Komu se dává svatební oznámení a komu pozvánky ke stolu?

Ahojky nevestinky a budouci nevestinky,mam velky dotaz jelikoz mi kazdy rika neco jineho a ja v tom tudiz plavu. Kdyz se dava do schranek oznameni,tak komu se dava i oznameni s pozvanim ke stolu. Mama tvrdi ze ti,co jdou na svatbu dostanou jen tu malou karticku s pozvanim ke stolu a tíi co nejdou jen oznameni,... Jako uz si nevim rady a to jdeme rozdavat o vikendu 13.7. Je za dvermi :-( :-( =-) =-) :-|
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahojky,záleží to na tobě,ale slyším poprvé že by se dávaly jen kartičky ke stolu.Buďto se dává samotné ozámení a nebo se k tomu přiloží pozvánka ke stolu.My jsme dávali v rodinném kruhu ozn+pozvání ke stolu a ostatním jsme tam přiložili pozvání na večerní raut. :-)
Odpovědět
Nad některými dotazy tady fakt žasnu. Přece nemůžu dostat jen kartičku ke stolu? Jak budu vědět k jakému, o co se jedná, kam mám přijít, kdo mě zve. Myslím, že niici8 ti odpověděla dost jasně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je blbost. Těm, co je zveš jen na obřad, dáš jen oznámení a těm, co zveš i na hostinu, dáš oznámení a k tomu tu kartičku. Vždyť přece jen z té kartičky by se nedozvěděli ani kdo se bere, ani kdy a kde :-)
Odpovědět
@pikartova62 Ty co zveš na svatbu dostanou oznámení + kartičku pozvání ke stolu. Ty co nezveš dáš oznámení bez kartičky.
Odpovědět
Taky jsem rikala ze to je takhle .. No dekuju,nemusim byt snad hned spatna.. Vdavam se preci poprve,radeji se zeptam nez udelat neco spatne.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pikartova62 No jako teď to taky řeším. My začínáme o víkendu také rozdávat a dáváme oznámení+kartičku pozvání ke svatební tabuli rodině, těm, co budou na obřadu a na hostině. Pak kamarádům a sousedům jen oznámení. Do všech obálek jsme si připravili takový svatební program, co se bude celý den dít, kdy kdo má kam přijet, kdy mají přijet kamarádi a hosté, co nebudou na hostině...takže sečteno podtrženo, oznámení dáváme všem, ať mají památku a rodině navíc kartičku pozvánka k tabuli.
Odpovědět
Hezky napad s tim programem ;-) take jsem o necem takovem premyslela,ale nakonec jsme si s partnerem rekli ze to nechame tak jak to je :-p
Odpovědět
ano všem oznámení + kdo jde na hostinu tak kartičku ke svatebnímu stolu. Ti co nepůjdou tak pouze oznámení a ti co jdou jen na večer tak oznámení + kartička na večerní hostinu....raději se 3x zeptat než to pak udělat špatně, souhlasím..:)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme dali oznámení o tom,že bude svatba,všem přátelům a prostě komu jsme chtěli a kdo byl pozvaný na hostinu,tak k tomu obdržel kartičku s pozváním ke svatebnímu stolu
Odpovědět
No jo, jenze takhle si budou myslet vsicni, co dostanou oznameni, ze jdou na obrad ne...ja to beru automaticky, ze kdyz dostanu oznameni pred neco svatbou, tak to znamena, ze jsem pozvana na obrad, takze me prijde asi logictejsi dat tem kamaradum, co nejsou pozvani na obrad a chcete jim nechat pamatku, jim to dat az po obradu, jakoze jste se vzali.
Odpovědět
Podle mě (aspoň u nás to tak je), že ti co dostanou oznámení, mají informaci kdy obřad je a že se mohou přijít na obřad podívat, ale nejsou pozváni na hostinu. Ten kdo je pozván na hostinu musí dostat kartičku...:)
Odpovědět
jojo, hostina, to je neco jineho, ale treba kdyz bych rozdala oznameni vsem kamaradum a vsichni by to brali automaticky jako pozvanku na obrad, tak by tam nakonec bylo treba 150 lidi:))
Odpovědět
Článek se načítá
Ahojky já měla několik verzí oznámení (tedy nikdy jsem neměla jenom nějakou kartičku) 1. pouze oznámení - bylo to pro tetičku do Německa a do práce 2. oznámení s pozvánkou na raut - je to pro známé,kterým jsem chtěla dát písemné oznámení (přátelé dostali oznámení po facebooku, jinak bychom se za oznámení nedoplatili) 3. oznámení s pozvánkou na raut a zároveň i pozvánkou ke stolu - jen nejbližší rodina a svědci Obřad bereme jako veřejnou událost, může přijít kdokoliv, sdílíme na facebooku, nezveme jednotlivě. Na oběd jsme pozvali jenom nejbližší rodinu a svědky. Raut považujeme za uzavřenou soukromou akci, hosty zveme jednotlivě písemně, máme přesně spočítaný počet hostů - rodina + nejbližší přátelé. Pro ostatní uspořádáme nějaké posezení v hospodě nebo tak něco. Bohužel nezaplatili bychom raut pro všechny naše známé.
Odpovědět
Mimochodem pokud někdo někoho nechce zvát na obřad, tak bych mu žádnou památku nedávala ani po obřadu. Mě by to tedy osobně naštvalo, kdyby se mi vdávala kamarádka a ani mě nepozvala na obřad a po obřadu mi dala svatební oznámení jako památku - památku na co ? Na něco kam mě nepozvala ? Jinak nevidím nic špatného, když se na obřad přijde podívat 150 lidí, nic se za to neplatí, tak proč ne? Horší je to pak s hostinou, tam kdyby se zjevili všichni nezvaní, to by byl asi problém :)
Odpovědět
Profilova fotka
Také to máme tak. Oznámení+kartičku těm co jdou na hostinu a ostatním které by jsme rádi viděli na obřadu jen oznámení :-) a kamarádi na večerní raut dostanou "pozvánku" facebookem kde budou i veškeré pokyny :-)
Odpovědět
@pikartova62 To je blbost! Těm, co jdou, dáš kartičku i oznámení a těm, co nejsou, tak dáš jen oznámení. Nepochopily jste se špatně? :-) Co by se jako jinak hosti dozvěděli? Vždyť ti nepozvaní by měli víc informací než pozvaní :-)
Odpovědět
No tak treba me by se na obradni misto 150 lidi rozhodne neveslo, takze doufam, ze tam bude opravdu jen ten pocet lidi, co pozvu:)
Odpovědět
Profilova fotka
Mi dávali oznámení a pozvání ke stolu těm, které jsme chtěli mít na hostině. A Kdo se chtěl přijít podívat na obřad a známím jsme dávali jen oznámení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
My dáváme oznámení a pozvánku ke svatebnímu stolu - zvaným. Nezvaným (a jen některým - ne kadeřnici apod) jen oznámení - a také doufám, že to někdo nepochopí jako pozvánku na obřad - neboť my máme obřad v maličkém hotýlku v horách - tudíž bych byla asi v šoku - vidět tam našeho šéfa apod :-D :-D Zároveň považuji za slušnost šéfovi oznámení dát, kór, když je to šéf nás obou!!Také dávám oznámení do práce na stůl pro všechny kolegy. Teď "baby" raďte, jak je to s tím pozváním na obřas ;-) ;-) ;-) né každý ho má totiž na radnici, či v kostele ve svém městě ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@evaeve Pokud je obrad nekde uplne mimo, tak stejne pochybuji, ze by si nekdo chtel delat vylet buhvikam jen kvuli ctvrthodince proslovu oddavajiciho a kouknuti na nevestu.. a pokud ano, tak by mi to prislo hezke a nedelala bych z toho nejakousvatbu kazici tragedii.. ja osobne nerozlisuji, kde obrad je, ani na radnici nebo do mestskeho parku bych nesla ocumovat, aniz bych se zeptala, zda mohu prijit.. a navic kdo se bude chtit na obrad vnutit, tak ten stejne nepochopi, ze neni vitan :-/ tak proc si delat vrasky kvuli necemu, cemu se obcas ani neda zabranit..
Odpovědět
@evaeve No, na to bacha, tak to klidně pochopit mohou. Když jsem já ještě nebyla zasnoubená a tudíž jsem neznala všechno kolem svateb a přišlo mi od kamarádky oznámení, brala jsem to tak, že mě zve na svatbu. Nechtěla jsem se cpát na oběd, to jsem věděla, že je k tomu většinou kartička, ale to oznámení samotné jsem brala jako pozvání na obřad a pak party. Jaké bylo překvapení, když jsem jim rezervovala dar (naštěstí jsem ho ještě nezaplatila) a všechno a moje kamarádka v rozpacích mi volala, že to bylo jen "oznámení" ve smyslu, abych to věděla, ale že když už "jsem se pozvala" (a prý jsem nebyla jediná), tak ať teda dorazím. Nemusím vám asi vysvětlovat, jak to bylo pro obě strany trapné a já se nakonec rozhodla tam samozřejmě nechodit. Co kdyby ses s těmi lidmi dohodla? Řekla jim o svatbě, vysvětlila jim, jak je to s místem obřadu a zeptala se jich, zda by chtěli oznámení jen na památku? Já to takhle s pár lidmi taky udělala - nejdou na svatbu, ale mají oznámení na památku.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme naštěstí obřad na jiném místě než hostinu - hodně lidem dáme oznámení o obřadu, v tom oznámení není žádná info o tom, kde se koná oběd či párty, rodině a svědkům pak přiložíme pozvání na hostinu a vybraným kamarádům přiložíme pozvání na párty. Navíc obřad je církevní v kostele, tam se vejde moc moc lidí a budu ráda, když se přijdou jen kouknout a naplníme kostel. V kostele se uzavírá manželství "před církví a před Bohem", bylo by trapný, kdyby tam za církev bylo jen pár lidí z rodiny a jinak nikdo :-)
Odpovědět
@simone5 : kurnik to je fakt zapeklité......Já třeba dostala oznámení už několikrát a nikdy mě nenapadlo vzít to jako pozvání ani na obřad a když jsem věděla, že to mají např. na té radnici, tak jsem se zeptala. Každopádně díky za tvůj koment....Problém je ale v tom, že máme 50 kolegů a chtěla jsem to dát šéfovi, šéfce (to považuji za slušnost) a kolegům společně do tří oddělení do kanclů. Myslíš, že když to není každému osobně do ruky, tak to někdo může pochopit jako pozvání??Teď je mi trochu líto, že jsem do těch 5ti nenechala třeba napsat nějakou šikovnou větičku - svatba se bude konat v úzkém kruhu rodiny (i když to zní jako na pohřeb) =D - ale taky mám svatbu poprvé, takže jsem to nějak nedomyslela. Všude jsem četla, že oznámení je oznámení a bez pozvánky to prostě není pozvání......
Odpovědět
Jo a kdyby přijeli přecejen do hor na obřad, tak by to samozřejmě tragédie nebyla - ovšem já sama bych se asi cítila blbě, že by si neměli ani kde sednout - bude to altánek venku s pár lavičkami.....a nakonec by se jen rozloučili.........
Odpovědět
@evaeve No je pravda, že ta kamarádka tam měla i místo, respektive kontakt na webovky, kde bylo napsáno, kde a kdy to bude a harmonogram. Takže jsem si říkala, že když mi posílá oznámení i s místem, tak mě asi zve. Dokonce jsem se tehdy ptala i lidí ve svém okolí a každý mi potvrdil, že to chápe stejně. Pokud tam tedy nemáte žádné takové údaje, tak si s tím nelam hlavu. Ale pokud tam máš místo i čas a opravdu by ti vadilo, kdyby přišli, tak bych jim to buď řekla osobně, nebo se smířila s tím, že tam možná dorazí..
Odpovědět
@simone5 já nevím kde na to lidi chodí, že když někdo pošle oznámení, že ho zve na svatbu. podle mě holý nesmysl. Oznámením přece někomu oznamuji, že se vdávám (spolužákům, kolegům, vzdálené rodině atd.) a tím to končí. pokud někoho zvu ta ho zvu, řeknu mu to ústně, písemně, přiloženou kartičkou. Se to tu řeší už poněkolikáté.
Odpovědět
Profilova fotka
My dáváme oznámení s pozvánkou ke stolu pro hosty a pro nezvané samo jen oznámení, tak se to dělá je to klasika
Odpovědět
@majanax Tak ona to byla moje spolubydlící z vejšky, bydleli jsme spolu tři roky (takže to nebyla nějaká vzdálená známá) a každá jsme byla z jiného města, proto mi to nemohla dát osobně. O svatbě jsem se od ní dozvěděla dřív a než mi došlo oznámení, tak mi volala a žádala mě o adresu s tím, že má pro nás překvapení. Jak říkám, já nejsem z těch, co se cpou na něčí svatbu, dokonce se mi to ani časově nehodilo, ale když tam byl odkaz na stránky, kde bylo pozvání, místo, čas i harmonogram, tak ono je to pak těžké... Jak jsem psala, my jsme se na to ptali více lidí a všichni nám potvrdili, že to chápou jako pozvání. A mimochodem - my třeba posíláme oznámení s podrobnými údaji jen těm, které zveme, aby právě nedošlo k omylům.
Odpovědět
@simone5 omyly se stávají, stávají se "fópa" a pak je člověk za blbce :-)
Odpovědět
@majanax Nehodlám se hádat :-) Prostě si myslím, že pokud to chci někomu jen oznámit, tak to z toho oznámení musí být jasně poznat. Ty píšeš, že pro tebe je to holý nesmysl, pro nás je zase holý nesmysl někomu posílat přesné údaje a pak se divit, že to nepochopil a přišel na obřad. Za blbce je pak ten, kdo to nedomyslel, ne ostatní, kteří by z toho měli luštit, zda teda mají přijít nebo ne. A jak říkám, my se necpali ani na hostinu, ani na party. Jelikož tam nebyla žádná kartička, brali jsme to tak, že máme přijít na obřad. A mimochodem, obřad je oficiálně otevřená událost, kam může přijít kdokoli. Pokud si to snoubenci vyloženě nepřejí, mají to dát jasně najevo a ne to udělat tak, aby pak řešili nějaká faux-pas...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?