Posílání svatebního oznámení. S jakým předstihem?

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat, jak dlouho před svatbou budete rozesílat svatební oznámení? My máme svatbu 18.8. a chtěli bysme je začít posílat začátkem června. Mamka mi říká, že je to brzo. Tak nevím. Díky za názory.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Taky myslim, ze je to brzy, aby pak ti pozvani nezapomneli.... Myslim, ze tak mesic dopredu je postacujici, ja to tak aspon udelala.
Odpovědět
Ja si myslim, ze to brzo neni, kor kdyz mate svatbu o prazdninach, aby si lidi podle vas mohli naplanovat dovolenou :-)
Odpovědět
Myslím, ze jsem nekde cetla, ze se oznámení mají posílat ca. 3 mesíce pred svatbou, ale ted ten clánek nejak nemohu najít! Urcite to není brzy, hlavne pres hlavní dovolenkovou sezonu by o tom meli lidé vedet co mozná nejdríve (u nás v práci jsou uz ted ta volna docela rozebraná), pripomenout jim to muzes klidne kazdý mesíc at si to zapamatují ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tady něco přímo ze stránek beremese... http://www.beremese.cz/article/svadob...
Odpovědět
Profilova fotka
My právě dáváme oznámení do obálek a začínáme pomalu rozdávat a rozesílat..je to každého věc, navíc spousta příbuzných je z daleka a jsou to prázdniny, takže ať si každý naplánuje dovolenou atd.Myslím, že to brzo rozhodně není ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
No já si myslím že měsíc před svatbou je tak ideální. Beztak celá rodina ví že se berete. Alespoň my když jsme oznámení a pozvánky ke stolu rozváželi tak to všichni věděli :-) No a jinak ostatním co nejsou zváni ke stolu jsem oznámení ještě nepozvala ;-) v tomhle na mě není spoleh a ani kámošce která je pozvaná nejsem schopná ho poslat :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jak říkám, na to není měřítko..u nás se všichni na oznámko těší a když už ho máme doma, tak proč ho nerozdat??Navíc, kdo asi zapomene, že je svatba??od toho jsou diáře a kalendáře a je jedno jestli je to posláno měsíc nebo 3 měsíce dopředu..kdo je zapomnětlivý, ten stejně zapomene tak či tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Diky za nazory a pomoc,navic mame problem, ze vsechno vyrizujeme z ciziny. A naposledy pred svatbou jedeme domu prave zacatkem cervna. Takze si myslim, ze to rozesleme jak budeme doma. A 2mesice pred svatbou neni takova doba aby to zapomeli.
Odpovědět
muzete zaangazovat kamarady ci pribuzne, at vam s vyrizovanim pomohou. my jsme taky do CR prijeli 14 dni pred svatbou a mezitim jsem pres rodice zaridila spoustu veci
Odpovědět
Profilova fotka
To my tak delame, ale nektera oznameni bych si chtela predat osobne. Lidem na kterych mi moc zalezi. Takze je predame o neco driv.
Odpovědět
Profilova fotka
No holky já budu dávat a posílat svatební oznámení spolu s koláčky - tzn. 14 dní před svatbou. Je to pozdě? Chtěla jsem 3 neděle před svatbou, ale naši mi řekli, že je to blbost a ta paní, co dělá koláčky mi řekla, že většinou je lidi chtějí týden(!) před svatbou, max. 14 dní. Vy nejdřív rozesíláte oznámení a až potom koláčky?
Odpovědět
neeve: u nás se to dělá tak, že koláče se osobně rozvážejí (ženich a nevěsta) ve středu nebo čtvrtek před svatbou. Oznámení rozesíláme nejpozději dva měsíce před svatbou.
Odpovědět
Článek se načítá
lukasver: tak je nejprve pozvi neformalne a az potom jim primo do ruky muzete predat oznameni. nebo chces, aby to bylo prekvapko?
Odpovědět
Tak já jsem si vzdycky myslela, ze budu roznáset tak 2-3 mesíce pred svatbou oznámení spolecne s kolácky a ono to funguje úplne jinak! =-) A proc se to vlastne rozdává kazdé extra? Vzdyt kolácky se dají klidne objednat i na drívejsí termín ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
to marciaros: ne to je jasny ze uz to ti co jdou na svatbu vedi. Jenze mi nase hosty uvidime v cernu a potom az na svatbe. Takze bych jim to ted chtela predat. Nechci se pripravit o ty reakce na nase oznameni, kdybych jim to vsem posilala.
Odpovědět
klidne v ceervnu, alespon se budou dlouho tesit :-)
Odpovědět
HOlky, tak u nás se to dělá úplně jinak! :-D Asi opravdu - jiný kraj, jiný mrav. Oznámení asi tak 1-3 měsíce před svatbou. Já osobně chci tak 2 měsíce. Něco roznést osobně, něco poslat. Stejně už to všichni vědí... A koláčky se u nás dávají do výslužky - tzn. v den svatby, příp. do práce v pátek před svatbou. to je zajímavé, že? Všude se to dělá jinak...
Odpovědět
Já doufám, že to tento nebo příští týden rozešleme. Ten, kdo je pozvaný na hostinu, ten ví. A u ostatních je to jedno ne? U nás se taky rozdávají koláčky den, dva před svatbou.
Odpovědět
My máme svatbu v srpnu a někdo už oznámení má, předali jsme to osobně, když byla příležitost se setkat, tak oznamko dostali, tento víkend si děláme výlet, takže ho dostanou další známí, co budou při cestě a pár jich máme doma co se budou posílat až těsně před svatbou :-D . Poštou budeme vlastně posílat asi jen 7-10 oznámeních.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky máte nějaká svatební oznámení až po svatbě? Jako "byli oddáni". My plánujeme hodně malinkatou svatbu, jednak si velikou dovolit nemůžeme a taky příbuzný sou na dvě věci, takže jsme se dohodli na malinkaté svatbě jen s rodiči, sourozenci a svědky. Ty o tom všichni vědí, ale aby přesný termín a místo nevěděli "nežádoucí" příbuzní, tak jsme se rozhodli svatební oznámení poslat až po svatbě. Prostě tehdy a tehdy byli oddáni a hotovo. Pro přátele a kamarády chci udělat elektronické oznámení, které jim pošlu e-mailem spolu s pozvánkou na mejdan, který bude týden po svatbě a chcem na něj pozvat hlavně kamarády. Takže oznámení budou vlastně dvě, elektronické před svatbou a klasické po svatbě :-) Akorát se musím dopracovat k tomu, abych to elektronické udělala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme oznámení dávali 3 měsíce předem těm, co šli na svatbu (bylo to v pátek, tak kvůli dovoleným). Ostatním se posílalo cca měsíc před svatbou.
Odpovědět
Tak my máme svatbu 15.července a rodiče už oznámení mají, pozvaným hostům bysme ho chtěli dát nejpozději během 14 dní, protože jsou prázdniny tak aby ti co budou chtít přijít třeba neodjeli na dovolenou. Všem ostatním ho rozešleme během června
Odpovědět
Profilova fotka
my vzhledem k tomu, že všichni pozvaní hosté už to ví, budeme posílat oznámení měsíc před aby i lidi co se budou chtít jít jenom podívat o tom věděli.
Odpovědět
Profilova fotka
My dáváme oznámení měsíc dopředu těm, které zveme na oběd a párty osobně a těm, co budeme jen posílat oznámka, tak asi 14 dní dopředu :-)
Odpovědět
jancca původně jsme chtěli aj oznamko, byli oddáni, ale pak jsme to zrušili a prostě to pošleme dva dny před svatbou, možná den :-D :-D prostě se nestíhalo :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj všem, oznámení pro okrajovou část rodiny a známých budeme zasílat cca. měsíc před svatbou, ostatní ho dostanou v rámci osobní pozvánky jen jako formalitu cca 14 dní před. Stejně o tom všichni mluvíme a tak fakt nebude překvapení....
Odpovědět
Profilova fotka
holky nás také donutilo poslat svatební oznámení víc jak 3 měsíce dopředu to, že jsem některým lidem poslali seznam svatebních darů tady z beremese no a našli se takoví, co měli řeči typu:a to je nějaké divné posílat seznam darů, když ještě nemáme oznámko atd. ]-( .Takže jelikož jsme už oznámka měli doma, tak jsme to poslali.To jen taková rada pro ty, kdo tady také využije svatební listy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
já už jsem oznámení rozeslala dávno, z toho důvodu, aby s tím ti, co chtějí přijít počítali a nenaplánovali si dofču, která se přímo v náš den nabízí, ale lidi maj stejně kecy vždycky, kdybysme to poslali později, tak by zase říkali, že děláme vše na poslední chvíli...takže záleží na každém...a většina kamarádek se už na oznámení třásla a chtěli ho hned :-)
Odpovědět
Profilova fotka
přesně tak terezo, lidi budou prostě vždy remcat.My se překvapivě zatím shledali s pozitivními reakcemi, kamarádky a kamarádi byli nadšení, následovalo objímání atd.Takže super x-)
Odpovědět
Profilova fotka
ať si každej remcá jak chce, mně už to je fakt fuk...jejich vizitka...takovým lidem jsme neměli posílat oznámení vůbec, ale už se stalo...taky jsem se dozvěděla, že dáváme oznámení tak dopředu, protože chceme co nejdřív svatební dary :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?