měla jsem to přesně vypočítané), všechna oznamka rozdala a řezačku vrátila (měla jsem ji jen půjčenou). Když jsme ovšem dávali oznamka přítelově matce (pro sousedy a známé), řekla nám na to, že "pro Evu" (kterou já jsem ani v životě neviděla) musíme vyrobit to "hezké" a těm ostatním teda stačí to obyčejné. Já jsem na to řekla, že jsou obě hezká (taky že jsou, to pro nezvané se mi graficky líbí snad ještě víc). A ona něco jako "no dobře, ale pro Evu by to chtělo nějaké pořádné". Pak se do toho vložil přítel, jestli by to teda šlo vyrobit, a já říkám, že už nemám žádné papíry, že by se vše muselo kupovat znova. Tím se celé téma uzavřelo, nicméně přítel i jeho matka to nejspíš pochopili, jako že jsem slíbila, že to oznamko teda vyrobím. Pak se mě přítel pořád ptal, kdy že to teda bude, a já mu na to odpovídala stylem "jak se podle tebe asi můžu dostat do výtvarných potřeb, kde mají do šesti, když do půl šesté pracuju". A řešila jsem hlavně zkoušku, kterou jsem měla včera. Včera večer jsme pak jeli k jeho matce na oslavu narozenin a přítel se mě ptal, kde je teda to oznámení. Já jsem řekla, že už žádné další opravdu vyrábět nebudu a že mě urazilo, co jeho matka řekla. Na to se urazil přítel, že nejsem ochotná udělat ani takovou blbost pro jeho rodiče. Nevím, co mám dělat, jestli to přejít a to blbé oznámení vyrobit, nebo mu říct, ať to udělá sám, že mu maximálně pomůžu, a nebo se šprajcnout, že opravdu NE. Ale samozřejmě mě to zamrzelo, i moji rodiče, kteří šťourají do všeho a všechno je "špatně" na ta oznámení reagovali mnohem lépe.
Odpovědět
1
2
@mysicka_lb Není to prkotina, za mě je tvůj přítel mamánek. Co řekne maminka, to platí a jinudy vlak nejede. Je hnus, že se za tebe neumí postavit. Měl by si rychle srovnat priority, jestli si vlastně bere tebe nebo svou matku. Není důvod dělat žádné další oznámení. Ať si ho udělá sám. Držím palce.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych ho teda nedělala...pokud se mamince nelíbí, že nějaká pro tebe cizí Eva dostane obyč, tak ať jí dá svoje;-) Je to tvoje svatba a tvoje oznámení
Odpovědět
@mysicka_lb Teda v tomhle případě je každá rada drahá. :-( Za sebe můžu říct, že já bych žádné další oznámení nedělala. Na naší svatbu jsem vypustila spoustu "tradičních" věcí a tchýně to ze začátku nesla dost špatně, když jsem jí ale řekla, že s ní o ničem nehodlám diskutovat, tak se se vším nakonec smířila a teď po svatbě všechno jen chválí. :-) Měla jsem ale celou dobu naprostou podporu mého manžela, což u tebe nevypadá. :-( Pokud ale ta dotyčná Eva dostala oznámení, které jste pro ní plánovali, tak pro mě by tím všechno končilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si myslela, že bych mu řekla "papíry koupíš tady a tady, koncept máš tady, uděláš to takhle". A nechala ho se s tím babrat s tím, že sám to rozhodně nezvládne (fakt není šikovnej), takže bych mu kdyžtak poradila a pomohla. Tím by viděl, co je za tím práce, a zároveň by se tím sfouklo to oznámení "pro Evu". Ale v principu mi to od jeho matky přišlo neomalené, to teda jo.
Odpovědět
žádný oznámení kvůli nějaký bábě bych nedělala....a přítel by měl stát při tobě!
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb naprosto souhlasim s jennyexx... Stoji mu za to delat Ti nervy a pridelavat starosti kvuli takove kravine? Kdyz ma maminka pozadavek na neco extra, at si to zajisti... Je mi uplne spatne z tohodle chovani "aby nas sousede a znamy nepomluvili"! Rodina jste Vy, svatba je VASE, tak at kazdy s prominutim drzi hubu a krok kdyz se na nicem neangazuje a je rad, ze dostane vubec neco... Taky byste se na ne mohli vyprdnout uplne a poslat treba smsku... Nic nedelej a pritel by to mel pochopit a postavit se za Tebe! Drz se!
Odpovědět
ja bych rozhodne dalsi nedelala. Meli jste od zacatku jasne dany, ktere oznameni bude pro koho. Myslim, ze Eva muze byt rada, ze jste na ni vubec mysleli..taky se mohlo stat, ze nedostane oznameni zadny, pokud rikas, ze ji vubec neznas. Myslim, ze takto se na to bude divat i Eva, pokud ma aspoň trochu rozumu...na tchyni se vyprdni...
Odpovědět
@incognitka výstižné a přesné.
Odpovědět
@mysicka_lb Tohle není problém oznámení, ale chyby v komunikaci, kdy pořád jeden druhého do důsledku nepochopil :-) A pokud Eva není zvaná na hostinu, je jedno, jestli to k ní doputovalo, nepředpokládám z výše uvedeného, že je to někdo, bez koho by ses neobešla.
Odpovědět
Profilova fotka
Když ti přítel koupí materiál, půjčí řezačku a otevře k tomu lahvinku dobrého vína, proč ne? ale jinak to jsou pro mě další zbytečně vynaložené náklady, hlavně pokud "Eva" není zvaná na hostinu a je jen známá rodičů. A upřímně - naši dostanou jedno své oznámení, pro sousedy a známé jim žádné dávat nebudeme a jestli se budou chtít chlubit, tak tím, které mají nebo tím v elektronické podobě. Je to asi věc názorů a velikosti a místem svatby, ale podle mě může "Eva" být ráda, že dostala své oznámení.
Odpovědět
Profilova fotka
Mam jednu zkusenost po ktere doporucuji z priprav nikomu nic neukazovat, konzultovat pouze s pritelem nebo v mem pripade se da s moji mamcou a svedkyni, ale jinak si nenechavam do niceho mluvit... A az budeme rozdavat hotove a na svatbe v den D upozornim, ze na komentare nejsem zvedava. Vzdycky se nekomu neco nelibi, ale at si to necha pro sebe a sam si to priste udela lip. Nikdy se nikomu 100% nezavdecime, ale nenecham si tim kazit naladu a den, ktery se doufam odehraje jen jednou za muj zivot!
Odpovědět
Profilova fotka
@letadlo13 Eva není zvaná na hostinu ani neměla být zvaná. Měla právě proto dostat jen kartičku a tu jsme pro ni taky vyrobili. Ta balená oznámení jsou dělaná čisto proto, aby pozvánka ke stolu a oznamko držely u sebe, a zároveň tam ta čtvrtka nahrazuje obálku. U Evy by teda mělo stačit, když by se jí ta kartička ještě dala do nějaké obálky, ale v tom samém odstínu je bohužel obálka nesehnatelná, musela by být třeba zlatá..... Popravdě, zase tak moc práce by mě nestála ani výroba dalšího oznamka, jde mi spíš o ten princip, že se mi to moc vyrábět nechce.
Odpovědět
Článek se načítá
@mysicka_lb Já taky souhlasím do puntíku s @jennyexx. Oznámením už bych se nezabývala, jednak co je Ti do nějaké Evy, kterou ani neznáš, jestli tchýňka chce, ať jí to nechá vyrobit třeba ze slonoviny, ale už bych to nechala na její režii...a pak - u těchhle maminek jde i o princip, příště si třeba vymyslí, že budete na její návštěvu vyměňovat záchodové prkýnko za jiné... 8-( Jediné, co bych ohledně toho tak ještě řešila, by byl přístup přítele, mamánek jak vyšitý...a že nejsi ochotná udělat "takovou blbost" pro jeho rodiče? On není ochoten udělat ani to základní - stát za svou budoucí ženou místo za svou matinkou... |-| (Omlouvám se, trochu jsem se rozohnila, ale pět let jsem strávila s mamánkem a ... už nikdy více)
Odpovědět
Profilova fotka
To není prkotina a být tebou na výrobu "speciálního oznámení pro Evu" se pěkně vykašlu. Snad všem stejnou měrou, ne? ! Ale s maminkama ženichů to jednoduché není. Ta moje je úžasná. Celé čtyři roky jsme neměly jediný konflikt. Ale teda teď před svatbou perlí! Přeju ti pevný nervy! A příteli poděkuj za jeho podporu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koukam, ze mame na to asi vsichni podobnej nazor!Je to tvoje svatba, ty s tim mas nejvic prace a naka pani ze vsi ti muze byt ukradena. Nenech si ty kecy vlest pod kuzi, jak uz tu nekdo rekl, kdyz jim na tom tak zalezi, tak at si to tvuj chlap vyrobi sam :-) Hlavu vzhuru, tyhle testiky uz ke svatbe patri, o to bude ten den D krasnejsi :-) Hodne stesti x
Odpovědět
Profilova fotka
@fallingstars Mně nevadí ani tak to, že je mamánek (asi by mělo zablikat varovné světýlko, že?), jako to, že se uráží. On prostě neřekne "teď jsi mě teda naštvala, to oznamko uděláš," ale jde do vedlejšího pokoje, mlčí a trucuje. Navíc u jeho matky podvědomě tuším, že by zareagovala stejně, když bych jí to natvrdo odmítla. Že by se taky urazila a přestala se mnou komunikovat a zvát nás k nim na návštěvu. Divná to rodina, já tohle nemám ráda. Moje matka teda taky reagovala "A uděláš mi ještě nějaké bez těch myší a tuleňů?" Jenže já jí na to můžu říct "ne, neudělám" a je to, matka se neurazí a řekne "ale jo, je to hezké i takhle" a dál se o tom nebavíme a nikdo není naštvaný a uražený.
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb a ve finále bys to vlastně stejně udělala ty...kašli na to, tvůj by měl stát na tvé straně, evidentně přání jeho maminky je mu bližší srdci...na takové vyrypování kvůli kravinám jsem alergická...nechápu, že neřekl razantně, mami, všichni mají stejné, ať si to přebere jak chce...
Odpovědět
@mysicka_lb Hmm, tak to nevím. Ono je to asi na Tobě, zvážit, jestli prostě vydržíš a neuhneš (přítel se odrazí a tchýně snad taky není až tak nenormální, že by z toho udělala problém na několik let), protože jsi (podle mě) v právu, anebo jim pro klid (což chápu) ustoupíš, ale za cenu toho, že - hlavně matince - dáš signál, že věci se hýbou podle ní... :-| Anebo si něco vymyslet, kdybys do toho nechtěla šlápnout na férovku - jakože prostě už jsi nesehnala nějaký zásadní prvek toho oznámení a úplně jiné dělat nechceš (nesedělo by to s barvou/tématem svatby, nebyla by všechna stejná, ...)?
Odpovědět
@mysicka_lb teď jsme se s mým miláčkem koukali na tvé oznámení. Oba jsme se shodli na tom, že je pěkné, tak ať si tvá tchýně trhne ploutví. Jinak to fakt říct nejde. Přítel by se vzpamatovat a fakt stát za tebou, protože pokud vše bude vždy podle tchýně, bude to jen zbytečně mezi Vámi dělat konflikty. Oznamko je fakt super.
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych se na to vykašlala... Ale je to těžké, občas si pak člověk připadá v očích ostatních jako by byl ten špatný on. Já bojuju s vlastní matkou :/ Oznámení jsme objednávali - na tvorbu jsem levá. Takže dobrat se počtu kolik jich máme objednat dalo zabrat. Tamté známé a tamté... no té musím také dát... to by nešlo... řikam na co? Nech si jedno navíc a to ukazuj... no to néééééé. By mě kleplo. (ještě že jsem objednala o 5 víc - dodatečně ještě totiž další známá a další. Když se vyřešilo tohle.... nepůjde mi na svatbu protože nebudu mít v kostele varhany... nakonec jsem to nevydržela a ustoupila a budou (ovšem ona nemá nikdy dost a vše musí být jak chce ona). Teď začala s tím, že proč zveme na oběd kamarády - ti ať někde počkají a přijdou pak až na dort a zábavu. Že pak není místo pro její sestřenici s dětma a bratrance s rodinou.... že ti pak musejí až odpoledne (její představa totiž asi je, že tam budou celá rodina až po jaké koleno - i když se s nima vidím tak jednou do roka a pak její známé - na co tam potřebujeme kamarády - a proč tamti...ty také vidíte málo) Takže jestli máš trápení s tchýní jen kvůli jednomu oznámení... tak ještě pohoda. (Já mám tohle peklo celý život). Každopádně chápu, že ti jde o princip a také by mě to naštvalo. Zároveň bych v tomhle čekala oporu od nastávajícího.
Odpovědět
@mysicka_lb Vaše oznámka jsou naprosto perfektní, jsou to navíc přede JEDINÁ oznámka, která máte, a nebudeš přece pro nějakou Evu dělat speciální oznámko. Stůj si za tím, že toto je prostě konečný verdikt. Jestli chce tchyně krásnější oznámko pro Evu, ať si ho sama vyrobí. V žádném případě neustupuj a nekomentuj to hlavně, jinak se do toho zamotáš. Prostě TOTO JE OZNÁMKO PRO VŠECHNY, TEČKA. Držím pěsti, pak napiš, jak jste dopadli.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud chce tchyně pro nějako svou Evu "hezčí" oznámení,tak ať jí ho taky sama vyrobí,ne? Co to jako má být, ty si s tím dáš práci a ona tě bude ještě komandovat,co komu máš dát a že máš udělat další nové?! Je to tvá svatba ,ne její,nenech si do toho mluvit ;-) A přítelovi bych řekla totéž, obzvlášť když vám u toho nepomáhal. Jestli,je pro něho tak důležité,aby nějaká paní měla jiné oznámení,nic mu přece nebrání v tom,aby ho udělal sám. Já bych rozhodně nic dalšího už nepřidělávala.
Odpovědět
Profilova fotka
@svetlus_pepca moje skoro tchyne byla doted taky suer, dokonce jsme spolu byly jen samy dve na dovolene v cine a super a ted pred svatbou ji nepoznavam :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb - stejne jako praktivky vsichni si take myslim, ze by ses mela sprajcnout a zadne dalsi oznameni nevyrabet. Muzes tak mozna rict pritelovi, kde muze sehnat potrebne veci, ale nepomahej!! nebo se z toho nakonec zblaznis. Neni to o te trose prace, je to o principu. Az ho bude vyrabet (pokud usoudi ze je to tak dulezite, kdyz to najednou bude muset delat sam :D) muzes mu k tomu upect kolac, abys nemela spatne svedomi ;-)
Odpovědět
obě jsou nádherná...a zase takový rozdíl to není....nedej se .) nic nevyráběj
Odpovědět
Buď neústupná a nic dalšího nevyráběj! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mysicka_lb nedělala bych to a jestli to je teda tak nesmírně důležitý, že ta Eva by bez toho nemohla být tak ať si to udělá sám a ani bych mu nepomáhala. :-) držím palce a pevný nervy, nedej se :-)
Odpovědět
@mysicka_lb holka zlatá,a´t sit chyňa škubne hrbem, Ty nejsi povinna cokoliv co ona nakdaká urobit, , nikdo :-) :-) :-) se ji na jeji názor neptal a ptat nebude. Neustupuj, prostě buď dá tej svoji nejake Evě oznamko co je vyrobene a nebo ma smolu. Držim pěstičky neb tohle by nasejřilo i mne, budĎ statečna a nedej sa !!!!!!! ;-) ps hlavně neustupuj, bo jak jendu ustoupiš pak by tchyňa prudila eště vic
Odpovědět
Rozhodně bych na Tvém místě žádné další oznámení nevyráběla. Pouze bych zareagovala, že již další oznámení vyrábět nebudu, že oznámení jsou již v rámci položek na svatbu uzavřená a rozdaná. :-) Bez dalších kometářů či vysvětlování.
Odpovědět
Co na to říct? Ať si tchýně vyrobí třeba pozlacené a pocukrované oznámení sama. Osobně bych žádné další nevyráběla, oznámení jsi udělala v počtu, ve kterém jsi chtěla a tím je to pro tebe uzavřená záležitost.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?