Svatební oznámení z domácího ručního papíru- jak na to?

Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně tvorby ručního papíru, jestli máte někdo zkušennost. Zajímalo by mě, jaký je nejlepší použít papír? Četla jsem, že novinový je špatný, že je ten ruční papír z toho pak zašedlý. Nyní zkouším v mističce rozmočit papír do tiskárny, ale obávám se, že taky vhodný nebude, že? Co tedy nejlépe použít? Budu z toho vyrábět přáníčka ve světle fialkové barvě (obarvení plánuji akrylovými barvami- bude to OK nebo co by bylo lepší použít?), potřebovala bych tedy, aby to mělo určitou odolnost a trvanlivost, nerada bych, aby to třeba začlo za nějkou dobu žloutnout, vybledlo to apod.. Dále jem taky četla, že pro zpevnění se dá využít přidání bramborového škrobu do papírové kaše, máte s tím někdo zkušennost? Předem moc děkuji za rady.
Odpovědět
Nechcete si raději koupit hotový ruční papír ve Výtvarných potřebách a experimentální výrobu nechat na klidnější dobu po svatbě?
Odpovědět
@linie_praha No možná to tak dopadne. Ale když já hrozně ráda něco tvořím, tak jsem z myšlenky vyrobit si oznámení kompletně sama nadšená. Ale uvidím, udělám pár pokusů nanečisto a pak se podle toho rozhodnu. Já mám totiž představu zdobit papír levandulí a takový jsem ještě neviděla.
Odpovědět
Nikdo nevíte? Já jsem zkoušela, dopadlo to docela dobře, akorát mám problém s tím, že se to při ohýbání trhá, jakoby ta vrstva, která je při přehnutí ven.. Nevíte, co s tím, jak tomu napomoci, aby to bylo OK?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?