Jaká je cena za svatební oznámení vyráběné doma?

Chtěla bych se Vás milé dámy zeptat, na kolik Vás přišlo svatební oznámení vyráběné podomácku a proč jste se rozhodly si oznámení vyrobit samy. Pro lepší představu můžete Váš výtvor přiložit formou obrázku či alespoň popsat, jak oznámení vypadá či bude vypadat. Děkuji. ;-)
Odpovědět
1
2
No, to by me taky zajimalo..:)
Odpovědět
Profilova fotka
chtěli jsme něco vtipného a laciného, graficky zpracovala dcera, vytiskli jsme přes vistaprint. S cenou jsem se dostala na 2,50 kč/ks
Odpovědět
Profilova fotka
http://static1.asmira.com/photo/31/40... To mám vo trochu dražší než Kytí, tři kačky za kus :-D A co mě k tomu vedlo? Předevšim nechuť prohlížet sáhodlouhý vzorníky oznámení, neb nemám trpělivost :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se chystám na domácí oznámení už jen proto, že to bude originál, který nikdo jiný nemá :-) Cenu dodám,ale až příští rok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 já prohlídla asi deset stránek různých vzorů. A ze srdíček, medvídků, slůňátek a holoubků jsem dostávala cukrovku :-N
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 jenom cukroffku? Mě chytal psotník :-D :-D :-D
Odpovědět
Taky jsem se rozhodla vyrobit svatební oznámení doma.. Koupila jsem si barevný čtvrtky - 4 Kč/ks, samolepící papíry 299Kč/100 ks (menší balení neměli, ale využiju i mimo oznámení) a zubatý nůžky 60 Kč. Podklad bude vínová čtvrtka, stříhaná ozdobnýma nůžkama, na to přijde nalepit také zdobeně střižený samolepící papír, na kterém bude natištěná naše společná fotka + text.. Zatím mám doma jen zkušební a vypadá fakt moc pěkně.. (teda nám se líbí) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
je plno možností jak udělat doma oznámení. Myslím, že to není žádný problém. S trochou přípravy to zvládne každý. Já teď vyrábím pro jednu klientku oznámení a základ bude papír přírodního charakteru a v něm vlepená kontrastní fotografie. Celé to bude složené a přelepení textilní lepenkou. Ještě jsem nebyla koupit papír. Od toho se odvíjí cena za celé oznámení, + fotka, + drobnosti. Tisknout to budu na inkoustové či laserové tiskárně. Co bude vypadat lépe. Takže ještě toner. Bohužel vám vzhled nemůžu ještě poslat, nicméně se mi hlavně líbí, že je originální! Myslím, že náklady nebudou nijak velké. Začátkem ledna ho budu moct zveřejnit a budu zvědavá jestli se tu bude líbit.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě by zajímal levný, ale kvalitní tisk v Praze. Celé oznámení budeme mít vymyšlené doma, ale jelikož na něm bude dost barevných míst, tak by se nám to doma na naší inkoustovce asi nevyplatilo a asi by to ani nevypadalo hezky.
Odpovědět
nás vyšel tisk oznámení a pozvánek 401 Kč - 60 oznámení, 40 pozvánek na večer a 20 pozvánek k obědu
Odpovědět
@chris_n Zkus se zeptat v Printii v Praze 5, lze tam zajít i osobně a nechat si nacenit svůj individuální návrh. Nejsou tam sice tak masokombinátní ceny, ale máš jistotu, že se bude tisknout na kvalitní grafický papír, který si vybereš a tisk bude vypadat dobře, což Ti ve většině tiskáren, co nabízí levný tisk, nezaručí (kvalita letákového tisku není na oznámení dost dobrá a obvykle tisknou jednotně na levný měkčí papír).
Odpovědět
Profilova fotka
@torpen díky za tip. Zkusíme nejdřív doma vytisknout jedno testovací a pak se uvidí ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Proč vyrábím doma? Jak už psaly holky výše, ze všech těch srdíček, kytiček, medvídků, holoubků a nevím čeho všeho ještě, se mi udělalo zle. Pak mě taky neskonale vytáčí všechny ty kudrlinkovaté fonty písma. A z nějakého důvodu, prostě není normální, že nechci zlaté nebo stříbrné písmo, al eani černé ... Prostě mě nabídka trhu neuspokojuje, respektive dalo by se najít, ale muselo by se hledat ... což stojí čas ... pro mě je rychlejší, si ho sama vyrobit. Cenově mě výjde na 22 Kč/kus, protože chci ruční papír z Velkých Losin, ale aspoň bude přesně dle mých představ. Obálky z Losin jsou po 17Kč, tak asi koupíme obyčejnější barevné kolem 5 - 7 Kč.
Odpovědět
Nic z nabídky mi nevyhovovalao a nebyla byhc spokojená kdybych si je neudělala sam, proto :-) . Platili jsme jen za papír a obálky (čtvercové, krémové, tvrdší), což bylo asi 200kč za sadu 100ks obálek a prázdných přáních, kupovali jsme jich 200, takže i s poštovným jsme se věšli do 500,-. Vytiskl nám to taťka. Návrh jsem zpracovala já, manžel odsouhlasil, taťka zpracovával a posílal na schválení/korekci :-D . Akorát jsem ho tu možná neměla před svatbou publikovat, objevilo se jich tu najednou podobných jako hub po dešti ;-) .
Odpovědět
@chris_n Ano, zkus, pokud chceš maximálně ušetřit a tisk by na domácí tiskárně vyšel nejlevněji, jdi do toho. ;-)
Odpovědět
@torpen Já mám svatební oznámení na ručním papíře z Velkých Losin. Kreslila jsem tuší a akvarelovýma pastelkama. Bylo to o nervy! Pastelky ... 12 Kč (2 barvy) Tuš ... 26 Kč Násada na špičku ... 18 Kč Špičky (nebo jak se to jmenuje :-) ) ... to jsme měli doma Papír ... no tak to nevím, kupovala mamka ... ale pohybuje se to okolo 15-20 Kč za menší formát myslím.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky přišpěju. Na střední škole jsem se mimo jiné zaměřovala i na grafiku, takže veškeré návrhy jsem si dělala sama i Illustratoru. K vytištění mi postačila tiskárna (vcelku obyčejná, taková střední cenová kategorie). Oznámení budu dělat cca 70, kupovala jsem A3 červené výkresy, ty mě vyšly na 105 Kč. Z jedné A3 udělám 2 oznámení. Pak jsem ještě na kartičky, které budu vkládat těm, kteří jdou na hostinu koupila bílé A4 výkresy - cca 15 Kč. + nějaké kvalitnější měkké papíry do tiskárny, ale ty jsem měla doma + samozdřejmě barva v tiskárně. Když počítám přímo peníze, které jsem utratila jsem na 120 Kč. + něco mě ještě budou stát stužky, kterými to budu převazovat. Celkem se určitě vejdu do 300 Kč, myslím, že dobrý ne? :D
Odpovědět
@chris_n zapomněla jsem dopsat, že jsme si je nechala vytisknout v tiskárně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n Haron:-):-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wevush asi záleží na tom, co na oznámení máte. Já myslím, že nás tisk vyjde dost. Máme tam tříbarevný pruh přes celé oznámení a ještě barevný vzor, který je hlavně červený. Celé by to mělo být na bílém papíře.
Odpovědět
Profilova fotka
@rozzaarka co to je?
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n tiskarna:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, svatební oznámení jsem jako umělecky zdatná osoba navrhla sama, ženich přidal texty a bylo, je černobílé(barevné jsem nikdy moc nechtěla) je tam úplně jednoduchý obrázek jak kluk podává na kolenou slečně srdíčko a za zády drží kytičku, slečna stojí, usmívá se a tluče jí srdíčko. Zatím to tu nemám ale časem si to dám na fotoblog. Vytiskly jsme to na křídový papír na naší tiskárně. Náklady byly minimální konkrétně papír+obálky na něco přes 100 oznámení a cca 60 pozvánek na hostinu = 40-50 korun :D důvod byl jednoduchý nechtěli jsme platit za zbytečně drahá profi oznámení, když si samy můžem navrhnout a udělat oznámení přesně podle našich přestav. ;)
Odpovědět
Ahojky, já jsem se také rozhodla udělat si svatební oznámení sama - za 1. bude vždycky podle vašich představ a za 2. bude osobnější a každopádně originální. Je pravda že inspiraci jsem hledala na netu, ale nakonec bude vypadat úplně jinak :))). Šaty budu mít bílé saténové s červenou stuhou a zrovna včera jsem náhodou narazila na papír, který skoro přesně kopíruje barvu šatů. Třeba by jednoduché oznámení od profíka bylo o pár kaček levnější, ale máme to přece jednou za život a vše musí být perfektní :).Jediné co mám v plánu si nechat udělat je to vytisknutí - nevěřím moc naší domácí tiskárničce. A obálky? Koupím obyčejné bílé a na netu jsem našla bezvadný tip jak je sladit s oznámením podle toho si to také upravím. Když to shrnu jedna A4 vyjde cca na 12 Kč a stuha cca 5 Kč na metr nalepovací dekorace cca 60 Kč za balení + cena tisku. Vždy bude záležet na tom kolik bude oznámen a jak budou složité.
Odpovědět
:-) @wevush mohla bys mi poradit nějaký grafický program ve kterém se dá oznámko navrhnout? nebo nějaký fígle
Odpovědět
Profilova fotka
@dyrly no já jsem používala Adobe Illustrator, jestli by si k němu měla příštup, v ničem to asi kvalitněji neuděláš. Ale pokud chceš něco volně dostupného, vím že některé holky tady si s tím poradily i v běžném malování nebo dokonce i wordu :) . Ja z profesionální stránky doporučuju ten Illustrator, ale pokud si s ním nikdy nepracovala, tak je to docela na dlouho. Budu držet pěsti, ať se povede!!! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se 2 hodiny prala s grafickým editorem, upravila jsem si obrázek dvou holubic (po svatbě budeme Holubovi :-D ), do toho text, připravila si z částí toho obrázku tématický podklad pro pozvánky ke stolu a na večerní párty + na druhou stranu těchto kartiček, kde máme psáno něco ve smyslu, aby nám nedávali hmotné dary, ale raději jakýkoliv finanční obnos na svatební cestu (samozřejmě vtipněji a básnicky podané). Hodili jsme to na flashku, odnesli do drogérie, vytiskli jako fotografie (pozvánky ke stolu a na párty se vešly vždy 2 na jednu fotku), potom jsme doma poslepovali a naházeli do obálek. Během jednoho dne jsme měli vše hotové a připravené k předání. Na obálky jsme si ještě vytiskly v ozdobných rámečcích pro koho pozvání je a bylo. Celková cena za 1 sadu cca 12,40,- Kč.
Odpovědět
My jsme si také dělali oznámení sami. Nejvíc stál papír ve Václavské ul. /speciálka na papír/ a poštovné. Vylisovala jsem různé květiny, které jsem na papír lepila a jinak tisk byl jen černobílý.
Odpovědět
Také jsem dělala naše oznámení sama, nic se nám nelíbilo a to co se nám líbilo stálo tak 70,- Náklady na 30 ks oznámení: - obálky čtverec 17x17cm 4,-/ks celkem 120,- - fialová saténová stuha šířka 1,2cm cena za metr 5,- celkem 27m za 135,- - fialový papír na vnitřní podklad a pozvánky ke stolu 20 listů za 60,- kupovala jsem 2 balení aby mi zbylo na další tiskoviny celkem za 120,- - lepidlo na krajku a mašle Kores, spotřeba dvě střední tuby celkem asi za 70,- (nemám od toho schované účtenky) - perleťové papíry a jejich potisk 30xA4 včetně malého potisku na přední straně a 15xA4 (vnitřní text, vlezly se dva texty na jednu A4) plus oboustranná izolepa na lepení textů celkem za 355,- - krajka nevím už kolik metrů jsem objednala, ale budu muset ještě dokoupit, na 10 oznámení mi nezbylo, jinak cena 135,- pozvánky na svatební hostinu jsem si na natiskla sama a upotřebila na ně zbytky z ořezu perleťového papíru Celkem materiál na oznámení za 935,- ušetřili jsme, je podle našich představ a hřeje mě u srdíčka vlastní výroba a jak ho všichni chválí :-) Ukázka v albu u mě :-)
Odpovědět
@flowerbl Hele a jak jsi natiskla ten text na přední stranu-ta jména? Já když tisknu na tvrdý papír ve své tiskárně, tak se mi vždycky zkroutí a nejde s ním nic pak už udělat. A nebo jsi to nechala na své papíry natisknout nkde v copycentru?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?