Pletou si lidi svatební oznámení s pozvánkou ke svatebnímu stolu?

Profilova fotka
Ahoj holky, nechali jsme si vytisknout 100 ks svatebních oznámení, které jsme rozdali, a ještě rozdáme všem v našem okolí. A také několik pozvánek ke svatebnímu stolu, které jsme zastrčili do oznámení. Jenže i lidi, kteří dostali pouze oznámení bez pozvánky se sami pozvali ke svatebnímu stolu. Je mi to dost trapné jim to vysvětlovat, že na hostinu je nikdo nezve. Stalo se mi to už několikrát že si moji známí pletou oznámení s pozvánkou. Jak jste na tom vy? Setkali jste se s něčím podobným? Pokud se Vám to stalo, jak tuto situaci řešíte?
Odpovědět
Profilova fotka
Mám úplně stejný problém... Určitým lidem jsme ještě oznámení ani nedali, protože se vážně bojíme, že se tímto způsobem na svatbu "pozvou" sami...
Odpovědět
Profilova fotka
Řešíme to samé. Tchýně narvhla, že holt některým lidem se oznámení pošle tak, aby tam nemohli přijít. V životě by mě to nenapadlo a přijde mi to divné...
Odpovědět
Profilova fotka
přesně, já myslela, že i lidi, kteří nikdy na žádné svatbě nebyli, vědí, že oznámení nerovná se pozvánka :-) Nejhorší je, že ja oznámení rozdala svým podřízeným a oni hned co bude k obědu a co si mají vzít na sebe... Kdybych to tušila nikdy bych jim oznámění nedala... Šílený
Odpovědět
Profilova fotka
@nevestaivousek no my to vyřešili jednodušše - naše oznámení = rovná se VIP vstupenka na svatbu od obřadu až do rána :-D nikomu jinému, kromě pozvaných, tudíž oznámení/vstupenku nedáváme :-)
Odpovědět
Jooo, tak takhle oznameni pochopili i pritele sefove :-D kdyz se druhy den ten 1 prisel zeptat,zda pozvani plati i pro manzelku,tak mu musel sdelit,ze je to ale jen na obrad. Tak uvidime co se z toho jeste vyklube 😃
Odpovědět
Profilova fotka
upřímně každý normální člověk, když k oznámení nedostane ještě pozvánku ke stolu tak ví, že není pozvaný..no a když se někdo sám pozve tak upřímně říct, že není zvaný.. ;-)
Odpovědět
My se tomuto vyhneme tak, že oznámění předem (i s koláčkama) dostanou jen ti opravdu zvaní a ostatním se pošle verze oznamovací- tj. byli oddáni a hotovo. Kapacitu hostiny máme omezenou, takže nechceme překvapení a někoho uvádět do rozpaků vysvětlováním ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marky_d Ty bláho, tak to jestli to platí i pro doprovod se mi taky stalo. Jenže mě to nepřišlo nijak zvláštní. Řekla jsem že přeci na obřad může přijít s kým chce :-D a když se pak podřízená zeptala, jestli už na hostinu doprovod není zvaný až pak mi to docvaklo :-D :-D :-D
Odpovědět
ano, taky to spousta lidi takhle pochopila. Dokonce i ti, kterym jsem poslala oznameni elektronicky a schvalne k tomu napsala "posilam...at vite o novince, ktera se udala" nebo neco v tom smyslu. Museli jsme vsem primo rict, ze oznameni je jen oznameni, obed je pro rodinu.
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda My to tak taky měli, všechny zveme na všechno, takže nemáme žádné speciální kartičky (hostina/raut). Jenže některým lidem pak zase ta kartička "pozvání ke svatebnímu stolu" chyběla - tedy jen do okamžiku, kdy si přečetli celé oznámení (obsahovalo např. informace do kdy mají potvrdit účast na svatbě, zájem o ubytování apod.). Někteří mi pak sdělovali, že se nejprve lekli, že je na hostinu nezveme když na ně ta kartička nevypadla zvlášť. To je tak když člověk dělá něco poprvé v životě :) @nevestaivousek Asi je důležité již při předání obálky s oznámením vážit slova a užít jasné formulace, neváhat zcela konkrétně říci, že je bohužel nemůžete pozvat na hostinu, ale rádi je uvidíte na obřadu / vyfotíte se s nimi po obřadu apod. Pokud už k nedorozumění došlo, tak co nejdříve vše uvést na pravou míru. Není to nic trapného, trapné by bylo situaci vyjasňovat až ve svatební den.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi pujdu proti proudu ale ja nejak nechapu proc nekdo zve lidi jen na obrad a pak at si tahnou domu? Tak bud je mam rada,zalezi mi na nich a chci aby se mnou travily cely den ,nebo mi na nich tolik nezalezi nebo nemam dostatecne finance tak je proste nezvu..kdybych dostala pozvanku na svatbu tak bych taky automaticky brala ze jsem zvana na cely den protoze by me ani ve snu nenapadlo ze nekdo nekoho zve jen na obrad a nazdar..
Odpovědět
@1nelinka Já teda nevím, ale příklad za všechny jsou třeba kolegové v práci. Nebudu zvát celou firmu, ale nedat jim oznámení mi teda přijde dost blbé. Nebo u nás na vesnici (a určitě na vesnicích obecně) se dělá to, že se dává oznámení a koláčky všem sousedům, protože se všichni znají, ale neznamená to, že zveš celou vesnici. Jak byste teda holky řešili takové situace?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@1nelinka Jenže "pozvánka na svatbu" a "svatební oznámení" jsou různé věci. Tazatelka řeší svatební oznámení. Svatební oznámení sděluje, že se ze dvou lidí stanou manželé - je to oznámení o změně stavu. Žena navíc dost možná změní jméno. Takže, pokud chci někomu tento změněný stav oznámit, dám mu svatební oznámení. Pokud to dotyčný vyhodnotí tak, že by rád byl i u obřadu, tak je to jeho rozhodnutí, svatební obřad je veřejně přístupný akt a já mu v tom nemůžu bránit. Oznámení bych samozřejmě dala jen těm, u koho by mi účast na obřadu nevadila. Pozvánka na hostinu je opravdu extra přidaná kartička, nebo v našem případě to byl informační letáček připojený k oznámení.
Odpovědět
@nowcanada teda ne řešili, ale řešily samozřejmě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@1nelinka oznámení ale není pozvánka na obřad. Je to oznámení toho,ze se vdavas...proto se tomu také říká oznámení. Dává se široké rodině,přátelům,kolegům apod.,protože jim tu novinu chceš oznámit. Na obřad se tudíž mohou přijít podívat. Avšak pozvánka na svatbu je zcela něco jiného. Potom se k oznámení dává lísteček,kterým dotyčného zvěř na oběd či na raut...prostě jak kdo to ma. Takže urazit se,není zcela na místě....
Odpovědět
@1nelinka Nemyslím si, že předáním/zasláním oznámení někoho někam zveš. Je to oznámení, tudíž oznamuješ radostnou novinu, že se budeš vdávat/ženit. Pokud se ten, komu oznámení zašlu, přijde podívat na obřad, ráda ho tam uvidím, možná se sním potom vyfotím, ale to je tak všechno. U nás obzvlášť u svateb na radnici platí, že je to jakási veřejná věc - na obřad se nikdo nezve, ten se jen oznamuje a já sama jsem se několikrát byla na obřad podívat (kamarádům, spolužákům, spoluhráčům). Svatbu mám mimo své rodné město a mimo město vůbec, v uzavřeném areálu, ale kdybych ji měla u nás na radnici, nepochybuju o tom, že by se tam spousta lidí objevila, protože třeba zahlédla zmínku o svatbě na facebooku nebo se to k nim doneslo (např. kamarádí a známí rodičů, lidi z práce atd.). V mém okolí by se považovalo za neslušné nedat o svatbě vědět formou zaslání oznámení určitým lidem - např. mamčiné nejlepší kamarádce, která mě nejednou hlídala, trenérovi, který mě od malička trénoval, přítelovu vedoucímu skautu, kam chodil cca 12 let, atd. Tito lidé zvaní nejsou, oznámení jsme jim zaslali a pokud se přijdou podívat na obřad, udělají nám radost. Nic víc, nic míň.
Odpovědět
Profilova fotka
@pevrk lépe bych to neřekla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám všude stejný problém. Překvapuje mě, že je to tak velké množství lidí, kteří to příliš nechápou. Zatím s klasickými oznámeními (bez pozvání na hostinu) stojíme a nevíme jak situaci kulantně vyřešit.
Odpovědět
Profilova fotka
Mohu se zeptata na co je oznameni v dnesni dobe, kdyz ty lidi pak nezveme na svatbu? Ja kdybych dostaka oznameni tak to taky asi chapu tak, ze budu pozvana i na svatbu. Ale asi to mam jinak. Trbe mi poslali Save the Date - to asi rovna se oznameni (nebo ne?) jen tem co jsme pak i zvali na svatbu. Nemyslim si, ze je potreba to oznamovat lidem co moc neznam nebo co na svatbe nechci. Tem to oznamim jen ustne, jako treba v praci. Budeme se brat, ale psat jim to, proc? Chapu, ze v tom muze byt zmatek 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
No to my ani nerikejte:-(snad ty lidi umí číst nás bude 35vcetne 5deti ale oznameni budeme mít asi 70ks....:-D no to taky nevím jak to pak vysvětlit...:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jako fakt, to me zajima. Chapu tu tradici, ale naco je v dnesni dobe kdy ma kazdy email a FB atd. klasicke oznameni na papire nebo v novinach? Proc posilat lidem kartu s tim ze ten a ta se budou v toto datum brat. Pro koho to je? Nestaci to lidem oznamit ustne, nebo to hodin na Facebook (pro tu madsi generaci)? Musi s tim opravdu bejt obeznamena kazda sousedka a kolegyne v praci ve druhym patre? :-) Nejak mi to hlava nebere. Jsme v tom sama? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud chteji aby znami jejich nebo rodicu nevěsty nebo ženicha věděli ze se dcera vdává nebo syn žení posila se oznámení ,nebo do prace,vzdáleným příbuzným atd...ty můžou přeci přijít na obřad ....a ty co maji pozvánku ke svatebnimu stolu jdou i na obrad,oběd,raut....:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak je možnost i po fb:-D ale zas každá známá ho nemá a na každého zvonit ze se vdavam nevím:-D když chci aby to věděla ....radši oznámení;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sasaalexandra jak jsem psala vyse...my mame v podstatě pouze "vstupenku" na svatbu...není to klasické oznameni...a dávame to jen tem co zveme komplet....kdyz se bavim se spoustou kamaradu co tam nebudou tak jim klidne o svatbě reknu ale taky mi prijde zbytecne cpat jim listek....ale zase je to tradice a pokud to ma nekdo na radnici/kostele tak chapu ze se nekdo prijde podivat...my to máme na uzavrenem statku a navíc vetsina mych kamaradu to ma 250km daleko tak by to pozbyvalo smysl... ale myslim ze je kazdeho vec,jak se k tomu postavi :) kazdopadne rozhodne souhlasim s většinou ze oznameni nerovna se pozvanka na svatbu :)
Odpovědět
Myslím, źe opravdu alespoň polovina národa neví, že se teď ( cca posledních 10- 15 let :-D :-D ) dávají do oznámení pozvánky ke stolu a tedy samotné oznámení není pozvánka na hostinu. Raději všem při předávání oznámení nějak naznačte na "co" jsou/ nejsou zváni, ať je jim to jasné.
Odpovědět
Profilova fotka
@nevestaivousek a jak jsi to nakonec vyřešila s těmi podřízenými? To nepochopim, že se je někdo tak natvrdlý, že si myslí, že je pozvaný na svatbu, když dostane oznámení...:O
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja no tak teď jsi mě trochu vykolejila..:o mě to prostě přijde logické, že musím dostat i pozvánku, pokud mám přijít na svatbu néé? :-|
Odpovědět
@luccieta No to je právě ta "novota" , kterou spusta lidí nezná, takže na to opravdu bacha.
Odpovědět
Profilova fotka
@sasaalexandra oznámení může byt i elektronické,nemusí byt jen papírové... Ale pořad je to prostě oznámení. Vždyť už ten název jasné říká,co to je! Je kašně,ze to nevidí dávat prodavacce u nás v obchůdků,i když je fajn. Ale třeba do prace ho dam. Samozřejmě počítán s tím,ze lide se mohou objevit na obřadu a nevadí mi to. Stále tím,ale oznamuji, ze se budu vdávat. Pokud někoho zvuk primo na svatbu,dostal informace k tomu potrebne nebo se dává kaeticka s pozváním ke stolu ci raut. Pokud mi někdo poslw save the date pul rojů dopředu,tak už bych trochu počítala s tím,ze budu zvaná na svatbu...jinak bych tto nedostala tak brzy,presto bych potom čekala i kartičku.
Odpovědět
Já jsem ze smíšené rodiny, přičemž u nás vždy platilo "oznámení = pozvánka", takže já patřím k těm zde nepochopeným a "natvrdlým". Holt jiný kraj, jiný mrav, asi tak. :) Když jsem tedy před x lety dostala od kamarádky "oznámení", myslela jsem, že je to pozvání na svatbu. Neřešila jsem nějaký oběd nebo raut, ale brala jsem to tak, že mi oznámení (kde byla napsána i adresa a čas) posílá, abych přišla, ne abych o tom jen věděla. Takže došlo k faux pas, kdy jsem jí volala s poděkováním za pozvání a dokonce jsem i objednala svatební dar. Nebylo to z mé strany bráno jako samozvaní na oběd, s tím jsem třeba ani nepočítala, ale myslela jsem, že mám dorazit na obřad a party. Kamarádce to pravděpodobně bylo blbé, takže mi to vysvětlila, ale řekla, že se mnou počítá. Nicméně já jsem pochopila, že mě vlastně zvát vůbec nechtěla, takže jsem jí pak diplomaticky napsala, že jí děkuji, ale nakonec nedorazím. Za sebe musím říct, že osobně nechápu, proč někdo dělá 100 svatebních oznámení, jen aby ostatním sdělil, že se bude brát. Mně by stačilo, kdyby mi to kamarádka jen napsala, nepotřebovala jsem k tomu mít "oznámení" ve schránce, stejně jsem to pak vyhodila. V dnešní tobě facebooku se to člověk může dozvědět online. My jsme proto oznámení posílali jen pozvaným, kteří měli přijít na všechno. Nejen mě zkouknout na obřadu, podívat se, jak mi to sluší a pak jet domů. :-D To popravdě fakt nechápu. :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?