Předání pozvánky osobně - mám přinést i koláčky?

Na všechny svatby, na kterých jsem byla, jsem dostala pozvánku poštou. Myslela jsem, že to udělám stejně, ale dvě kamarádky mi teď řekly, že je slušnost ji zanést osobně. Řekla jsem si tedy OK, objedem pozvané s pozvánkou, pak jsem ale na internetu narazila na informaci, že při předávání se sluší donést i koláčky...takže teď už jsem z toho, jak to provést zmatená úplně :-D Pomluvi mě, pokud je prinesu bez koláčku? 😀 Uz tak mame velké výdaje...
Odpovědět
@laracroft1990 Jestli pomluví,tak pomluví i nás 🤣 koláče budou až na hostině.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud vás do koláčků netlačí rodiče a není to pro vás nějaká tradice... vykašlete se na to :) O starost míň. Oznámení poštou v dnešní době taky nemůže rozumnyho člověka urazit, když třeba není vhodná příležitost k osobnímu předání, přes koleno bych to nelamal.
Odpovědět
Profilova fotka
My teda koláčky rozdame i s pozvánkou a oznámením osobně ale těm co bydlí daleko těm pošleme jen oznámení i s pozvánkou a koláčky nedostanou. Když tak dostanou vysluzku po svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No přinést oznámení osobně taky považuju za slušnost a samozřejmost. My taky zveme osobně, poštou jen ty, co to máme přes půlku republiky. To je jasné, že se to pošle poštou. JInak by to mělo být automatické. JInak co se týče těcho koláčků. Já pocházím z jižní Moravy. Tady je tradice koláčky až před svatbou- výslužky, den dva před svatbou pro lidi, kteří jdou na svatbu a blízké.. Tzv. zvací koláčky u nás nebývají. Ale nikde není psané, že se to musí. Takže jestli nechcete, tak koláčky nedávejte.
Odpovědět
My lidem, ktere jsme meli v dosahu vezli krabicku s cukrovim, mamka pece, takze to zas takovy vydaj nebyl, do prace jsem vzala plnou krabici, stejne tak chlap. Ostatnim co jsou z ciziny nebo pres celou republiku jsme posilali a nechavali pak krabicku na pokojich. Jinak ano vsechny kamaradky a znami nam kolacky privezli. A jeste rada pokud se rozhodnete rozvazet osobne, najdete si na to cely den, my jsme si rekli ze to objedem za dve hodinu ale kazdy nas zval domu na pokec a sklenicku tak jsme dojezdili asi v pul 10 vecer, a ja celkem nametena :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?