Jak svatební oznámení převedu z wordu do formátu jpg?

Profilova fotka
Ahojky s mým drahým jsem se rozhodli, že si oznámení vytvoříme sami... Už ho mám, ale jen ho potřebuji z wordu převést do formátu jpg. Neporadíte mi někdo? Děkuju :-)
Odpovědět
no uplně nejjednodušší varianta: otevři si ho ve wordu, zmáčkni na klávesnici klávesu PrtSc (print screen), pak otevři program Malování (standardně ve windows) a dej úpravy -> vložit a pak jen v malování ořež brazovku tak, aby ti tam zůstalo jen to oznámení, dej uložit jako a vyber si formát JPG. Jde to i různými programy, ale tohle je jednoduchá varianta bez instalování jiných doplňků.
Odpovědět
@domka01 Mělo by to jít teoreticky tak, že se Wordový dokument uloží jako pdf. PDF se pak otevře v grafickém editoru, třeba Photoshop, zvolí se při otevírání rozměry a uloží se to jako JPEG.
Odpovědět
lepší to máš do .pdf. Stáhni si volně program pdf creator, chová se jako virtuální tiskárna a vytiskne ti dokument do .pdf, to mají tiskárny nejraději ;) pokud jpg, tak asi přes to malování....
Odpovědět
@domka01 přes print screen, malování a jpg bych to nedělala, jakmile tohle uděláš, obrázek ztratí na kvalitě a věř tomu, že ve valné většině to bude znát i na vytisknuté verzi! Ideální verze je ukladát z wordu přímo do pdf (novější verze wordu už toto umí). Máš zaručeno, že se ti formátování nehne, a kvalita zůstane zachovaná ;-)
Odpovědět
@hannnahs na kvalitě to sice ztratí, ale když se to ve wordu otevře na celou obrazovku, tak výsledný obrázek se tiskne v daleko menších rozměrech, takže to vidět není. S PDF je zase problém při dalším převodu do JPG, pokud se potom oznámení tiskne v nějakém fotolabu, potřebují formát JPG.
Odpovědět
@rull to je pravda, na tom se taky musí zakládat, v jakém formátu to pak preferují v tisku.
Odpovědět
Profilova fotka
a proč to chceš do jpg? taky bych to uložila jako pdf a pak rovnou tiskla, jestli chceš třeba na A4 vytisknout 4x A6 tak jen ve volbě tisku u pdf nastavíš více stránek na list a je to ;) pak jen oříznout nebo ostříhnout okraje...
Odpovědět
Profilova fotka
no já to chci tisknout normálně jako fotku... rozměr 10X15... všem mooc děkuji za radu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?