Jak vyřešit žádost o finanční dar?

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím Vás o malou radu. Chtěli jsme na pozvánku ke svatebnímu stolu nechat připsat větu o tom, že bychom chtěli místo věcných darů spíš peníze. Vymyšlené to bylo jako vtipná rýmovačka, ale paní v salonu nám řekla, že se to na kartičku nedá nepsat, že je text dlouhý. Prosím Vás teda o nápady, jak byste to vyřešily Vy? Děkuji za jakékoliv nápady :)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím říct, že jsme toto téma probírali zleva a zprava, jestli to nedat do oznámení atd atd. Až jsme dospěli k názoru (nevím jak to máte vy na svatbě s věkovou kategorií, ale u nás jsou všichni 20-40 max), že vytvoříme na FB událost naší svatby a tam napíšeme nejen to, že místo hmotných darů chceme finanční, ale dáme i tipy na ubytování a mapu atd atd atd. :-)
Odpovědět
@den_ny co to je za blbost? Desitky holek to tak mely, na karticce... spis to vidim na neochotu salonu (i kdyz teda nechapu, co s tim ma slaon co docineni). Kazdy profik grafik, tiskar, udela proste presne takovou karticku, jakou si budete prat.
Odpovědět
Profilova fotka
@manelka88: my máme všechny věkové kategorie, takže to bohužel na fb nejde jednorázově zfouknout :( @zorro4: no právě, proč by se to jinak psalo kdyby to nějak nešlo vyřešit, že? My máme oznámení objednaná v salonu, odkud mám i šaty, tak proto píšu s tím salonem, ale jinak jsou perfektní - paní je super, hodná ochotná, akorát mi řekla tady to no. tak možná to připíšu na zadní stranu té pozvánky ke stolu. Akorát nevím, jestli to není hloupé, proto se ptám :)
Odpovědět
my jsme do obálky k oznámení přihodili kromě pozvánky ke stolu i kartičku s textem, že bychom chtěli finanční dary. Od nikoho jsem neslyšela nic negativního, spíš se jim líbila ta rýmovačka.
Odpovědět
Profilova fotka
Super @betty136 děkuji :)
Odpovědět
Já se třeba chystám vytvořit svatebni web. A druha varianta budou "pokyny" alias doplňující info co budu dávat do obálek k oznámení. Vzhledem k tomu, že oznámením a mě homemade, tak bude i všechno stejně graficky sladene 😉
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, mohu Vám nabídnout dva texty použít Lámete-li si se svatebním darem hlavu, vězte, že máme pro Vás radu, potěší nás příspěvek v jakékoli výši, který nám rozpočet na líbánky zvýší. Jestli si snad někdo se svatebním darem hlavu láme, potom vězte, že my dva už v domácnosti všechno máme, potěší nás však příspěvek v jakékoli výši, který nám rozpočet na líbánky zvýší. Vejde se na kartičku (rozměr cca 80x65mm), velikost pozvánky. Přeji Vám krásný den
Odpovědět
Dáváme kartičky k oznámení :-) A dáváme dvě kartičky - jednu zvací ke stolu a druhou ohledně fin.daru - máme tam u toho obrázek prasátka jako pokladničky s penězi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kyoprint Děkuji za nápady, vymyšlený text máme, akorát mě zajímalo, jak to vyřešit k oznámení :)
Odpovědět
Holky a vy upřímně čekáte, že vám dá někdo něco jiného než peníze? Já si teda nedovedu představit, že bych šla na svatbu nějakým kamarádům s vázou :-D Tudíž ani nečekám, že mi někdo s kamarádů či známých dá něco věcného..a v rodině se mě už ptali, takže já nikde nic dávat nebudu...spíš nevím, jestli není blbé říct, že nechci dostávat kytky v kostele ;-)
Odpovědět
@xlostris No, divila by ses. Na naší svatbě stáli lidi ve frontě s naditýma papírovýma taškama. A bankovky to nebyly... :-D Někdo to řeší i poukázkama na všemožný zboží, služby a zážitky, ale taky se nemusí úplně strefit.
Odpovědět
já jako pošťačka jsem kamarádce dala 100 známek, takové ty aršíky se čtyřlístkem,krtečekm apod. Koupila jsem jim nějaké deskovky a ty známky dala do obálek a nalepila jsem je na zabalené krabice. Pak mi celá uslzelá volala, že jsem jim dala naprosto úžasný dar, že se hrozně nasmáli, prej hele další obálka a zase známky:D nejvtipnější na tom je že když jsme přesunuli oslavu dovnitř tak jsme klábosili už ve značně menším počtu a ženich si mi hrozně stěžoval jak pošta zdražila známky :D
Odpovědět
Článek se načítá
@xlostris My, co jsme se už vdaly, nejen čekáme, my víme. Na své i kamarádčině svatbě jsem zažila fakt divnodary, a to i přesto, že jsme měli seznam darů a upozornění, že moc prosím ne věci do domácnosti mimo těch na seznamu...
Odpovědět
@hitchhiker Hele a ta kamarádka užije 100 známek? To vůbec nevím, co ybch s tím dělala...
Odpovědět
@zorro4 tak na to má celý život:D myslím že zrovna toto se neztratí:) to můžeš použít i na rekomando..je mi jasné že tato doba je elektronická, ale ještě pořád se posílá :) a mě spíš šlo o nápad, ano mohla jsem jim dát peníze,ale neměli ani seznam, ani si neřekli jen o peníze, tak si myslím, že to ocenili..
Odpovědět
@hitchhiker Já mám třeba kamarádku, co dělá postcrossing, ta by byla šťastná jak blecha. Já osobně použiji tak 3 známky za rok, takže mě by to přišlo jako vyloženě hloupý nápad, promiň. Stejně jako truhlice plné drobných... Každopádně pokud to kamarádku potěšilo, tak jen dobře pro tebe.
Odpovědět
vyřešili jsme to svatebním webem, na pozvánce bude odkaz na něj a na webu najdou veškeré info...nebudeme se tak muset nikam "vcházet" na pozvánky či oznámení... napíšeme si tam co budeme chtít, jak dlouhé budeme chtít a bude to i se spoustou dalších interaktivních blbinek:)
Odpovědět
Nic jsme nikam nepsali.Všichni se nás zeptali,co chceme.My vše máme,tak nikomu nevadilo jako dar peníze...Brali to normálně
Odpovědět
Profilova fotka
vůbec nijak, dneska se opravdu už nic jiného nedáva. Taky jsme dostali sadu talířů a ještě něco, ale to byly opravdu jen ty dva kusy a pak už jen peníze. ale jsem za ně ráda, aspoň malá vzpomínka.
Odpovědět
@mallorca123 kéž by:D třeba my, kdybychom to nezarazili a na pozvánky to nedali (resp. s tím odkazem), tak dostaneme hlavně dárky a peníze ne a to to víme dopředu a jen zlomek, brát se teprve budeme:) v okolí si lidi myslí, že peníze akorát ukážou, že se nad tím vůbec nezamysleli a nedali si snahu nám něco hezkého vybrat..s rodinou jsme se o tom třeba dost ostře pohádali, protože prostě nechápou, že máme svůj byt a zařízený, takže už prostě další sadu povlečení, talířů a vysavačů nepotřebujeme:) berou to tak, jakože jsme nevděční, když oni se s tím shání..takže není úplně pravda, že dneska už se nic jiného nedává. Záleží, jaké je seskupení hostů a kolik jich je - když jen pár, tak se to vykomunikuje snáz, než když se pohybuješ okolo 100 lidí:) Navíc pokud nemá člověk úplně děsně movité kamarády, tak už jsem taky byla součástí diskuze, kde holky řešily, že než aby trapně házely 200,- do obálky, tak za to koupí nějakou kosmetiku, která potěší. Takže je lepší to tam přidat, pokud člověk počítá s tím, že se přeci jen někdo najde a těch lidí je hodně.
Odpovědět
My jsme nikde nic nepsali...nelíbí se mi to, když je někde psáno, co mám dát...zvlášť peníze... Je to už obvyklé, že se peníze dávají a spíš už se řeší, jak je darovat, jak je zabalit... My měli z peněz udělanou kytici, dostali jsme dvacky v truhle apod... A když jsme dostali od někoho i jiný, věcný dárek - byla jsem ráda. Např. za dva krásné hrnečky apod...Proč ne? Ten člověk to vybral pro nás...pokud chci někoho pozvat na svatbu, tak nemohu kalkulovat s tím, jestli mi místo zaplatí... Kupříkladu já to kombinuji...když jdeme na svatbu, tak koupím třeba nějaké hezké fotoalbum nebo nějaký věcný dárek a k tomu dám do obálky peníze... Například od mých kamarádů jsem dostala peníze. Ale v době, kdy jsme se brali ještě většina studovala a tak se 5 kamarádů skládalo a dali nám dohromady 1.500 Kč...já bych prostě byla radši, kdyby se zrovna kamarádi na peníze vybodli a vymysleli - třeba i divnodar :-) Co se týče rodiny, tak po té, co jsme roznášel pozvánky, tak se stejně většina ptala, co bychom si přáli. A my jsme řekli, že je výběr na nich, ale že samozřejmě pokud nebudou vědět, tak nás finanční příspěvek neurazí...
Odpovědět
My jsme třeba psali, že vůbec žádné dary nechceme a stojíme jen o přítomnost našich hostů (a mysleli jsme to naprosto upřímně), ale že jelikož víme, že to stejně nikdo nedodrží, máme seznam darů a jen moc prosíme, aby nám nedávali nic do domácnosti mimo seznam. To proto, že jsem se sestěhovali spolu a už jsme měli skoro všechno dvakrát i tak :-D Ale náš seznam darů byl právě koncipován tak, aby i těm, kdo mají jen volné 200, nemuselo být trapně. Takže tam byly dary skutečně už od hodnoty 200 Kč a bylo jich tam dost. A taky tam bylo poměrně hodně poukázek na naše oblíbená místa, obchody - to lidem hodně pomohlo, pokud neradi dávají peníze. Moje kamarádka na své svatbě dostala 3 rychlovarné konvice a 2 vysavače...
Odpovědět
Profilova fotka
My měli ke svatebnímu oznámení i takový instrukce pro svatebčany - odkud se odjíždí a v kolik, kde se spí atd. A byla tam i věta, že největší radost nám udělají, když ten den stráví s námi v pohodě a veselí a že po desetiletým soužití všechno máme, věcný dary nečekáme. Krom peněz jsme obdrželi i mnoho lahví alkoholu a jedno lego "nevěsta&ženich" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@alassia chápu, je to těžké. Ale líbí se mi tady jak píšou holky ten dodatek...že vše již mají a že největší radost jim udělá jejich přitomnost. To je takové nenásilné.
Odpovědět
@mallorca123 jj s tím taky souhlasím:) my budeme mít jen odkaz na ty webovky a tam máme právě seznam dárků, který si můžou nakliknout...bude tam i věta o tom, že pokud si nevyberou z dárků, tak bychom spíše uvítali příspěvek do rodinné kasičky:) ještě to nemáme nijak formulované :D ale asi tak to bude:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?