Jak Vám to zní? Žádost o finanční dar k oznánení Popřípadě jak to upravit prosím.

Svatebčané naši milí, dovolte nám básničku. Aďa, Lůca, Kubíček mají plný pupíček. Z prasátka nám ubívá potěší ho Němcová nebo i Masaryk.
Odpovědět
Promiň za upřímnost, ale zní to hodně divně. Také jsme přiložili poznámku s prosbou o finanční dar, ale ne formou básničky, protože nám to znělo děsně infantilně. Bydlení už máme zařízené a všichni o nás vědí, že rádi cestujeme, takže jsme poprosili o příspěvek na naši vysněnou dovolenou.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojki my tam budeme mít tohle, mám to zkopčené od jedné nevěsty tady, doufám že se nezlobí , ale moc se nám to s přítelem líbilo :-)
Odpovědět
Také se mi to moc nezdá. Moc nechápu ten plný pupíček. A máš tam chybu, ubývá se píše s ý, za ubývá je čárka. Ještě to zkuste předělat, moc mi to nedává smysl. Když už básničku, tak třeba klidně tu, co tu mají všichni, není tak špatná (a i když tady ji má každá druhá, z vašich hostů ji určitě zná málokdo). My budeme také chtít spíš peníze, ale básnička se nám nelíbí.. ;-)
Odpovědět
Take nedavame basnicku, nelibi se mi. dame tam neco jako: nejvetsim darem bude vase pritomnost, pokud byste nas vsak chteli obdarovat vice, budeme vdecni za prispevek na svatebni cestu - jeste jsem to poradne nepromyslela, tohle me ted napadlo narychlo :-D
Odpovědět
My jsme nedávali ani básničku, ani oznámení - přišlo nám divné říkat si přímo o prachy... Takže kdo chtěl dát dar, tak stejně dal, kdo se zeptal, tak jsem řekla, že uvítáme peníze...
Odpovědět
Myslím že teď už to je tak nějak zvykem dát peníze (aspoň teda u nás), takže asi nic takového dávat nebudeme a když by někdo nevěděl, tak myslím že se stejně nejdřív zeptali co :)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslím, že tvoje verze není příliš vhodná. Pokud nějakou takovou formou požádat o peníze, potom se mi asi líbí toto: http://www.beremese.cz/blog/mischalin... - není to říkanka, ale je to vkusné a jemné. ;) a pokud vyloženě básničku, potom zdůraznit, že chcete na svatbě především vidět známé tváře, ne jejich peněženky - http://www.beremese.cz/blog/hermulka3... :)
Odpovědět
Když pominu ty pravopisně chyby, tak je to asi to nejsilenejsi, co jsem na toto téma četla. Nechci tě urazit, ale pupicek, pokojicek... snad se berou dva dospělí lidé...
Odpovědět
My jsme měli jednoduchou větu: Chcete-li nás obdarovat, uvítáme příspěvek na svatební cestu. Vyplývá z toho, že dar není nutný, ale také naše preference. Jinak ano, dnes je přirozené dávat peníze, myslím, že když někdo chce věcný dar, vyvěsí seznam věcí. Jinak jeslti máte vtipné přátele, může se vám sejít spoustu obrazů Masaryka a Němcové ;-)
Odpovědět
já si myslím, že to není potřeba, v dnešní době se lidi berou ve chvíli, kdy už mají zařízené bydlení a nic nepotřebují..dříve se brali lidi ještě když spolu nebydleli, tak asi z té doby se to nese, že si zařizovali bydlení, ale dneska se podle mě automaticky dávají peníze..max. někomu blízkému bych chtěla dát nějaký dar, jakože je to osobnější, ale nějaké sestřenici apod. bych vždy dala peníze, ani bych se neptala...i když řekneš, že nic nepotřebujete, že vše máte a ať hlavně dorazí, že je nezvete kvůli darům, tak vám nacpou peníze, ani si o ně nemusíš říkat podle mě...já osobně mám s tímhle problém, byla bych radši, kdybych věděla co potřebujeme a lidi nám to mohli koupit, je mi naprosto proti chuti říct, že chci peníze, ty lidi tam nezvu kvůli tomu, že mi ty peníze vrátí...stejně tak se chci vyhnout jakýmkoliv peněžním hrám, aukcím a výběrům na svatbě jako ze střevíce a vykoupení nevěsty a tohle všechno, je mi to blbé...my příští rok budem komplet rekonstruovat dům i zahradu a vyjde to na dost, takže holt prostě budem muset říct, že přivítáme příspěvek na tohle, ale nikde to na pozvánku psát nebudu..pokud se mě někdo zeptá, tak mu řeknu, ale vyloženě si o to říkat nebudu sama...
Odpovědět
My jsme meli neco v tom smyslu, ze dary prijimame v obalkove metode nebo v Rathove krabici od sedmicky a dostali jsme jak penize, tak i treba poukazky ruzne, za nas naprosto super. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Musim říct, že já jsem na tohle "zdrobnělinkový žvatláníčko" naprosto alergická, takže za mě v žádném případě. Ani básničky bych nevolila. Za mě tedy něco zcela obyčejného ve stylu: Největším darem pro nás je Vaše přítomnost, pokud však přesto máte nutkání nám něco věnovat , vězte, že domácnost máme zařízenou a uvítáme spíše dary finanční (na naši svatební cestu).
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?