Jak si udělat vlastní svatební oznámení? Prosím poraďte

Profilova fotka
Ahoj holky, v rámci úspor bych si ráda udělala sama oznámení, ale bohužel jsem zatím nenašla vhodný program. Resp. nějaký program který se dá stáhnout zdarma a jde v něm tvořit. Nemáte s tím prosím někdo zkušenosti? Poraďte prosím v čem bych ho mohla vytvořit, tiskárnu máme doma kvalitní, takže bych si jej pak natiskla na foto papír nebo tak něco .. každou zkušenost a radu uvítám ;-) Děkujííí.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já jsem všechno (oznámka, obálky, jmenovky, obaly na čokoládky ) udělala ve Wordu, musíš si s tím pohrát, ale jde to pokud nechceš nic hodně zdobeného :-) Fotky mám v albu http://www.beremese.cz/fotoblog/marke...
Odpovědět
@ivulka4 taky jsem si vše dělala sama (oznámení, obálky, jmenovky, čokoládky, svatební noviny, kornoutky na rýži, webovky atd.). Na všechno jsem teda používala Photoshop a InDesign, ke stažení jsou, ale je to takové složitější. Doma jsem si to teda i tiskla. Byla to fuška, ale jsem ráda, že jsem si to nikde neobjednávala, člověk k tomu má úplně jiný vztah pak. Jinak jak to dopadlo mám taky v tomhle albu: http://www.beremese.cz/fotoblog/hannn...
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 za mě buď word a nebo potom můžu doporučit PhotoFiltre ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky děkuji, Přemýšlela jsem o wordu, ale to oznamko, když tam chci fotku asi nebude nic moc. Zkusím projít co jste psali - PhotoFiltre.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivulka4 pokud chceš s fotkou, tak by ti mohl dobře posloužit i program Picasa
Odpovědět
Profilova fotka
já si taky dělala oznamko sama, nejprve se mi líbilo pár oznámení i tady - http://www.vistaprint.cz/gallery.aspx... dopsala jsem si jména, text, atd a stáhla si to jako obrázek a nechala bych si to vyvolat jako fotku nebo vytisknout a tady jsem si pak upravovala a tvořila to naše výsledné oznámení - http://www.kodo.cz/uprava-fotek-onlin... chtěli jsme jednoduché oznámení jen jako kartu, ne rozkládací, tak jsme to vyřešili takto - viz. album http://www.beremese.cz/fotoblog/evly/...
Odpovědět
Profilova fotka
Momentálně si oznámení vyrábím. Kromě něj i obálky, na které chci udělat potisk, pozvánky, jmenovky, noviny, menu a všechno co s tím souvisí. Dělám to v programu Microsoft Publisher, ale šlo by to i v jiných programech. Mně vyhovuje tohle :-) Dají se v tom i přebravit obrázky tak, aby to barevně ladilo do celkového stylu. Nebudeme mít fotku, ale z internetu stažené srdíčko. Finální úpravy doladíme stříbrnými třpytkami ve sprejovém laku. Zatím se to všem líbí......
Odpovědět
Ahoj, já použila program FotoMix. Stáhla jsem si přes Google texturu, která by se mi líbila jako podklad, nakombinovala s naší fotkou a přidala text. Nejtěžší na tom bylo pořídit tu naši fotku, fotili jsme se i se psy a nechtěli moc spolupracovat :D Ten program není moc náročný, ale je fakt, že jsem s ním už předtím chvilku pracovala, vánoční přáníčka a podobný blbůstky.
Odpovědět
Profilova fotka
moc pěkné nápady, taky to tady budu muset pořádně prostudovat a něco vyrobit, snad se to povede :-) jak dlouho dopředu budete oznámení posílat?
Odpovědět
Profilova fotka
No já teď pochytávám tady a začínáme zajišťovat obřad a hostinu. Máme to za rok, takže času dost, ale myslm, že oznamko bysme měli dát cca 3-4 měsíce dopředu, co vy na to? Jak moc dopředu jste to dávali?
Odpovědět
Profilova fotka
@venena Nemáme velkou svatbu a už to téměř všichni vědí:-) ........ Zatím jsme všem, které bychom chtěli pozvat už řekli, ať si neplánují na ten termín dovolenou a tak. Oznámení atd. rozvezeme tak tři neděle před svatbou. Do práce po svatbě - i s výslužkou. Sousedům a těm, které zvát vůbec nebudeme to rozneseme den před svatbou.....
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si dělala oznámení v Photoshopu složením obrázku a nějakého pěkného písma a pak jsem si ho jen nechala vytisknout v tiskárně =)
Odpovědět
Článek se načítá
Já plánuju vytisknout naši fotku v Rosmannu nebo nečem podobném a napsat na to vlastní text, když se podíváte, co nabízí za předlohy, tak si určitě něco vybereme. Cenu nevím, ale nebude to tak strašné, předpokládám.
Odpovědět
Já zase plánuji obrázek tuší na ruční papír. Doufám, že se neukreslím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My děláme quillingové:-)
Odpovědět
Já jsem si udělala oznámení v Picasse :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hannnahs @marketkab holky tak to klobou k dolů, jste opravdu moooc šikovné :-) A jinak se taky přikláním k wordu nebo FotoFiltru, dělám v tom v práci :-)
Odpovědět
@martina_r1 děkujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já momentálně tvořím v zoneru. Jsem na něj už několik let zvyklá, takže mi naprosto vyhovuje ;-) Nejhorší byli ty poměry stran, aby jsme mohli mít z obou stran zavírací :-) Mě by spíš zajímalo na jaký papír jste to nechali tisknout? Chtěla bych nějaký hezčí papír než třeba bílou čtvrtku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
www.exprestlac.sk odporucam
Odpovědět
@przedswitovaanita Jo papir to je tezke vybirani. Ja ted vybiram gramaz a pro to co jsem si vymyslel je 80g malo a 160 moc. Takze budu zkouset 100g, 110g, 120g, 135g... Jeste mozna zkusim rucne vyrabeny, ale na ten se asi bude muset tisknout ofsetem a ne laserovou tiskarnou, takze to bude problem i s minimalni velikosti nakladu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alfred1 A v čem je jako rozdíl :-o A jsou i nějaké se vzorem nebo ne?
Odpovědět
Nene, to je tloustka papiru (jak moc je tvrdy) a udava se to ve vaze na 1m2... bezny obycejny kancelarsky papir je 80g. Lepsi kancelarsky papir se delava 90 a 100g. Ctvrtky a kartony jsou tak od 200g nahoru. Ruzne vzory, barvy a povrch jsou pak dalsi samostatna vec. Ja chci na oznameni prave takovy nejaky exkluzivni papir, ale ne ctvrtku, aby to byl stale list papiru, ale v ruce to pusobilo, ze to neni obycejny papir z kancelare.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, stáhla jsem si to Picasso, ale kurnik nemůžu najít jak tam upravím formát, abych to měla ve velikosti obálky ...
Odpovědět
Ahoj, mohly by jste mi prosím dát tip jakej papír je nejbodnější pro doma běžně používanou tiskárnu? Chtěla bych aby to byl papír trošku tužší, ne klasickej kancelářskej.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Holky a tisknete to doma na klasické inkoustové tiskárně ? Nebo máte laserovou ? Já se bojím, že když si koupím nějaký drahý pěkný papír, třeba stříbrný, tak to pak zkazím tím tiskem, že to nebude prostě hezká výrazná hustá černá, ale takový ten humus domácí..
Odpovědět
@petulavoj Ono ne na každý papír se dá tisknout a o metalických to platí dvojnásob. Pokud si vybereš stříbrný, tak si kup nejdřív malý kousek a otestuj, jestli to tiskárna zvládne. A bacha, abys ji nevhodným papírem nezničila, poradila bych se v prodejně, jaký papír je do tvé tiskárny vhodný...
Odpovědět
Profilova fotka
@kalkulka a prosím čím to tam budeš psát? na fotografii? tuší, temperama, voskovkama??? budu ráda za odpověď, plánujeme něco podobného... akorát jsem myslela že ten text vpíšeme do fotografie a potom to necháme vytisknout...
Odpovědět
ahoj, já dělala oznámko v powerpointu, neměli jsme tam teda fotku, jen obrázek, ale dobře se dělá s rozložením textu, mřížkou atp. Měla jsem to udělané tak, že jsme měli 3 ks na jednu A4, poslala jsem to pak do tiskárny, která to kvalitně vytiskla na námi vybraný a zakoupený papír (z velkoobchodu, k němu i obálky ve stejném designu), ořezala a zkompletovala.. měli jsme tak udělané oznámení, pozvánky na hostinu i na večerní raut a jmenovky, všechno v jednom fontu, designu a za hubičku ;-)
Odpovědět
No existuje program myslim u rosmanna a dm, ve kterem si vlozis sama fotku i text a vytisknes. Teda je to tak v nemecku. Budu to delat tento tyden, tak pak napisu, jak to slo a zda to slo i v CR.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?