Koláčky k oznámení

Profilova fotka
Holky vozí se koláčky společně s oznámením i těm, kteří na svatbu nejsou pozvaní, nebo se jim oznámení pouze zašle poštou bez pozvánky ke stolu? :-|
Odpovědět
Taky by mě něco k tomu zajímalo... My tedy o víkendu začínáme rozvážet oznámení těm co jsou zvaní i na hostinu a tedy společně s koláčky. Lidem co bychom chtěli pozvat na obřad jen píšeme, nic neposíláme a ani nevozíme.
Odpovědět
záleží na tobě....my budeme oznámení s pozvánkou dávat v průběhu...jak koho z rodiny uvidíme...aby s tím počítali (svatba je v červenci), jinak koláče až těsně před svatbou...a kámoškou..které na svatbu pozvaní nejsou...tak dostanou koláčky s oznámením, bez pozvání. poštou nezasíláme nic
Odpovědět
Profilova fotka
My určitě poštou zasílat budeme protože máme rodinu rozházenou po celé Čr, tak aby jsme kvůli benzínu nepřišli před svatbou na buben :-D
Odpovědět
Záleží v podstatě na každém, jak si to zařídí. My rozváželi koláčky týden před svatbou a dávali jsme je jenom těm, kteří byli na svatbu pozvaní + sousedům. Oznámení jsme posílali cca měsíc před svatbou všem, pozvaným společně s kartičkou, a ostatním jenom obyčejné oznámení.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my dáváme koláčky všem, jak pozvaným, tak nepozvaným. Celkem budeme mít přes 40 balíčků na rozvážku.
Odpovědět
Profilova fotka
@iviik89 A může se to například udělat i tak, že si určité kusy koláčků obědnám dříve a rozvezu je už měsíc před svatbou společně s oznámením? Jde mi o to aby to bylo pohromadě. =-)
Odpovědět
My rozváželi oznámení+koláčky pouze pozvaným. Pak jsem vzala koláčky do práce. Ale nepozvaným jsem nic nedávali.
Odpovědět
@niikiss a proč ne, my budeme rozvážet už něco teď v půlce dubna a svatba bude za dva měsíce. Protože než postupně objedeme všechny a to jen pozvané na hostinu, i to nám zabere hodně času, protože jsou zvaní jak z ČR, tak SR.
Odpovědět
@niikiss není nikde řečeno kdy se mají koláče rozvážet, tradice je týden před svatbou, ale když si zařídíš jejich napečení společně s oznámením, tak proč ne :) aspoň se pozvaní hezky namlsají předem a pak se budou o to víc těšit :D my měli všechny do 15 km od bydliště, tak jsme to moc neřešili
Odpovědět
My rozváželi koláčky necelý měsíc před svatbou,i s oznámením,i lidem kteří na svatbu nešli. A koho jsme chtěli pozvat,těm jsme to řekli.
Odpovědět
My povezeme cca měsíc předem oznámení i s koláčky pro všechny. Kdo je zvaný i na hostinu, má v oznámení kartičku s pozvánkou na oběd a raut. Ti co dostanou oznámení bez pozvánky, tak doufám, že správně pochopí, že jsou zvaní pouze na obřad, pokud budou vůbec chtít.
Odpovědět
Profilova fotka
@misalka88 Taky mám celkem strach, že to někteří s tím oznámením nepochopí. Nemám třeba vůbec dobré vztahy se svým otcem a celou jeho rodinou, ale oznámení jim ze slušnosti posílat budu. Mám strach, že to nepochopí a nakonec dorazí i přes to, že není nikým vítaný. A odesílat takové to oznámení po svatbě... mi přijde divné :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, já to budu mít také nadvakrát a udělám kombinaci :-) koláčky s oznámením budu dávat v srpnu (např. pro vzdálené známé, které nejsou zvané, ale zase to jsou kamarádky z dětství-už se tolik nevídáme), rodině dám jen oznámení a koláčky dostane s výslužkou v září před svatbou. A pak některým pošlu jen oznámení :-) Podle mě je to také dané tím, odkud všichni jsou. A co se týče pozvání na svatbu, tak se alespoň u nás dává k oznámení kartička "srdečně zveme ke svatebnímu stolu", takže se nemůže stát, že by někdo nevěděl. A vlastně ty co zveme, tak těm už jsme to ústně oznámili, aby nebyli na dovolené nebo tak :-), pokud se budou chtít zúčastnit a to oni budou :-)
Odpovědět
@niikiss To ja jsem o tom posvatebnim docela uvazovala, ale vzhledem k tomu, ze se dotycni uz o svatbe a pravdepodobnem nepozvani doslechli, tak predpokladam ze to budou ted cele bojkotovat, ale to uz je jejich problem. Mame vse na jednom miste tak doufam, ze nebudeme resit problem s tim ze nekdo neni zvany na obed a bude tam mermomoci chtit jit.
Odpovědět
My jsme dávali koláčky každému, kdo dostal oznámení. Tj. pozvaným i nepozvaným. Výslužku až po svatbě. Oznámení jsme dávali dva a půl měsíce před svatbou, protože jsme to chtěli oznámit před Vánocemi.
Odpovědět
Záleží na tradici v daném místě, někde se naopak koláče rozvážejí jenom těm, kteří na svatbu zvaní nejsou :-) My to proto absolvujeme u přítelovy strany na Moravě, u mě v Čechách koláčky rozvážet nebudeme vůbec, organizujeme svatbu mimo místo bydliště naše i rodiny a další ježdění už bychom nezvládli. Koho uvidíme, dostane oznámení osobně, koho ne, dostane poštou. Stejně tak známí, kteří nejsou zvaní na hostinu (ale těch je minimum, máme velkou svatbu).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?