Jak říct že místo dárků chceme peníze.

Profilova fotka
Hezky den. Řeším že misto svatebních darů chceme peníze, ale jak to podat na svatebním oznámení? Aby to neznělo že to děláme kvůli tomu. :-) prosím poraďte.
Odpovědět
Profilova fotka
K oznámení spousta lidí dává kartičku, kde je nějaká rýmovačka na toto téma. My jsme to třeba neřešili, protože se všichni ptali osobně, co bychom rádi, tak jsme jim to řekli. :)
Odpovědět
Profilova fotka
A nahodou nějakou rymovačknu neznáte? Ja nikde na internetu žadnou nenašla.
Odpovědět
A něco ve stylu: Naši milí hosté, jelikož už nějakou dobu máme plně vybavenou společnou domácnost, budeme rádi za finanční dary. Je to pochopitelné, není to trapné a každý normální člověk to bude akceptovat a nebude řešit, že chcete na svatbě vydělat.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to všem řekli-když se nás ptali co chceme za dar :-) ;-)
Odpovědět
My taky:D
Odpovědět
My jsme k svatebnímu oznámení dali tuto kartičku: https://www.ioznameni.cz/produkt/kart...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme kartičku s textem: " Svatebčané naši milí, dovolte nám malou prosbičku, raději než věcné dary, naplňte nám naši kasičku. Mnohokrát Vám děkujeme za každičký halíř, stokrát lepší než nést domů stodesátý talíř. Děkujeme. " :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mondul tak tohle je přesně ono :-D toto mě rozesmálo a je to luxusni mooc dekuji Vsem dekuji za rady :)
Odpovědět
Napsali jsme proste normalne neco ve smyslu, ze "se nebereme kvuli tomu, aby nas hoste zasypali dary. Pokud by nam ale i presto chteli neco dat, tak prosime, aby to nebyl vecny dar." A za to ucet. Basnicky jsme zadne nechteli. Mame ale minisvatbu, takze tohle byla fakt jen formalita
Odpovědět
Profilova fotka
Máme na svatebním webu toto: Domácnost zařízenou máme, největší radost nám tedy udělá příspěvek na svatební cestu. Pokud nás přesto chcete něčím obdarovat, níže pro Vás máme pár tipů. Případně výběr svatebního daru prosím konzultujte s Gábi (email: blablabla@blabla.cz). Okopírované básničky z internetu mi přijdou nevkusné.
Odpovědět
Já jsem do pokynů napsala: Máte jistě otázku, zda hrnce či obálku? Vězte naši milí hosté, je to vlastně velmi prosté. Žádné dary nežádáme, ale když, tak uvítáme pár korunek na domek, na zahrádku, na dvorek. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím Vás, nějaké texty týkající se darů pro inspiraci naleznete zde: http://www.svatbyinspirace.cz/nezaraz... :-)
Odpovědět
Článek se načítá
My jsme žádnou kartičku nedávali. Když se někdo zeptal, řekli jsme, že nic nepotřebujeme. Stejně většina lidí dá radši peníze než aby lítala po krámech a shánět hrnce
Odpovědět
Přesně...každý se zeptal. Pokud ne....stejně donesl peníze.
Odpovědět
My na básničky moc nejsme, tak jsme měli: Pokud byste nás chtěli potěšit svatebním darem, budeme rádi za finanční příspěvek, který bude z praktických důvodů vhodnější než věcné dary.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Koukněte se na spodek stránky se svatebními texty: http://www.mottak.cz/texty-na-svatebn... Najdete několik dalších možností. Snad se bude některý text líbit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pred 8 lety meli karticku rymovacku moc peknou. Kazdopadne jsme meli obrovskou kritiku ze jsme si dovolili rict o penize. Hlavne starsi generaxe..... Tchyne, babicky a podobne.... Lepsi kdyz jim to řeknete....
Odpovědět
My jsme k pozvánce a oznámení přiložili dopis, kde byly všechny praktické informace, jako kdy a kde je sraz před obřadem, kde bude jídlo a zábava, dresscode a i ohledně darů. Sepsali jsme to lidsky, žádné veršování. Prostě že v domácnosti nám nic nechybí a hlavní je, že s námi přijdou slavit. Pokud nás chtějí obdarovat, pak uvítáme příspěvek na svatební cestu. V tomto duchu byl celý dopis, např. i to, že nám udělá radost, když přijdou pánové v saku a dámy nechají bílou barvu jen nevěstě, zase jsme to nechtěli podávat nějak direktivně ;-)
Odpovědět
.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme použili říkanku. Rodinu to pobavilo a všichni s tím souhlasili že je to velmi rozumné. :-) starší generaci se to vysvětlilo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?