Svatební oznámení sestře a jejíme přítelovy- každé zvlášť?

Ahoj, jsem teď trochu zmatená. Přišlo mi logické, že dám svatební oznámení sestře a je samozřejmé, že tím zvu i jejího přítele. Sestra i mamka mě ale překvapili tím, že musím dát oznámení i tomu přítelovi, když spolu ti dva nežijou (je jim 19). Teď už je to jedno, pošlu mu tedy oznámení taky, když s tím počítají, ale přijde mi to zbytečné. Nejde mi o to oznámení, to jedno navíc mě fakt nezabije, ale kdyby se vdávala třeba přítelova sestra, tak bych taky neočekávala, že dostanu vlastní oznámení i já. Co si o tom myslíte? Jak to tedy je?
Odpovědět
Stačí na obálku napsat jméno sestry i přítele a bylo by
Odpovědět
Profilova fotka
Predpokladam, ze sestrin pritel je zvan jen jako doprovod sestry a kdyby spolu nebyli, tak bys ho asi nezvala.. uz jen z tehle logiky nevidim duvod, proc by mel mit doprovod vlastni oznameni..
Odpovědět
Svatební oznámení není pozvánka, posílá se i lidem, které nezveš na hostinu. Pokud je chceš pozvat i na svatební veselí, přidává se k oznámení obvykle pozvánka ke svatebnímu stolu na kterou můžeš připsat, že je i pro doprovod. Pro pár stačí jedno oznámení + zmíněné pozvání ke svatebnímu stolu (dříve platilo automaticky +1,ale dnes je čím dál více přízivců zvaní přátel bez partnerů, takže bych to tam určitě zdůraznila).
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa Vzdycky jsem zvala par, a primo jsem jim rekla, ze jsou samozrejme zvani oba. Ikdyz spolu neziji... Davat kazdemu do paru dve oznameni je blbost... Po takovych prospevcich jsem nekdy rada, ze jsem rodinu do priprav svatby moc nezapojovala :-) Tech "skvelych"napadu co se vzdycky u zvlaste maminek vyroji...... Ale samorzejme to prosim neber osobne :-)
Odpovědět
taky nedávám každýmu zvlášť.. proto píšu na obálky jména.. (třeba sestra s přítelem - na obálku "Hanka a Jarek"..
Odpovědět
Psali jsme jména na obálky....
Odpovědět
@elineckaaa bohatě stačí jedno oznámení pro pár
Odpovědět
ja jsem parum, kteri spolu zijou, davala jenom jedno oznameni s pozvankou, ale parum, ktery spolu nezijou (treba mladym, kterym je 19) jsem poslala oznameni i pozvanku kazdymu zvlast.. prislo mi to osobnejsi a chtela jsem tim dat najevo, ze toho cloveka zvu jako plnohodnotnyho hosta a nejen jako doprovod. Ale myslim, ze je to uplne jedno, udelejte to jak myslite :)
Odpovědět
Děkuji za názory. "Pro klid v rodině" mu to oznámení dám taky, ale myslím si o tom svoje. Ne, že by v tom bylo něco osobního, sestry přítel je fajn, ale prostě obecně vzato dávám za pravdu @martaveg , protože kdyby to nebyl sestry přítel, tak bych ho nezvala, proto by mi přišlo bližší dát oznámení jen jí a na obálku napsat jména.
Odpovědět
Souhlasím s názorem,že oznámení není pozvánka. Jemu bych samotné oznámení nedávala,dala bych ho té sestře s tím,že na obálku bych napsala její i jeho jméno. A když je chceš na svatbu,tak jim to můžeš říct osobně...Já nedávám k oznámení pozvánky,koho tam chci,tomu to řeknu,a koho ne,tak ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?