Save the date. Existuje i v České republice?

Ahoj lidicky, jsem Česka a snoubenec je Angličan, takže budeme mít česko anglickou svatbu. Podle tradice angličani rozešlou svatebčanům tzv. Save the date - něco jako oznámení o datu, který si vybrali pro svoji svatbu, ale ne pozvánka. Existuje něco takového v Česku, a jestli ano, jak se tomu říká atd. Potřebuji poslat něco jako Save the date, ale nejsem si jistá, jak to formulovat v čestine.. Děkuji moc za váš čas.
Odpovědět
Řekla bych, že u nás existuje v písemné formě jen svatební oznámení...
Odpovědět
Profilova fotka
tak u nás se posílá jen pozvánka,ale teď jsem četla na některých stránkách,že pokud víte delší dobu dopředu datum a na pozvánku je příliš brzo,tedy je to víc jak 6měsíců před svatbou,tak se posílá jen kartička,kde je pouze oznámení,že toho a toho data se budete brát a pozvánky se teprve budou posílat...
Odpovědět
Profilova fotka
U nás vyloženě save the date neexistuje, ale už jsem se párkrát setkala s tím, že než se rozešlou klasická oznámení, pošlou snoubenci něco jako save the date mailem. Mě docela mrzelo, že se to u nás neposílá, když jsem viděla některá save the date formou videa, když se to pěkně udělá, je to naprostá nádhera.
Odpovědět
Profilova fotka
u nás to probíhalo tak, že osoby, o kterých víme na 100%, že je na svatbě chceme, tak jsme jim to při vhodné příloežitosti (společná večeře) oznámili, aby s tím datem počítali. To samé v rodině.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
S přítelem chceme poslat "Save the date" a chceme to vyrobit sami jako magnetku na lednici. Můžete mi prosím poradit jak na to? Kde např. seženu potřebný materiál. Děkuji moc. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud dobre vim vy v cesku na to nemate zadny vyraz ,moji znami to neprejmovavaji a taky to nazyvaji "save the date" a posilaji to predem.Tedy i tak vsichni vi co to je :-D
Odpovědět
Profilova fotka
my meli cesko anglickou svatbu a ze by mi pritel rikal neco o save the date tak to nevim.. proste sme vsem koho sme chteli mit na svatbe oznamili datum kdy svatba bude a casem sme poslali email ohledne detailu a pripadne letu ktery je nej se dostat z anglie do cr.. a bylo to.. takze sme meli klasicky oznameni jak v anglii tak i v cr.. ale zadny save the date sme nedelali a ani pritelovi rodice mi o nicem takovem nerikali.. a to jim je 65 takze by o takovehle tradici asi vedeli.. ale asi to neni dulezite a zadna nutnost.. pokud si s tim lames hlavu.. bych proste udelala klasicky oznamka..
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme 'save the date' resili formou emailu. Proste jsme vsem koho jsme planovali pozvat na svatbu poslali (asi 8mesicu svatbou) email, aby si na dany termin nic neplanovali. Podrobnejsi detaily a oficialni pozvanku jsem pak posilali 5mesicu pred svatbou. Vim, ze je to docela dost dopredu, ale anglicka strana jsou na 'save the date' zvykli a ja nechtela, aby mi cesti hoste treba nejeli na dovolenou. Tim, ze to lidem oznamis dostatecne dopredu se prece nic nepokazi ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?