Kdy rozdat svatebí oznámení

Zdravím dámy. Potřebuji radu. Rádi bychom se vzali 14.4.2018. Obřad chceme mít klasicky na úřadě, ale tam budeme vědět termín až v listopadu. Byli jsme se sice informovat na matrice o tomto datu, ale nedokáže nám s přesností říct zda tento termín bude. Dá se o něj potom zažádat, ale musí mít potom v tento den čas oddávající i matrikářka. Tak bych chtěla vědět kdy je dobré rozeslat pozvánky. Aby se náhodou nestalo, že bych musela dělat nové. Máte někdo takovou zkušenost? Nebo mám udělat oznámení jen s datem bez místa konání ani času. a potom až bychom to věděli přesně tak to rozeslat i s instrukcemi v kolik, kde, jak atd? Nebo to risknout a hodit tam i místo a čas? Děkuju předem za odpovědi :-)
Odpovědět
já myslím, že ideální je tak 3-4 měsíce předem, takže když se rozdají kolem Vánoc, podle mě to bohatě stačí :-)
Odpovědět
tak já se právě že bojím, aby lidi měli čas. takže myslíte, že mám všem říci kdy to bude aby přibližně věděli kdy a že upřesnění bude později?
Odpovědět
Profilova fotka
@viollett přesně jak si napsala, tak orientačně bych jim řekla ať si tam nic neplánují a pozvánky bych dala tak max. 3 měsíce dopředu :)
Odpovědět
Oznámení jako taková se mají dávat 6-8 týdnů před svatbou. Beztak bude o svatbě většina lidí vědět již dříve před oznámením, tak je to pak spíš potvrzení a rovnou můžete připojit i praktičtější informace např. o místě konání, parkování, přejezdu na hostinu, ubytování apod.
Odpovědět
Tak ono je dulezite, jestli mate hosty jen z CR nebo treba i i nekoho ze zahranici, s kym byste dopredu museli resit letenky/ubytovani/volno v praci na delsi dobu. Taky bych popremyslela, jestli mezi hosty nemate nekoho, kdo treba dela smeny i o vikendech nebo jezdi na sluzebni cesty atd. Pokud ano, udelejte treba pulrok dopredu save the date karticky (daji se poslat klidne jen emailem, proste aby si lide na ten den nic neplanovali). Jinak ale duben neni doba dovolenych, navic 14.4. je sobota, takze 2-3 mesice predem uplne bohate staci.
Odpovědět
ja jsem dokonce nekde cetla, ze se oznameni davaji 3 tydny dopredu. My se bereme 1.7. a oznameni budeme davat ted o vikendu. Vsichni uz ale o terminu svatby vi, takze o to je to jednodussi.. A oznamovali jsme to prubezne - vzdycky kdyz jsme se setkali s nekym, koho jsme chteli pozvat, udelali jsme to rovnou a oznameni bereme jako formalitu :)
Odpovědět
Ahoj, my máme svatbu letos v září a oznámení máme skoro rozdané :-) cca 14 dní před svatbou se budu každého ptát, zda dorazí a pak jim rozesílat list, kde budou informace k obřadu atd..Myslím, že jak psala tady @nina17 kolem Vánoc určo stačí. To už budete vědět i čas atd...
Odpovědět
Mně tchýně pořád tvrdí, že se oznámení dává až s koláčkama, 2-3 týdny dopředu. Já bych ho všem radši dala dříve.
Odpovědět
Tak to už je asi extrémně brzo. Těch půl roku vidím reálně:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bekyc Podle starých tradic se dává oznámení s koláčky, ale v dnešní uspěchané době si to každý dělá podle svého :).. My jsme jim řekli datum rok dopředu a dostanou oznámení s koláčky :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?