Kartička pro nepozvané

Ahojte, chtěla bych vyjádřit omluvu některým kamarádům nebo rodinným příslušníkům, že mě mrzí, že je nepozvu na svatbu. Nevíte jak pěkně to vyjádřit? Přidala bych to jako kartičku k svatebnímu přání některým lidem. Nápad: Omlouváme se, že Vás nezveme na svatební hostinu, velice rádi bychom to udělali, mrzní nás to, ale naše kapacity jsou omezené. Budeme velice rádi, když nás dojdete podpořit na svatební obřad. Děkujeme za pochopení. Ale moc se mi to nelíbí :-( nemáte někdo lepší nápad :-) Děkuji.
Odpovědět
Ja bych to nedelala
Odpovědět
Profilova fotka
Rozhodně nedávat..
Odpovědět
@janahn Přijde mi to zbytečné. Zbytečně upozorňujete na to, že je nezvete. Není nejmenší důvod se někomu omlouvat, že ho nezvete na svatbu! Máte pro to své důvody a kdo vás má rád, jistě je chápe i bez vysvětlení ;-) My jsme dávali kartičky pouze zvaným, ale všichni dostali odkaz na naše webové stránky, kde je napsáno, že to bohužel nemůžeme oslavit se všemi ;-) (My jsme tedy jakoby všechny zvali na obřad, tam mohl opravdu kdokoli a na hostinu pak jen někoho).
Odpovědět
nedávejte jim nic. Někteří by stejně na svatbu došli i když jim dáte omluvu. Spíš jen po svatbě posvatební oznamení
Odpovědět
Já bych jim to raději nějak taktně řekla osobně. Takhle písemně je to takové tvrdé i když to sepíšeš sebelépe. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Dejte jim jenom svatební oznámení, buď přijdou aspoň na obřad nebo vůbec, ale určitě bych je neupozorňovala, že nejsou pozvaní na hostinu. Dobří lidé to pochopí...
Odpovědět
Profilova fotka
Dejte jim jen svatební oznámení. Pokud cítíte potřebu to některým lidem důrazně sdělit, tak jim řekněte že děláte jen malou svatbu v úzkém rodinném kruhu a přátele pozvěte třeba jen na rozlučku. Takto písemně by to na mě působilo opačným efektem. Je to takové drsné zdůraznění či pojistka, že si je tam vysloveně nepřejete. Myslím, že by je mrzelo spíš toto oznámení.
Odpovědět
@janahn Souhlasím s @zajistenisvateblitomysl , že kdyby mi přistálo oznámení s podobným textem, tak to vypadá, jako že se snažíte ujistit, že opravdu nikdo z nepozvaných nedorazí. :-| Pokud to chcete některým vysvětlit, tak buď osobně, nebo třeba na svatebních stránkách napsat, že byste rádi pozvali všechny, ale z kapacitních důvodů to nejde. Určitě bych ale větu nezačínala omluvou. My jsme taky nemohli pozvat všechny a těm, co jsme pozvat nemohli, jsem to vysvětlila osobně a normálně to pochopili.
Odpovědět
Já opravdu nevěřím tomu, že jsou lidi, kteří neznají základní, nejzákladnější svatební pravidlo, že oznámení se může poslat třeba polovině republiky, ale na svatbu dojdou ti, kteří u toho mají kartičku s významem - zveme vás ke svatebnímu stolu, zveme vás na večerní raut od ..., zveme vás tam a tam. Kdo nemá u oznámení nic, tak se prostě nikam necpe! Samozřejmě na obřad - pokud není v nějakých uzavřených, soukromých prostorách - může dojít kdo chce, podívá se, případně dle času a možností popřeje, vyfotí se, předá přání, kytku, cokoliv a jde domů. My jsme měli například ´problém´ opačný. Kartičku jsem dávat nechtěla, protože jsem opravdu zvala jen ty, kdo dostali oznámení (já ani manžel nemáme standardní práci, tak nebylo to komu dalšímu moc oznamovat), takže přímo na oznámení byla zvací věta a ještě k tomu všichni měli u oznámení kartičku s instrukcema (co, kdy, kde, jak, přespání) a i přesto se mě plno lidí slušně zeptalo jestli jsou opravdu celá rodina pozvaní i na hostinu, když tam nemají tu stolovou kartičku.
Odpovědět
Profilova fotka
@julie_t Tak to já zase po zkušenostech věřím, že někdy může být třeba to některým lidem vyloženě sdělit. Ale než spoléhat na kartičky, tak je to prostě třeba rizikovým lidem na rovinu říct a máte klid.
Odpovědět
@julie_t Tak tomu věř. Jsou tady desítky takových historek a i já to osobně zažila. Svatební oznámení rozdávané hromadně kolegům z práce, jedna milá kolegyně, ale učitě nikdo extra blízký, říká, že to si bude bude muset vzít volno (jelikož obřad byl na druhém konci republiky, fakt nemyslela na obřad), bylo velmi nepřiíjemné jí vysvětlovat, že je to jen oznámení... @janahn (což ale nic nemění na tom, že bych "omluvenku" taky nevystavovala a už vůbec ne začínající omluvou a s tvrzením, jak strašně byste chtěli - kdybyste chtěli, tak to zařídíte)
Odpovědět
Ach, takovou karticku nikomu nedavejte. Uz tak je nesmyslne, ze je tam tak strasne chcete, ale nezvete. Ono kdybyste je opravdu pozvat chteji, tak je proste pozvete. Pokud je zvat nechcete, radim to s nimi moc neresit. My mame v rodine nekolik lidi, ktere jsme na svatbe fakt nechteli, ze jsem s nimi o zadne svatbe nemluvila a nedavala ani oznameni, aby si to nahodou nevylozili jako pozvani - oni by s chuti dorazili a svatbu zkazili.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tohle fak nedelej....vazne ne....:-)
Odpovědět
@julie_t neznají aspoň u nás ne. Hlavně starší lidí a lidé z práce. Ale i kamoši, kteří to nepochopí že to je jen svatební oznamení a žadné pozvaní ke stolů. Několik znamých jim mělo co vysvětlovat
Odpovědět
@julie_t Většina mé rodiny to nezná a myslím, že i v širším okolí o tom nic nevědí. Je to hlavně u těch lidí, kteří nebyli dlouho na svatbě, protože ty kartičky jsou záležitost posledních tak 15 let, dříve se to nedělalo. :-)
Odpovědět
Já bych to taky upřesnila raději osobně.
Odpovědět
@janahn Zkus to obráceně...Představ si že by jsi něco takového dostala ty. Jaká by byla tvoje reakce? Moje by byla"tak snad radši, kdyby mi poslali oznámení že se vzali tehdy a tehdy než tohle" Ve svém okolí(např Gympl, ZŠ) mám už spoustu vdaných "kamarádek" a o většině jsem se dozvěděla až po. Trochu mě to mrzelo, ale jen z toho důvodu, že bych ráda viděla obřad. Kvůli jídlu apod vážně ne. Tak buď pošli jen oznámení že se budete brát a je na nich jestli dorazí, nebo až potom. Kdybyste to přeci jen chtěli udělat, tak už jen tahle věta zní pěkně divně, tak by to stejně chtělo předělat "Budeme velice rádi, když nás dojdete podpořit na svatební obřad."
Odpovědět
@smajlik345 @radkaja Holky já vám nevím, ale už za mých rodičů a prarodičů bylo normální, že oznámení je pouze oznámení (s tím že komu je dám, ten se může přijít podívat na obřad), kdo se zval i ke stolu se možná nezval speciální kartičkou, ale osobně/telefonicky ano....Dřív prostě bylo běžné, že se oznámení doneslo do práce/ do práce rodičů etc. Mě naopak přijde, že problémy s významem oznámení jsou od té doby, cos e začala dávat vyloženě jen lidem zvaným na celou svatbu.... @janahn Já bych žádnou omluvnou kartičku nepsala. Buď jsou ti ty lidé bližší a pak je na místě to například říci osobně, nebo tak blízcí nejsou a pak je snad nenapadne na hostinu chodit. Pokud se chceš vyhnout nezvaným hostům z řad vzdálenějších přátel, pak je řešení například vyvěsit oznámení na FB - tam to jako pozvání jinam než na obřad nikdo brát nebude.
Odpovědět
Ok, děkuji za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
S timhle mela problem znama,i kdyz cast hostu mela jen oznameni bez pozvanky ke stolu,stejne se vsichni cpali na hostinu..a byz toho dost trpnej problem,ale asi bych to taky nedelala,mi taky spolehame ze teda ty co nemaj pozvani ke stolu se po obradu seberou a odjedou..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?