Kartičky ke svatebnímu oznámení o daru, je to vhodné?

Profilova fotka
ahojte holky, chtela bych se zeptat jestli jste davali ke svatebnimu oznameni karticku s tim, ze nechcete vecne dary, ale penize, ci je to vhodne nebo jste to rikali radeji ustne :-) diky vsem za rady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veri25 dost často se nás lidi ptají nebo někteří rovnou řeknou, co by tedy přinesli. Jinak jsme to psali na svatební blog, na který jsme dali odkaz na zvací kartičku.
Odpovědět
Kamarádka měla u pozvánky připsáno, že vše věcné už mají, a tak více potěší příspěvek do společného rozpočtu nebo na svatební cestu (plánujeme se inspirovat/opičit :-D - něco jako "spíše než věcný dar nás potěší příspěvek na svatební cestu")
Odpovědět
Profilova fotka
ono to je těžký, my už taky vše máme, ale nepřijde mi to zrovna echt si říct o peníze no
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,taky to tak plánujeme udělat. Nejdřív jsem to chtěla na pozvánku ke svat. stolu,ale nakonec jsme vybrali pozvánky, kde na jedné straně je motiv jako na oznámení,takže tam nic napsat nejde. Pořídím teda v papírnictví nějakou hezčí čtvrtku(asi zlatou) a na tiskárně taky vytiskneme kartičku, kterou vložíme do obálky společně s pozvánkou. Dáme tam asi básničku-nějakou takovou: Svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku, raději než věcné dary, naplňte nám kasičku. Velkou radost budeme mít i z korunky drobné, nosit dříví do lesa, nebylo by vhodné. Mnohokrát Vám děkujeme za každičký halíř, stokrát lepší než nést domů stodesátý talíř. Berte toto oznámení jako malou radu, svatba není o trápení, co pořidit k daru. Pokud něčím přispějete, budeme jen rádi, ale hlavně - oslavte to spokojeně s námi
Odpovědět
Profilova fotka
Samozrejme bychom taky nejvic uvitali financni prispevek, ale nejsem zrovna fanousek techto karticek, tak jsme udelali tady na beremku seznam par vecnych daru a hostum ho poslali spolecne s informacnim mailem. A vysledek je takovy, ze vecny dar si zatim nikdo ani zadny nevybral.. asi je i pro hosty jednodussi strcit do obalky bankovku nez nekde kupovat darek..
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Já si právě myslim. Nehledě na to,že spolu bydlíme delší dobu,barák máme zařízený,máme už dcerku a pokud si něco budeme chtít koupit,tak bysme si to rádi vybrali sami. Přestavujeme podkroví,takže se každá koruna hodí..a to myslim,že každýmu..Pryč jsou doby,kdy novomanželé dostali 3 jídelní servisy a podobně..nehledě na to,že ty peníze jsou jednodušší,v dnešní době normální a maj to vlastně "bez práce" a shánění daru
Odpovědět
Profilova fotka
@ewistat O prakticnosti financnich daru neni pochyb :-) trochu mne ale mrzi, ze my jsme si dali praci a vybrali konkretni vecne dary, ktere by se nam hodili, neni tezke je sehnat, jsou v ruznych cenovych hladinach, vlastne vic jsme to uz hostum ulehcit nemohli :-D a stejne nas vetsina "odflakne" bankovkou.. ale ja obecne povazuji financni dary i k narozeninam a Vanocum za takove line reseni a moc to nemusim..
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Rozumím ti. Pokud jste si dary vybrali a svatebčani vám dali košema vyprdli se na to,tak by mě to taky mrzelo. Já se spíš prala ze začátku s tím,že si budeme řikat o peníze,protože jsme od začátku věděli,že dary nechceme.No ale co,dneska je to fakt běžný,tak už si s tim hlavu nelámu :-) Koukám,že máte svatbu v dubnu,to máte za pár :-) Všechno nachystáno? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ewistat Museli jsme se ted jeste narychlo stehovat, takze svatebni pripravy sly stranou a ted zjistuji co jeste vsechno chybi.. treba truhlicka na financni dary :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg To by člověk neřekl,co za blbostičky je všechno třeba,co?Mě to taky nikdy nenapadlo,když jsem se o to nezajímala a teď kolikrát koukám a nechápu :-D Teda hlavně kvůli těm cenám :-|
Odpovědět
Profilova fotka
já to nechala udelat k oznámení a pozvání ke stolu. Je to taková básnička ve stejném stylu.
Odpovědět
Hodně lidí to řeší kartičkou na dary, kterou přiloží ke svatebnímu oznámení a osobně to nepovažuji za něco nevhodného. Vnímám to spíš jako ulehčení pro svatebčany, kterým odpadne zdlouhavé vymýšlení a vybírání daru, který se va výsledku ani nemusí obdarovaným líbit nebo dokonce hodit. I peníze se dají darovat originálním způsobem, hezký článek je o tom tady: http://www.svatebka.cz/index.php?volb... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@ewistat: básnička dobrá :-) asi si ti ji zcizim :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@d_terka Zciz,já jí taky zcizila :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?