Svatebni oznameni X pozvani na hostinu X pozvani na vecer

Jak predejit tomu, aby svatebni oznameni nebylo pochopeno i jako pozvani na hostinu? Radi bychom o nasem svazku rekli svatebnim oznenim vice lidem, nez planujeme zvat i na hostinu. Vzdy jsem mela za to, ze pri zvani na hostinu se dava dalsi pozvanka/karticka. Nicmene jsem sama byla pozvana na svatby vc. hostiny "jen" oznamenim, jelikoz z rozhovoru predtim vyplynulo, ze s nami pocitaji, tak jsem se po obdrzeni oznameni jeste zeptala jak to je...
Odpovědět
Profilova fotka
Kazdopádně bych udělala pozvánky ke stolu nebo rautu a rozesílala se spolu s oznámením a těm ostatním bych poslala jen po svatbě oznámení typu " byly sezdáni dne ...." to určitě nikdo nepozvaný nepřijde ;-) ale jinak já budu oznámka dávat lidem do ruky osobně a těm co pošlu poštou dopředu zavolám s tím že se snima počítá i na oběd. Naštěstí nikdo u nás není takový, žeby přišel bez pozvánky ke stolu a rautu :-)
Odpovědět
@nanani já bych to udělala jak píšeš. Dala bych k oznámení pozvánku k hostině pro vyvolené. Ostatním bych při předávání řekla, aby přišli na obřad, případně později na mecheche. Už jsem se s tím setkala.
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím si, že klasická kartička s pozvánkou ke svatebnímu stolu spolu s oznámením stačí :-) Ostatním poslat jen oznámení a nebo pak to vysvětlit osobně jak píše toustik :-)
Odpovědět
My dávali oznámení + pozvání ke svatebnímu stolu/ na večerní raut. Předávali jsme osobně a říkali, že jsou zváni a upozorňovali i na partnery (sice se automaticky bere 1+1, ale např. kamarádka, které jsem to při předání zapomněla říci a oznamovala jí to dodatečně se smála a říkala, že moc děkuje, že by ji to nenapadlo a dorazila by sama, i když partnera známe). Oznámení samotné jsme dávali i spoustě dalších lidí s tím, že budeme rádi, když budou mít čas a cestu kolem, ať se zastaví podívat na obřad. Snad nikdo pokud neobdrží kartičku nebo nebude výslovně pozván si nemůže myslet, že se s ním počítá i dál... A pokud ano, tak by mi asi nebylo blbé mu říct, co a jak, kdyby dorazil na oběd (ani by se nenašel na jmenovce). Pokud je obřad a hostina jinde, tak ten kdo jde jen na obřad ani nemusí vědět, kam se pak přesouvají zvaní na oběd. Kdo je zván na hostinu tomu jsme říkali, jak to bude probíhat... Včetně přesunů.
Odpovědět
My pro tyhle pripady mame i karticku, kde je napsano Pozvanka na svatebni obrad
Odpovědět
@krtikkrtovaty snad to takhle bude. I kdyz ja sama se min. leto nachytala, kdyz jsem predpokladala, ze jsem zvana ja i partner. Az pozdeji mi bylo vysvetleno ze ne... My pocitame rovnou i s doprovodem partnera (i v pripadehc kdy oba nezname).
Odpovědět
@bj2016 ono nejde o to, ze by zvani nepochopili ze jde i o obed, ale spise o situace, aby si nezvani spatne nevylozili ze je to je ozneni o konani obradu.
Odpovědět
@nanani My to raději všem říkáme. Je to těžký dle etikety je to nějak, ale každý si to může vyložit po svém. My naštěstí partnery (byť jsme se viděli jen párkrát a třeba jen já nebo jen snoubenec) známe. Ale zvali bychom s doprovodem i kdybychom neznali. Sama bych taky nebyla nadšená, kdyby takto někdo pozval pouze mě. Ale kamarádi jsou zváni až na raut (krájeni dortu, první tanec a pak raut). Oběd bude pouze s rodinou - ale bereme to tak, že je to bližší a pro nás osobnější... (Aby někdo nerekl, že kvůli penězům o těch pár tisíc už nejde, spíš o určité kouzlo okamžiku - špatně se to vysvětluje) večer to s námi oslaví i přátelé. Nikdo s tím nemá problém. Kamarádi byli spíš zaskočeni, že je vůbec zveme víc než na obřad. I proto je určitě dobré krom kartičky osobní pozvání hostů.
Odpovědět
@krtikkrtovaty Mame to stejne, obed jen s nejblizsimi, abychom se rodine stihli venovat a uzili si nas a my je nez prijde dalsich 40 lidi na raut.
Odpovědět
@nanani To jsem ráda, že to má někdo stejně a chápe to... :-) Od cizích lidí jsem už slyšela ošklivé komentáře, že se to nehodí zvát některé lidi až večer :-) Já si z toho teda nic nedělám, ale potěší, že to někdo má také tak... Tak přeju, ať se vše vydaří dle představ!
Odpovědět
@nanani My oznámení dávali spoustě lidem,i sousedům,a každýmu bylo jasný že na svatbu zvaní nejsou. A koho jsme chtěli pozvat,tomu jsme to řekli osobně.
Odpovědět
@krtikkrtovaty Zazila jsem dve svatby, kde byl obed pro rodinu pred, pohodlne pro dalsi hosty, ale ja bych to rada mela tradicne az po svatbe. Take jsem slysela od nekolika lidi (obecne ne konkretne k nam) ze co jako budou delat nez se vyvoleni naji... @88renca88 Tak na samotnou svatbu at se klidne podivat prijdou, to by me i potesilo :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@nanani My máme taky až po obřadu. Před by mi to přišlo divné... No názory lidí jsou různé, mně někdo říct, co mají dělat než se vyvolení nají, tak mu asi řeknu, ať se tedy naunavuje a jede domů a nemusí nic řešit a ať se neunavuje ani večer. U nás (jak jsem už psala výše) byli všichni pozvaní na raut potěšeni, tak je to asi známka, že jsme vybrali dobře a jsou to opravdoví přátelé.
Odpovědět
@nanani tak jsi me asi nepochopila. Ty karticky jsou urceny nezvanym hostum na hostinu. Abychom predesli tomu, ze by nekdo nezvany prisel na hostinu. Kdyz uz budou mit napsano, ze to je jen pozvanka na obrad, tak snad je nenapadne prijit na hostinu.
Odpovědět
Já budu rozdávat/posílat pouze oznámení. Koho zvu na hostinu/party tak těm jsem to již řekla osobně, aby si rezervovali termín, navíc se to pak ještě dozví z detailních informací. Kartičky řešit nebudu - jednak to dle mého stejně nic nevyřeší )(en kdo nedostal kartičku nemůže tušit, že vůbec měl ěnco dostat a stejně může dorazit) a jednak se mi to nelíbí. Oznámení je prostě oznámení - oznamuješ sňatek. Pokud si to chceš pojistit, můžeš známým zaslat oznámení o sňatku až ex post....
Odpovědět
@bj2016 aha :-) omlouvam se, uz chapu :-D to neni spatny napad
Odpovědět
@nanani A to nám se přišlo na obřad podívat taky pár lidí,ale jen na čumandu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme ke svatbě spoustu informací, takže krom klasicého oznámení budu psát dopis (bereme se ve starém lomu, pak přejezd, oběd s rodinou, raut s přáteli, co na sebe - modlím se, aby někdo nepřišel na podpadcích a pak se nebořil, spaní pro většinu ve vlastních spacácích...). Líbí se mi, že navíc dopis můžu pro každého konkrétně lehce poupravit i stylem jaký bude psaný i informacema (kamarádi mají prohlídku jeskyně a večer raut, rodinka oběd). No a po svatbě ještě nějaké jen oznámení pošlu širší rodině co je nezvu a nevídáme se, asi do školy, práce a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Všem kterým jsme poslali oznámení, jsou pozvaní na oslavu. Kartičky navíc jsme měli jen na dary a na přespání.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?