Pozvánka, na které nebudou jména skloňovaná. Poraďte

Děvčata, poradíte mi? Budeme mít uzavřenou svatbu a chceme pojmout svatební oznámení přímo jako pozvánky, tzn. do samotného textu napsat něco ve smyslu "Srdečně Vás zveme na svatbu X a Y" a nepřikládat už žádné kartičky "Zveme Vás ke svatebnímu stolu". Tady ale přichází oříšek, samozřejmě nechceme, aby naše jména byla skloňovaná, ale aby byla v prvním pádu. Nenapadá Vás něco? Děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
@danisara Jestli to dobře chápu, tak by snad stačilo začít jmény. Tedy: X a Y Vás srdečně zvou na svatební hostinu, do hladomorny hradu Hukvaldy nebo tak nějak :-D Jinak to ale zákazníci řeší zcela prozaicky tak, že si za veškerý svatební text oznámení nechají ještě připsat větičku: "Současně Vás srdečně zveme ke svatebnímu stolu." A je to.
Odpovědět
Tak dejte ty jména úplně na začátek, nebo na konec jako "podpis".
Odpovědět
Dekuji moc! Jasne, jedno z reseni je zacit hned jmeny, ale opticky se mi vice libi, kdyz se zacina jeste nejakou vetou nad. Delali jsme i pozvanky v anglictine a tam to zacinalo "You are cordially invited to celebrate the wedding of X and Y", takze jsme to chteli zachovat v podobnem duchu. Ale v cestine nam asi nezbyde nic jineho, nez zacit nasimi jmeny :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tam dát nějaké motto nebo uvozující větu? Takové ty sladké řečičky vy stylu hledali jsme štěstí, našli sebe - a až pod to oznámení se jmény. Místo těch řečiček pochopitelně něco osobního, co vypovídá o vás...
Odpovědět
Profilova fotka
A nestačilo by připsat čárku (tečku)? "Srdečně Vás zveme na svatbu,(.) X a Y"? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?