Jak pozvat pouze na oslavu jiný den?

Ahoj, mám otázku. Máme spoustu přátel a bylo by dost těžké rozhodnout koho zvát a nezvat na svatbu. Jelikož nemáme úplně peněz nazbyt, tak jsme vymysleli udělat jeden den odpoledne svatbu s rodinou (kromě svědků úplně bez přátel) s nějakou plnohodnotnou hostinou a večer bychom se rozloučili. Druhý den by k nám (nebo na nějaké "tábořiště") pak dorazili všichni přítelé a příbuzní naší generace (bratranci a sestřenice s partnery) a manželství bychom s nimi oslavili. Tentokrát už by se jedlo méně slavnostní a také samosebou méně nákladné jídlo. Ne každý by pak přespával a kdo ano, tak ten by vzal zavděk stanem, jak je známe :). Jak byste tuto informaci pozvaným na druhý den zdělili?
Odpovědět
Podobně to měla moje sestra, jeden den, malá svatba cca 12 lidí,, jen obřad a oběd, po cca 14 dnech udělali hostinu pro všechno příbuzenstvo a přátelé.. No.. můžu říct, že pro všechny to byl docela šok, že příbuzenstvo na obřadu nebudou., ale přátelé se s tím myslím docela dobře srovnali,, každý musel respektovat jejich přání..Jen je myslím trochu mrzelo, že nebyli na obřadu (to nic nestojí, kdyby se jen přišli podívat) Jakým stylem to oznámila nevím.. :) Ale jestli to opravdu, tak chcete,,, nebála bych se jim říct, že je to kvůli financím,, přátelé to pochopí.
Odpovědět
Ahoj,asi bych jim dala oznámení s lístkem,že oslava bude tak a tak. Třeba bereme se v pátek 29.4 a v sobotu 30.Vás zveme na grilování. Jinak bych to asi neresila :)
Odpovědět
Dobrý den. My jsme to měli velmi podobně - ve čtvrtek obřad v Praze, kam jsme pozvali všechny a mohl se přijít podívat, kdo chtěl. Musím říct, že z kamarádů tam byli všichni do jednoho, rodina to chápala méně. Pak jsme měli oběd jen pro 10 lidí (nejbližší rodina a svědci), focení po Praze a večer jen s manželem. V sobotu jsme pak měli velkou oslavu v jižních Čechách, kde se grilovalo a pilo. Zrovna nedávnou jsme se o tom s manželem bavili, že to bylo skvělé, že jsme si ten svatební den opravdu užili navzájem a nemuseli jsme se věnovat 100 lidem. A to jsme si vynahradili v sobotu. Jinak mi jsme předávali oznámení všem osobně a u toho jsme jim rovnou říkali, co a jak bude (např. ať si vezmou stany, nebo alespoň spacák), takže s tím počítali. Pozvání na oslavu pak bylo přiložené i v obálce s oznámením.
Odpovědět
My to řešíme podobně. V pátek předsvatební večeře pouze s rodinou v pěkné restauraci s výzdobou (koupila jsem si na to dlouhé bílé předsvatební jednodušší šaty) a druhý den odpoledne obřad pro všechny, a pak party taky se všemi. Spoustu lidí by mrzelo, že neuvidí "ano". Čekáme přes 100 lidí...
Odpovědět
@kskaja Já vím, že to nic nestojí, ale já prostě pak nedokážu abychom jim zamávali, tak mi jdem hodovat. :-| @petamatej To si právě říkám, že to bude zároveň intimnější. :-) @veru2016 Děkuji. ;-)
Odpovědět
@brejna Já si ale zároveň říkala, že bude i takové prostě hezčí, že proběhne obřad, najíme se, chvilku si popovídáme se straršími (neopijeme se :-) ) a pak budeme mít krásný první manželský večer a žádné jít spát ve čtyři ráno a padnout jako mrtví. A přitom to pak "náležitě oslavíme" :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Taky to ted se snoubencem řešíme a bude to vypadat asi takto - nejbližší rodina na obřad + oběd, z širší rodiny a přátel kdo bude chtít může přijít kouknout na obřad. Máme svatbu celkem narychlo,takže se mi asi na termín svatby nepodaří sehnat místo na grilování prasátka.Takže při rozdávání oznámení toto všem pozvaným na grilovačku řeknu s tím, že se včas dozvědí termín onoho grilování. :-)
Odpovědět
@biscuitka toho bych se vůbec nebála. Když kamarádi budou vědět, že jsou zváni na druhý den, tak to všichni pochopí. Osobně by mě opravdu mrzelo, kdybych se nemohla přijít podívat ani na obřad svých kamarádů.
Odpovědět
@petelinka Děkuji a nebudete dělat nějakou pozvánku na to grilování, nebo pouze ústně? My máme právě hrozně široký okruh lidí se kterými bychom slavili a tak bychom to rádi rozeslali spolu s oznámením. @marcetta Uvidím, děkuju moc za podnět k přemýšlení :-). A nenapadá vás někoho vhodná formulace? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@biscuitka My asi jen ústně,případně mailem. Termín grilování asi nebudu vědět když budu tisknout oznámení - což bude v následujících 14 dnech - takže ústní pozvánka + až bude termín grilování asi vytvořím sama nějakou pozvánku ;-)
Odpovědět
My to máme podobně. V 11 obřad, kam jsou všichni zvaní, ať přijde kdo chce. Oběd máme potom jen s rodiči, prarodiči a sourozenci (15 lidí). A pak za týden máme zahradní párty pro širší rodinu a přátele. Pozvánky na párty jsme rozdávali s oznámeními, ale vyrobili jsme je sami v podobném stylu jako je oznámení. Text jsem si tu někde dovolila vypůjčit a upravit.
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme stejně. Rozeslali jsme oznámení jen s datumem a k tomu byly přiložené papírky s pozvánkami - pro rodinu a pár kamarádů (kteří nás taky zvali na svatbu nebo nějak pomohli s organizací té naší) pozvánku na obřad, jen pro rodinu a svědky pozvánka na "rodinný oběd" a pro všechny ostatní pozvánka na následnou oslavu, kde byl odkaz na webovky. na nich jsme prostě vysvětlili, že kapacita na obřad je omezená, ale že s nimi rádi budeme pít a hodovat celý víkend, že se můžou sjíždět od pátečního odpoledne, s tím že my přijedeme v pátek večer až rozvezeme babičky z rodinného oběda. Pár lidí pak psalo, jestli vážně už není místo na obřad, že by si moc přáli přijít, tak ty nejrychlejší jsem pustila do naplnění kapacity a pak jsme na web napsali že už je beznadějně plno. Předpokládám, že každý už někdy zažil že byly vyprodány lístky na koncert jejich oblíbené kapely, tak se smíří i s tím že je "vyprodáno" na svatební obřad :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ještě jsem nezažila v okolí svatbu, kde by se zvalo jen na hostinu-párty, protože není na obřadě místo :-D . Hosté byli pozváni na obřad a poté některé páry udělali oběd či raut, večerní posezení s přáteli ještě ten den nebo další týden nebo byli zváni pouze na obřad. Přiložila bych kartičku s pozváním na party s datumem a časem.
Odpovědět
Určitě bych přátelům nezakazovala chodit na obřad - to mi přijde jako poměrně značné faux pas. Pokud bys chtěla i obřad opravdu jen v nejužším kruhu rodinném, pak bych poslala oznámení až dodatečné ("Byli oddáni dne..." + "Jste zváni na oslavu, která se uskuteční dne .... na místě...."). Jinak klasicky - svatební oznámení s datumem a časem svatby, respektive obřadu - přijde, kdo chce - tak jak je to u obřadu zvykem. Namísto kartičky "zveme Vás ke svatebnímu stolu" bych ke svatebnímu oznámení přidala kartičku "zvemě Vás na oslavu dne..., která se bude konat v ......" .
Odpovědět
Profilova fotka
To je super nápad, mě se to moc libi a být pozvana na takovou akci by mě bavilo mnohem více než na akci typu ve 12 obřad, pak si dělejte co chcete a v šest se vratte na raut...ja bych asi tem zvanym na party nedavala klasické oznameni, ale prostě pozvanku na posvatebni party... Jinak, jak jsou tu nazory, že je hloupe nepozvat přátele na obřad atd...ja nevím, pokud chcete ten svatebni den strávit komorne s rodinou, tak bych do toho další lidi na obřad nemontovala...my jsme měli svatbu taky malou rodinnou a na obřad jsme nikoho nezvali, v práci se mě kelogyne ptaly, v kolik je obřad, že se půjdou podivat, tak jsem mlzila, že ani nevím přesně, protože jsem nechápala, co by tam pohledavaly...nejsem žádnej asocial, naopak mám ráda společnost, ale svatba je pro mě prostě rodinna věc a nikoho na zevlovani jsem u toho nepotřebovala...kamarády jsme obepsali po svatbě, že jsme se vzali, že jsme nikoho nezvali, protože to bylo malý a rodinný a sešli jsme se s nima na pivko a panáka...o jedné kamaradce si myslíme, že se ji to dotklo, ale jinak s tím neměl nikdo problém :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?