Komu co a jak oznámit?

Ahoj holky. Jsem z toho už vážně jelen. Svatbu máme vše od obřadu na jednom místě. Dopoledne se sejdeme rodina a nejbližší přátelé u nás doma. Obřad máme až v jednu a protože nebudeme nikam už přejíždět, chceme si užít cestu v autech, takže se u nás budeme setkávat rodina a nejbližší přátelé, což stejně dá třeba 40 lidí. Proto nebudeme rozdělovat koho pozveme až na večer a koho už od obřadu, zkrátka všechny hosty (cca 70 lidí) chceme pozvat od obřadu na celý den. Ale protože nebudeme mít klasický oběd (obědvali bychom asi tak v 5 odpoledne a to se nám nechce, navíc nechceme trhat rodinu od přátel a nelíbí se nám, když hosté trapně čekají na to, až se novomanželé vyfotí, nají s rodinou apod... to pak naruší atmosféru). Takže namísto oběda bude raut, kde si až bude čas sedneme ke stolům, nic nuceného, hosté si naberou něco k snědku, připijeme si, pobavíme a my jako novomanželé absolvujeme to samé jako na svatebním obědě, zakončeno to bude krájením dortu. A pak už jen párty. Takže vůbec nevím jak koho mám pozvat. Zvát je ke stolu mi přijde blbost, když nebude klasický oběd. Ráda bych měla oznámení, kde se bez nějakých citátu objeví jak "oznámení" tak "pozvání", že chceme, aby s námi strávili celý pro nás výjimečný den. Plus nějak naznačit, že nechceme svatební dary věcné, ale peněžní.... To jak to mám zkombinovat opravdu netuším. Někdo dává kartičku oznámení, zvlášť kartičku pozvání ke stolu, zvlášť kartičku s darem... no ale když nevím jak naspat pozvání na celodenní raut včetně obřadu??? Budu ráda za všechny možné rady!!!!!! Jsem z toho už nešťastná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj.. ja bych asi nevidela problem v tom dat jim karticku (nebo napsat primo do oznameni), ze je zves ke svatebnimu stolu.. i kdyz bude raut a ne klasicky obed.. ono totiz spojeni 'svatebni raut' znu divne.. aspon teda mi :-) a co se tyce svatebnich daru, my budeme davat karticku s basnickou co koluje po netu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dmaskova Ahoj. My to dalame taky na jednou miste obrad a hostina a vsech tech c 55 lidi tam bude cely den. Takze pozvani sem udelala tak ze sem napsala ty a ty se budou branv ve 12 hod tam a tam. A ze srdecne vas zveme na svatbu. Oak jsme k prani zvlast udelala takovy letacek, kde sem popsala jak se tam lidi dostanou, jak to bude s noclehem, jak to bude s detma na svatbe a v neposlednim co a jak s dary. Ja taky nechci dary protoze je pak nebudu mit kam dat az poletim dimu ;-) takze jsme anglickym hostum rekla o poukazky na urcite kramy a ceskym sem rekla at nic nenosi, ale myslim, ze si to vetsina vylozi jako ze by mohli prilozit nejaky ten peniz :-D ale kdyz ne, nevadi.
Odpovědět
my dávali oznámení až asi 2 nebo 3 týdny před svatbou s koláčkama, u nás se nedává x měsíců dopředu. Zvali jsme všechny normálně ústně, a to prostě komplet na svatbu - svatebčany jsme nijak nedělili. Dokud jsem nepřišla na beremese, nikdy jsem žádné zvací kartičky neviděla. Prostě u nás se zve na svatbu ústně, což je odvislé od toho, že svatební oznámení se nosí až s koláčky. Ty organizační věci jsme pak řešili tak, že jsme si založili svatební mail a z něho posílali veškerou poštu. Měli jsme hosty z různých koutů republiky a spousta věcí se dolaďovala na poslední chvíli, takže tohle nám přišlo takové operativní. Babičkám jsme to teda tlumočili ústně, ale jinak mail má dneska snad každý. Obdobou je svatební web, ale tam je třeba nějaká aktivita od hostů - musí se tam jít podívat. Mail byla jistota. Posílali jsme celkem asi 3 a hned do toho prvního jsme tak nějak snad nenuceně připsali, že jako případný dar bychom si přáli příspěvek na svatební cestu - což všichni respektovali, takže žádné talíře, příbory, ani povlečení jsme nedostali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dmaskova Ahoj, my jsme do oznámení dál nic nepsali. Přeci jen se vídáme se všemi, koho zveme na svatbu. A zároveň se již ptají, co by jsme chtěli za svatební dar. Navíc budeme mít svatbu tři dny, tak jsme info podali dopředu. Psát k oznámení další věty typu- chceme spíše peníze, než věcné dary... A přijďte až se s rodinou najíme ;mi přijde trochu nevhodné.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme taky zvali všechny na všechno, u nás tedy i včetně obědu, taky se nám nelíbí dělení rodina - kamarádi, celý den - část dne. V oznámení jsme měli: srdečně vás zveme na oslavu našeho svatebního dne. A pak jsme měli takový dlouhý průvodní dopis k oznámení, kde byly všechny možné informace včetně info o penězích, že se svatebním darem jim pomůže Palacký či Němcová. :-) @dmaskova
Odpovědět
Moc děkuji za komentáře, nejsem moc zastánce mailů a svatebních webů, jsem docela "papírová" :-D . Mám ráda psané oznámení a vše na papíře. Já mám ve většině všechny zvané z blízkého okolí, takže to nejspíš udělám nejvíc osobně jak jen to jde a s přítelem sedneme do auta, rozvezeme pouze svatební oznámení (u nás je tedy zvykem dopředu kvůli dovoleným a bez koláčků, to jsem nikdy neslyšela. My budeme dávat výslužku na svatbě - ale to je všude jinačí) a k tomu jim osobně sdělíme jak to bude vše probíhat, místo a čas kde se sejdeme budou mít na oznámení, to bude platit a o svatebních darech se jim také zmíníme až jim budeme předávat oznámení... přece jen jsme s nimi celé roky jednali na rovinu, tak nevidím důvod, proč ne i teď.. Nějaký básničky o svatebním finančním daru asi úplně nechci...
Odpovědět
My to měli takhle: klasické oznámení, kde budou ty základní informace - kdo, kdy, kde, potom kartičku s pozváním ke stolu - ve vašem případě bych formulovala třeba "na svatební oslavu". Co se týká darů, klidně jako další kartičku, ale nejsem fanouškem té otrepane básničky, klidně to napsat slušné a na rovinu. A při osobním předání snadno dovysvětlit, kdyby to nebylo jasné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?