Kam všude patří čárka v textu svatebního oznámení?

Profilova fotka
holky které se vyznáte v češtině potřebuju poradit-rozhodla jsem se pro text na oznámení které nám má tisknout budoucí švagrová ale ta to odmítá protože to mám prý gramaticky špatně, takže vám napíšu znění a písněte kam podle vás všude patří čárka- Já Pepíček Němec oznamuji že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14.9.2013 ve 14.00 hodin na Obecním úřadě ve Svinech
Odpovědět
Já, Pepíček Němec, oznamuji, že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14.9.2013 ve 14.00 hodin na Obecním úřadě ve Svinech x-)
Odpovědět
Profilova fotka
rozhodně za Já a za oznamuji. Další bych nepsala... snad je to dobře... možná teda i za to Němec jak píše clementina
Odpovědět
Já, Pepíček Němec, oznamuji, že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14.9.2013 ve 14.00 hodin na Obecním úřadě ve Svinech Tak bych to napsala já s tím, že ne jako jednu nekonečnou větu na oznámení, ale odsazené řádky -"Já, Pepíček..." na jeden řádk, "dne....." další řádek a " na Obecním..." třetí. Ale to tu asi teď nehraje roli :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Já, Pepíček Němec, oznamuji, že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14.9.2013 ve 14.00 hodin na Obecním úřadě ve Svinech. Nejsem češtinář, ale je to vše vložené, tak bych to po konzultaci s manželkou napsal takto :-). Jinak musíme konstatovat, že je to moc hezky napsané oznámení. Ať se "oznamovateli" i jeho rodičům vše vydaří. :-) Milan Kraus....aha již byli jiní rychlejší :-)
Odpovědět
Podle mě by to mělo být takto: Já, Pepíček Němec, oznamuji, že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14. 9. 2013 ve 14.00 hodin na Obecním úřadě ve Svinech. Ještě bych tam ale přidala slovo - SVOU lásku ;-) a správně česky patří ještě mezera mezi datumy :-)
Odpovědět
Dle mě se tedy mezi datumem mezera nepíše, pouze pokud je to psané jako 14. září, tak pak ano, jinak se píše 14.9.2013. Přikláním se jinak k tomuto : Já, Pepíček Němec, oznamuji, že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14.9.2013 ve 14 hodin na Obecním úřadě ve Svinech. Psát 14.00 hodin je dle mě také špatně :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Koukni ke mě ,máme takové oznámení :) ,tak je to správně :-) http://static1.asmira.com/photo/25/59...
Odpovědět
Já, Pepíček Němec, oznamuji, že maminka s tatínkem spojí lásku prstýnkem dne 14. 9. 2013 ve 14 hodin na Obecním úřadě ve Svinech. Takhle je to určitě správně, na češtinu jsem celkem pes :-) Za datem (ne datumem!) následuje mezera. Verze 14 hodin je také správně. A slovo "svou" bych asi také přidala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, po diskuzi s korektorkou se jednoznačně přikláním k verzi j_j a zero_obaly. V datu rozhodně musí být mezery (ať už je to 14. 9. 2013, nebo 14. září 2013 - u svatebního oznámení se většinou používá druhá verze). Verzí, jak psát čas správně, je několik - 14 hodin, 14,00 hodin, 14.00 hodin, 14:00 hodin, popř. zkratka hod. Také si zjistěte, jak je to s tím obecním úřadem, protože pravidla jsou následující: pokud se jedná o celý název (Obecní úřad Popovice), je tam velké O. Pokud ale napíšete obecní úřad v Popovicích, pak je to jen obecné označení úřadu v Popovicích, nikoliv jeho název, takže musí být malé o :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?