Patrí titul na svadobné oznámenie?

viděla jsem oznámení kamarádů, kde měli uveden titul i takové, kde titul neměli uveden (i když jej mají). Jaký je váš názor, patří na oznámení titul nebo ne ? Máme si ho tam s ženichem dát (já Mgr. on Ing.) ?
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Dobrý den , já za sebe bych ho tam nedávala myslím, že na oznámení se to nehodí ,ale je to v podstatě Vaše věc:)
Odpovědět
Tituly podle mě patří na úřední listiny apod. ... já nad tím ani neuvažovala, že bych si tam dala Mgr. :-D nehledě na to, že by to vypadalo blbě, když přítel titul nemá ... bych si připada, že se povyšuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s petulka1989 - já bych titul taky nedávala (teda dávat nebudu) - na to oznámení se mi to zdá takový hodně formální, nehodí se mi to na něj... ale opravdu záleži na vás ;-)
Odpovědět
Podle mého názoru je oznámení bez uvedení titulu určitě osobnější. I z našich zkušeností můžu říct, že objednávky oznámení s uvedením titulu jsou spíš výjimečné.
Odpovědět
na oznámení se titul nedává, ač je součástí jména :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáme v plánu ho tam dávat, ač máme oba... Každý máme jiný a nějak se mi nechce vytvářet rozdíly...:)
Odpovědět
Profilova fotka
titul sice mám, ale ani mě nenapadlo ho dát na oznamko, myslím že se tam nehodí :-)
Odpovědět
Za mě ne, ale viděla jsem spoustu lidí, co ho tam měli. Takže...bych to asi nechala na každém, ať si tam dá co chce. :)
Odpovědět
My jsme tituly nedávali. Svatba je soukromá záležitost a titul je pro nás něco, co je důležité spíš pro práci než pro osobní život. Známí si na oznámení tituly dávali a působilo to pak hrozně formálně. Lidi to většinou brali tak, že se chtěli pochlubit (svatbu měli krátce po dokončení školy).
Odpovědět
Titul si na svatebním oznámení neumím ani představit...:)
Odpovědět
myslím, že už všichni ví, že jsme dokončili vysokou školu, a teď už stačí jenom oznámit, že se budeme brát :-)
Odpovědět
Toto je spíš otázka regionální. Na jižní Moravě se tituly na oznámení objevují běžně. Pokud si ale na titulování v rodině nijak zvlášť nepotrpíte, asi bych to nehrotila ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dobrý den, titul na svatební oznámení spíše nepatří, je to takové formální. Svatební oznámení má být romantické, osobní...Hezký den ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás ve Východních Čechách je titul na svatebním oznámení vnímám spíše směšně, já osobně si titul na oznámení rozhodně dávat nebudu, nemám k tomu žádný důvod. Blízcí přeci vědí ;-)
Odpovědět
děvčata, na oznámení titul nepatří, stačí si trochu pročíst etiketu :-D
Odpovědět
MUDr. Karel Kroupa a Blažena Škopková oznamují... :-D Ne, tituly na oznámení opravdu nepatří.
Odpovědět
Profilova fotka
my si nedáváme, já ho kromě diplomu a občanky, asi nemám nikde
Odpovědět
Profilova fotka
No přesto, že těch pár písmenek stálo dost sil, na tak osobní dokument bych je opravdu nepřipisoval ani v naší tituloidní vlasti, ale v obou případech se svět nezboří ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě ne... jsou věci kam je vhodné napsat titul, ale oznámení mezi ně určitě nepatří :-)
Odpovědět
Svatební oznámení je jako vizitka a tam titul patří. Jsou, ale lidé, kteří si na titulech nepotrpí a tak je nikde neuvádějí.
Odpovědět
Svatební oznámení je osobní záležitost, ne vizitka. Titul bych tam určitě nedávala.
Odpovědět
ještě ho nemám ani na občance a to jsem si říkala, že si ho tam dám hned, jak ho budu mít. Na oznámení ale určitě nebude ...i když babička by si to přála :D
Odpovědět
V žádném případě! Já teda osobně nemám ráda takové to české přehnané užívání titulů, aby každý viděl, že "já na to mám". Nesnáším to na zvoncích apod. Je to sice každého věc, ale rozhodně to nepatří na oznámení!
Odpovědět
Rozhodně ne!
Odpovědět
Já ho tam taky dávat nebudu, vypadalo by to divně
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že titul patří především k profesní stránce, nikoli do osobních vztahů :-) Titul na svatebním oznámení mi připadne docela nevhodný a zcela neosobní...
Odpovědět
Profilova fotka
neee nepatríí bylo by to takové jakoby vychloubající ze já mám titul a vy ostatní ne a někoho by to mohlo i urazit..zrovna včera sem to četla ve svatebním katalogu... :-)
Odpovědět
Kdyby tam měl mít přítel všechny své tituly, tak musíme udělat dvojnásobné oznámení :D A já bych pak byla jak chudá příbuzná :)
Odpovědět
Profilova fotka
nemyslím si, že by bylo oznámení to samé jako vizitka, jak píše lidka3. Vizitka se dává většinou cizím lidem, aby na daného člověka měli kontakt, ale oznámení je ve většině případů pro blízké - rodinu, kamarády... a ti tam rozhodně tituly nepotřebují. Za mě rozhodně nedávat..
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, my obvykle na oznámeních tituly netiskneme, přiznám se že za celou dobu co oznámení vyrábíme, jsme uváděli titul jen jednomu páru. Souhlasím s názorem larisdesign že je to bez titulu osobnější ;o)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?